ΑΕΚ

Στο "μάτι" της ΑΕΚ ο Κάταϊ

Στο "μάτι" της ΑΕΚ ο Κάταϊ

Ο Αλεκσάνταρ Κάταϊ, ποδοσφαιριστής που έκανε καταπληκτική σεζόν πριν από δύο χρόνια στον Ερυθρό Αστέρα και πήρε μεταγραφή στην Αλαβές, προτάθηκε κι εξετάζεται από την ΑΕΚ, καθώς αναζητεί χρόνο συμμετοχής για να κυνηγήσει το όνειρο του Μουντιάλ.

Η προσπάθεια του Νίκου Λυμπερόπουλου και του επιτελείου του να προκρίνουν τον ιδανικό εξτρέμ, βάσει των οικονομικών δεδομένων και της ελαχιστοποίησης του ρίσκου, μέσα από μια λίστα πολλών παικτών που είτε έχουν προταθεί, είτε αρέσουν μέσα από σκάουτινγκ, βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν είναι δα κάτι εύκολο αυτό που ψάχνει η ΑΕΚ στον ποδοσφαιριστή που θα αποκτηθεί. Θα πρέπει να είναι:

- Γρήγορος με και χωρίς τη μπάλα

- Ικανός στο ένας εναντίον ενός

- Παίκτης γραμμής

- Να έχει ασίστ και γκολ

- Αποδοχές max. 300.000 ευρώ έως το καλοκαίρι

- Ελεύθερος ή "δανεικός" με οψιόν αγοράς

- Ή με αγορά χαμηλού κόστους (300.000-400.000 ευρώ)

Ο προαναφερθείς συνδυασμός, μειώνει τις επιλογές. Από την άλλη όμως υπάρχουν ακόμα αρκετές αξιόλογες, όπως αυτή του Κάταϊ, ο οποίος προτάθηκε στην ΑΕΚ, ενώ πριν συμβεί αυτό, αποτελούσε ήδη εισήγηση του σκάουτ της ομάδας Γιάννη Παπαγεωργίου (με καλές διασυνδέσεις σε Σερβία και Ισπανία), γι' αυτό και έχει συζητηθεί εντός του αρχηγείου της ομάδας στο Μαρούσι. Ο Σέρβος Κάταϊ, γνωστός από παλαιότερο πέρασμά του από τον Ολυμπιακού, συγκαταλέγεται σε αυτές τις περιπτώσεις, δίχως ωστόσο (και αυτό το επισημαίνουμε) να έχει προχωρήσει κάτι πέραν της σκέψης.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΡΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο KATAΪ

Τη σεζόν 2015-16, ο 26χρονος σήμερα Κάταϊ, έκανε πράγματα και θαύματα στο πρωτάθλημα της Σερβίας, μετρώντας 23 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα. Οι επιδόσεις του έφεραν στην πόρτα του την ισπανική Ντεπορτίβο Αλαβές (έχει συμβόλαιο μαζί της έως το 2019), η οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2016. Στην πρώτη σεζόν του στην Πριμέρα, ο Κάταϊ δεν τα πήγε άσχημα, σκοράροντας 3 γκολ (κατά των Βαλένθια, Σεβίλλης και Μπέτις) και μοιράζοντας 3 ασίστ σε 20 αγώνες, μιας ομάδας που κυρίως αμυνόταν.

Φέτος ωστόσο παίζει ελάχιστα. Μετρά μόλις τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όλες ως αλλαγή και για λίγα λεπτά. Συνέπεια του γεγονότος αυτού, ήταν η απώλεια της θέσης που κατείχε στην εθνική ομάδα της Σερβίας, στην προσπάθεια της οποίας για πρόκριση και συμμετοχή στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ήταν ενεργός έως το περασμένο καλοκαίρι. Είχε τέσσερις συμμετοχές στη φάση των προκριματικών, ενώ στις 11 του περασμένου Ιουνίου κάθισε στον πάγκο στο 1-1 απέναντι στην Ουαλία. Έκτοτε δεν καλείται στην Εθνική και αναζητεί ομάδα η οποία θα του δώσει χρόνο συμμετοχής ώστε να έχει εκ νέου πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή του Μουντιάλ. Ο Κάταϊ έχει μεγάλο κίνητρο αλλά...

ΤΑ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ....

Αυτό που πρωτίστως προβληματίζει τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα μεταγραφικά της ΑΕΚ, είναι ότι δραστηριοποιείται κυρίως ως δεξιός εξτρέμ, αν κι έχει πολλές φορές στην καριέρα του παίξει και αριστερά με την ίδια επιτυχία. Χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο πόδια, είναι γρήγορος, εξαιρετικός εκτελεστής και δημιουργός με καλή τεχνική κατάρτιση. Επίσης είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και ομολογουμένως μια πολύ καλή περίπτωση σε μια περίοδο δύσκολη για να βρεθεί παίκτης με τέτοιο κίνητρο και μπόλικες γεμάτες επιτυχημένες σεζόν πίσω του.

Το καλοκαίρι του 2011, σε ηλικία 20 ετών και ενώ αγωνιζόταν στη Βοϊβοντίνα, αποκτήθηκε ως μεγάλο ταλέντο από τον Ολυμπιακό, τη φανέλα του οποίου δεν φόρεσε ποτέ σε επίσημο ματς. Τη σεζόν 2013-14, διέγραψε μια εξαιρετική σεζόν στον Πλατανιά, ως δανεικός, με 8 γκολ σε 24 αγώνες και το καλοκαίρι εκείνο πήρε μεταγραφή στον Ερυθρό Αστέρα όπου ξεκίνησε η δική του αντεπίθεση, με αποκορύφωμα τη σεζόν 2015-16, κατά τη διάρκεια της οποίας κυριολεκτικά τα «έσπασε» (23 γκολ - 10 ασίστ) κερδίζοντας θέση στην εθνική Σερβίας και στην ισπανική Αλαβές.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ