ΑΕΚ

Στο... τεφτέρι του Χιμένεθ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΝΔΗ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ ενόψει του πρώτου ματς στο Βέλγιο με την Μπριζ βάζει στο μικροσκόπιο τα πιθανά συστήματα της ΑΕΚ αλλά και τη (νέα) Μπριζ. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω απαραίτητη η ξεκούραση. Τους περιμένουν δυο παιχνίδια για την Ευρώπη και δυο για το ελληνικό πρωτάθλημα, μέσα σε μόλις δέκα μέρες.

Εξ ου και ο Μανόλο Χιμένεθ τους πήγε χθες (11/8) το πρωί για προπόνηση σε πισίνα, όπως διαβάσατε στο Sport24.gr και για σήμερα (12/8) τους έδωσε ρεπό. Αντίθετα με τους παίκτες, για τον Χιμένεθ χρόνος ξεκούρασης δεν υπάρχει. Και το σημερινό ρεπό από τις προπονήσεις, ο Ισπανός τεχνικός θα το περάσει μπροστά στο βίντεο και πάνω από τις σημειώσεις του.

Για να περάσει από το μικροσκόπιο τόσο τα πιθανά σχήματα της ΑΕΚ για το πρώτο ματς στο Βέλγιο, όσο και την εικόνα που έδειξε η Μπριζ, στο παιχνίδι με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Το Sport24.gr επιχειρεί να τρυπώσει στα… τεφτέρια του Χιμένεθ.

ΤO 4-3-3

Το τελευταίο ματς της ΑΕΚ πριν απ’ αυτό με την Μπριζ, ήταν το φιλικό με τον Πλατανιά. Ανεξάρτητα από πρόσωπα και ρόλους, ο Χιμένεθ σ’ αυτό το παιχνίδι εφάρμοσε επί 90 λεπτά το 4-3-3. Χωρίς να το αλλάξει καθόλου από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Μόνο αλλαγές σε πρόσωπα έκανε, χωρίς όμως να αλλάζει ο σχηματισμός.

Ως εκ τούτου, το προφανές είναι πως το συγκεκριμένο σύστημα, έχει το προβάδισμα στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού. Αυτό εξάλλου, ήταν το σχήμα με το οποίο πήγε ο Χιμένεθ και στο πρώτο ματς με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο όλες οι δοκιμές που έκανε ο Ισπανός τεχνικός σε θέσεις στο φιλικό με τον Πλατανιά, ήταν διαφορετικές σε σχέση με το ματς με τους Ρώσους.

ΤO 3-5-2

Από την στιγμή που ο Χιμένεθ το επιστράτευσε μια φορά, στην ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να το επαναλάβει. Ειδικά από την στιγμή που πλέον και το σύστημα της Μπριζ, δεν φαίνεται τελικά να διαφέρει πολύ απ’ αυτό των Ρώσων. Βεβαίως δεν το δοκίμασε καθόλου ο Χιμένεθ, στο φιλικό με τον Πλατανιά. Παρόλο που και οι Κρητικοί έπαιζαν με τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Επίσης η απαραίτητη προϋπόθεση για να σκεφτεί ο Χιμένεθ την λύση του 3-5-2 για το Βέλγιο, είναι να βρίσκεται στο 100% της ετοιμότητας του, ο Βράνιες.

TO 4-4-1-1

Είναι το σχήμα που δούλεψε ο Χιμένεθ περισσότερο από κάθε άλλο, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία. Αυτό που δοκίμασε και στα τέσσερα φιλικά στο Κίελτσε. Και το σύστημα το οποίο θεωρητικά θα αποτελούσε την βάση της νέας ΑΕΚ. Δεν το εφάρμοσε καθόλου ο Χιμένεθ στα δυο παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Επίσης δεν το δοκίμασε καθόλου, στο φιλικό με τον Πλατανιά. Φυσικά παραμένει το πιο… δουλεμένο σχήμα, αλλά όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα, πως δεν βρίσκεται ψηλά στο τεφτέρι του Χιμένεθ. Ειδικά για το πρώτο ματς με την Μπριζ στο Βέλγιο.

Η ΜΠΡΙΖ

Ο Χιμένεθ πλέον έχει μια ξεκάθαρη εικόνα της βελγικής ομάδας. Όμως πλέον η Μπριζ δεν έχει άλλο ματς, μέχρι το πρώτο με την ΑΕΚ. Επομένως ο Ισπανός τεχνικός θα πρέπει να «διαβάσει» τους Βέλγους, με βάση όσα έχει δει μέχρι τώρα. Βεβαίως η αλήθεια είναι πως η Μπριζ θα είναι πλέον διαφορετική ομάδα, χωρίς τον Ισκιέρδο, που μετακόμισε στην Μπράιτον. Μάλιστα ο συνεργάτης του Χιμένεθ, είδε χθες (11/8) την βελγική ομάδα, να εγκαταλείπει στο ματς με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ το 3-4-3 και να πηγαίνει σ’ ένα πιο κλασικό 3-5-2.

Κάτι που προφανώς αλλάζει και τα δεδομένα για τον Ισπανό τεχνικό. Ο Χιμένεθ έχει «σημειώσει» την ταχύτητα των επιθετικών της Μπριζ και την εξαιρετικά γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Όπως και την επιπολαιότητα που διακρίνει τις αντιδράσεις στην αμυντική γραμμή. Όμως το γεγονός πως η απώλεια του Ισκιέρδο μεταλλάσει τον σχηματισμό της Μπριζ, θα επηρεάσει και τις αποφάσεις του Χιμένεθ, ως προς το σχήμα που θα επιλέξει για την ΑΕΚ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ