ΑΕΚ

Στο ίδιο (με τον Πογέτ) έργο θεατής

Στο ίδιο (με τον Πογέτ) έργο θεατής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με νέα (και πρωτόγνωρα) δεδομένα θα πάει ο Ζοζέ Μοράις στη σημερινή (10/11) προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα, καθώς για πρώτη φορά έχει να αντιμετωπίσει αναστολή πρωταθλήματος. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα.

Η αλήθεια είναι πως από σχεδόν από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο ΖοΖέ Μοράις την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, είχε «σημαδέψει» στο ημερολόγιο του αυτή την διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των εθνικών ομάδων. Και αυτό, διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα μπορούσε να δουλέψει και να διορθώσει πράγματα στην ομάδα, χωρίς να έχει την πίεση της προετοιμασίας για ένα επίσημο παιχνίδι. Όμως το τελευταίο που είχε στο μυαλό του ο Πορτογάλος τεχνικός, ήταν πως μπορεί να του προέκυπτε πολύ μεγαλύτερη σε διάρκεια διακοπή του πρωταθλήματος, αντί της αρχικά προγραμματισμένης.

Όλες οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, προέκυψαν αμέσως μετά το τέλος της χθεσινής (9/11) προπόνηση της ΑΕΚ. Ως εκ τούτου ο Μοράις θα έχει αναλυτική ενημέρωση για τα νέα δεδομένα, στη σημερινή (10/11) προπόνηση στα Σπάτα. Προφανώς και για τον Πορτογάλο τεχνικό θα είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς στην καριέρα δεν έχει συναντήσει κάποια ανάλογη κατάσταση. Όπως άλλωστε ήταν πέρυσι και για τον Γκας Πογέτ, που περισσότερες από μια φορές κλήθηκε να διαχειριστεί αποφάσεις για αναστολή της αγωνιστικής δράσης και του είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πως θα εξελιχθεί η υπόθεση και ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά, τι θα έχουν να διαχειριστούν οι ομάδες. Παρόλα αυτά, αν τελικά η διακοπή του πρωταθλήματος διαρκέσει περισσότερο απ’ ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί, για τον Μοράις τα… συναισθήματα θα είναι ανάμικτα.

Από την μια μεριά, για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι εξαιρετικά σημαντικό να πάρει περισσότερο χρόνο για να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του. Άλλωστε ο Μοράις θέλει να κάνει πράγματα στην προπόνηση, που υπό κανονικές συνθήκες μπορούν να γίνουν μόνο στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Αν λοιπόν έρθουν έτσι τα πράγματα, ώστε να δοθεί ο χρόνος για μίνι προετοιμασία, τότε αυτό μόνο ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσει, στην δουλειά που θέλει να κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός με την ομάδα.

Ειδικά από την στιγμή που θα έχουν επιστρέψει και οι διεθνείς από τις υποχρεώσεις τους με την εθνική ομάδα και το απουσιολόγιο θα είναι (σχεδόν) λευκό. Επομένως στο κομμάτι της δουλειάς που πρέπει να γίνει, μπορεί να αποδειχθεί και κέρδος για τον τεχνικό της ΑΕΚ, ο τυχόν επιπλέον χρόνος χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Από την άλλη μεριά, ο Μοράις βλέπει πως το κλίμα στα Σπάτα, μετά τα τρία συνεχόμενα στραβά αποτελέσματα και ειδικά αυτό του Σαββάτου, είναι βαρύ. Και η απογοήτευση δεν έχει φύγει από τους ποδοσφαιριστές του. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει πολύ καλά, πως ο μόνος τρόπος για να αναστραφεί το κλίμα, είναι να έρθουν νίκες. Γνωρίζει επίσης πως οι ποδοσφαιριστές του ανυπομονούν για να μπορέσουν να βγάλουν αντίδραση στο γήπεδο.

Άλλωστε είναι άγραφος νόμος, πως μετά από ένα στραβό αποτέλεσμα, παίκτες και προπονητές, θέλουν να ακολουθήσει το επόμενο παιχνίδι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ενώ είναι δεδομένο πως το κακό κλίμα, δεν βοηθάει ώστε να γίνει σωστή δουλειά στις προπονήσεις. Και όσο διατηρείται, δεν κάνει καθόλου καλό. Επομένως στο κομμάτι του κλίματος μέσα στην ομάδα, μια πιθανή παράταση στην διακοπή του πρωταθλήματος, θα είναι μάλλον ζημιά για τον Μοράις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κινητικότητα (και) στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας
Κασάπης: "Όλοι απόρησαν που δεν είχα πάει στο Μουντιάλ το 1994"
ΠΑΕ ΑΕΚ: "Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις"
Με Αλμέιδα η προπόνηση της ΑΕΚ την Τετάρτη
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ