ΑΕΚ

Στο μυαλό του Χιμένεθ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΝΔΗ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΝΔΗ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Όλες οι… σκέψεις του Μανόλο Χιμένεθ, παραμονή του κρίσιμου παιχνιδιού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Για τον Μανόλο Χιμένεθ έχουν ύψιστη σημασία μια σειρά από πράγματα, για το αυριανό (25/07, 20:30) πρώτο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ. Από το μηδέν στην άμυνα, μέχρι και την προσπάθεια "αιφνιδιασμού" των Ρώσων. Και με βάση όλα όσα έχουν σημασία, ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ προσπαθεί να καταστρώσει τα αγωνιστικά του πλάνα.

Για παράδειγμα, το ζήτημα του… αιφνιδιασμού στον αντίπαλο προπονητή, είναι κάτι που στριφογυρίζει στο μυαλό του Χιμένεθ, ήδη από την πτήση της επιστροφής της αποστολής από την Πολωνία στην Αθήνα, πριν από περίπου μια εβδομάδα. Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός, "μουτζούρωνε" στο μπλοκάκι του, μέσα στο αεροπλάνο, διάφορες σκέψεις, που πιθανότατα αφορούσαν αυτή την περιβόητη έκπληξη που θέλει να κάνει στην ΤΣΣΚΑ.

Η ιδέα αυτή πιθανότατα ούτε ακόμα και τώρα, παραμονή του ματς με τους Ρώσους, δεν έχει βγει από το μυαλό του Χιμένεθ. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που η σημερινή (24/07) τελευταία προπόνηση, δεν θα γίνει, ως είθισται, στο ΟΑΚΑ, αλλά στα Σπάτα. Δηλαδή μακριά από τυχόν αδιάκριτα ρωσικά βλέμματα.

TA ΣΧΗΜΑΤΑ

Προφανώς το ερώτημα που μπαίνει, είναι ποιος μπορεί να είναι αυτό ο αιφνιδιασμός που θέλει να κάνει ο Χιμένεθ. Ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός έβαλε στο… κάδρο της δουλειάς των τελευταίων ημερών και τον σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα. Κάτι που δεν είχε κάνει ούτε σε μια προπόνηση στην Πολωνία. Και ως εκ τούτου υπάρχει στο μυαλό του Χιμένεθ. Όμως είναι ένα σχήμα που δεν είναι τόσο δουλεμένο, όσο το 4-4-1-1. Βεβαίως όταν ο Ισπανός τεχνικός είχε και πάλι εφαρμόσει σύστημα με τριάδα στην άμυνα, όταν είχε πρωτοαναλάβει την ΑΕΚ πέρυσι τον Γενάρη, πάλι δεν είχε προλάβει να το δουλέψει σχεδόν καθόλου.

Τώρα βέβαια τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ο Χιμένεθ εκτός από αιφνιδιασμό στην ΤΣΣΚΑ, θέλει και οργανωμένο παιχνίδι. Γι αυτό και το "δουλεμένο" στην Πολωνία, 4-4-1-1, έχει το προβάδισμα. Άλλωστε πρόκειται για σχήμα το οποίο στην πράξη, μπορεί να βγει ακόμα και 4-3-3, ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνει ο Χιμένεθ στα πρόσωπα της ενδεκάδας. Εκεί που επίσης έχει την δυνατότητα του αιφνιδιασμού.

Ο ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ

"Έκπληξη" στο προπονητή της ΤΣΣΚΑ, ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ έχει την δυνατότητα να κάνει και με τις επιλογές της ενδεκάδας, όχι μόνο με τον σχηματισμό. Ακόμα δηλαδή και αν δεν αλλάξει τελικά το σύστημα που δουλεύει σταθερά από την αρχή της προετοιμασίας (και που έχει φτάσει στα χέρια των Ρώσων), ο Χιμένεθ μπορεί να αιφνιδιάσει και με τα πρόσωπα. Άλλωστε ουδείς μπορεί να πει πως παραμονή του παιχνιδιού, έχουν "κλειδώσει" οι θέσεις στην ενδεκάδα. Εν πολλοίς ρυθμιστής των επιλογών του Χιμένεθ, θα είναι ο Βίκτωρ Κλωναρίδης.

Ο Ισπανός θέλει τον 24χρονο επιθετικό στην ενδεκάδα, κυρίως για την ταχύτητα του. Όμως δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσει αν δεν είναι 100% έτοιμος. Κάτι που θα φανεί στη σημερινή τελευταία προπόνηση. Χθες (23/07) ο Κλωναρίδης μπήκε για πρώτη φορά κανονικά. Και αν είναι καλά και σήμερα, τότε θα παίξει κανονικά. Κάτι που ενδεχομένως να επηρεάσει τις αποφάσεις του Χιμένεθ και για το σχήμα, αλλά και τα υπόλοιπα πρόσωπα της ενδεκάδας. Για παράδειγμα, εκείνο που έχει φανεί μέχρι τώρα, είναι πως ο Κλωναρίδης στην επίθεση συνεργάζεται πολύ καλύτερα με τον Γιακουμάκη, απ’ ότι με τον Λιβάγια. Κάτι που ίσως παίξει τον ρόλο του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ