ΑΕΚ

Στην κόψη του ξυραφιού

Στην κόψη του ξυραφιού
Ζιοβάνι

Χαρακτήρα… θρίλερ έχει πάρει πλέον για τους ανθρώπους της ΑΕΚ η υπόθεση της μεταγραφής του Ζιοβάνι. Κυρίως λόγω της αγωνίας που περνούν για την έκβαση της υπόθεσης.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής (13/7) ημέρας, τα μηνύματα που ερχόντουσαν από την Βραζιλία ήταν πως η Φλουμινένσε προσπαθούσε να σφίξει ακόμα πιο πολύ τον κλοιό πίεσης, προκειμένου να πείσει τον παίκτη να ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Μάλιστα εκτός από τον Ροναλντίνιο, η «Φλου» επιστράτευσε κι άλλους παίκτες ως… διαμεσολαβητές.

Η ΑΕΚ από την άλλη μεριά, επιχειρεί να κρατήσει ανοικτή γραμμή με το πατέρα του Ζιοβάνι. Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς μίλησε μαζί του την Κυριακή (12/7) και πήρε διαβεβαιώσεις πως η συμφωνία θα τηρηθεί. Ανάλογη επαφή θα επιχειρηθεί και τις επόμενες μέρες ώρες. Εκείνο που ανησυχεί τους ανθρώπους της ΑΕΚ δεν είναι η πίεση που ασκείται και από παίκτες της Φλουμινένσε ή από τον Τύπο της Βραζιλίας.

Εκείνο που μπορεί να φέρει ανατροπή των δεδομένων, είναι μια οικονομική πρόταση μαμούθ από τον σύλλογο της Βραζιλίας, την οποία ούτε ο Ζιοβάνι θα μπορεί να αρνηθεί, ούτε η ΑΕΚ να συναγωνιστεί. Πάντως το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες είτε έτσι, είτε αλλιώς.

Έγιναν «ζευγάρι» από την αρχή

Μπορεί το βάρος σ’ αυτή την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας της ΑΕΚ να έχει πέσει στη δουλειά στη φυσική κατάσταση. Όμως ο Τραϊανός Δέλλας είναι από τους προπονητές που βάζουν μπάλα στο πρόγραμμα, από την πρώτη μέρα. Και οι παίκτες της ΑΕΚ ήδη έχουν προλάβει να παίξουν αρκετά οικογενειακά «διπλά».

Αρκετά για να δείξει ο Δέλλας πως έχει στο μπλοκάκι του για δουλειά και το 4-3-3 και το 4-2-3-1. Αρκετά και για να κάνει πολλές αλλαγές και συνδυασμούς στις ενδεκάδες, αλλά και για να φανεί ένα και μόνο σταθερό δίδυμο.

Από την πρώτη κιόλας προπόνηση και το πρώτο κιόλας δίτερμα, ο Δέλλας τοποθέτησε τον Θέσαρ Άρθο μαζί με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Από τότε δεν τους έχει αλλάξει σε κανένα «διπλό». Σ’ όλα παίζουν μαζί, ενώ σ’ όλες τις υπόλοιπες θέσεις ο Δέλλας κάνει διάφορους συνδυασμούς στις συνθέσεις των ομάδων. Ο Άρθο και ο Κολοβέτσιος είναι το μοναδικό σταθερό «ζευγάρι». Ένδειξη πως ενδεχομένως αυτό το δίδυμο θέλει να «δέσει» ο Δέλλας για το κέντρο της άμυνας της νέας ΑΕΚ. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως στην πορεία δεν είναι πιθανό να κάνει και άλλους συνδυασμούς.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ