ΑΕΚ

Στην Αθήνα άφησε "γρίφους"

Στην Αθήνα άφησε "γρίφους"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι αποφάσεις του Πογέτ για παίκτες της ΑΕΚ εκτός αποστολής, θέτουν ζητήματα που "ακουμπούν" και την επόμενη σεζόν

Το σημερινό (3/4) παιχνίδι στη Μυτιλήνη με την Καλλονή, δεν είναι δα για την ΑΕΚ και κανένα ματς ζωής ή θανάτου. Ως εκ τούτου κανείς από τους «κιτρινόμαυρους» δεν θα… «σκότωνε» για να βρίσκεται στην αποστολή. Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι πως η απόφαση του Γκουστάβο Πογέτ να αφήσει κάποιους παίκτες στην Αθήνα, δεν ήταν απλώς μια επιλογή που αφορούσε ζητήματα τακτικής για το συγκεκριμένο ματς.

Είναι προφανές πως υπάγονται αυτές οι αποφάσεις μέσα σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο διαχείρισης του φετινού υλικού από τον Ουρουγουανό τεχνικό, τουλάχιστον για τα φετινά δεδομένα. Άλλωστε υπάρχουν παίκτες που δεν έμειναν για πρώτη φορά τώρα εκτός αποστολής. Και γι αυτό και σ’ αυτούς τους ποδοσφαιριστές υπάρχει προβληματισμός που φτάνει ακόμα και μέχρι το μέλλον τους στην ΑΕΚ. ΤοSport24έχει το ρεπορτάζ

Η δύσκολη περίπτωση Μπακάκη

Ο μεγαλύτερος ίσως γρίφος που θα κληθεί να λύσει η ΑΕΚ, ακούει στο όνομα Μιχάλης Μπακάκης. Ο διεθνής μπακ έμεινε εκτός αποστολής από το ματς με την Καλλονή για λόγους τακτικής. Και με τον Πογέτ να επιλέγει ως εναλλακτική λύση για το δεξί άκρο της άμυνας, τον νεαρό Βασιλαντωνόπουλο. Είναι προφανές πως ο Ουρουγουανός τεχνικός πως η πρώτη του επιλογή για την θέση, είναι ο Ροντρίγκο Γκάλο. Άλλωστε ο Βραζιλιάνος έχει απουσιάσει από την ενδεκάδα, μόνο όταν συμπλήρωσε κάρτες. Από την άλλη μεριά ο Μπακάκης είναι ένας παίκτης που θέλει να παίξει και αν χρειαστεί να δίνει μάχη για την θέση του βασικού. Όμως πλέον έχει βρεθεί να υπολογίζεται ως τρίτη λύση, πίσω ακόμα από τον Βασιλαντωνόπουλο. Για την ΑΕΚ αποτελεί μια σημαντική επένδυση ο Μπακάκης. Εξάλλου είναι παίκτης εθνικής ομάδας. Και μάλιστα υπάρχουν σκέψεις να κληθεί μέσα στο καλοκαίρι για επέκταση του συμβολαίου, όπως συνέβη με τον Σιμόες. Ωστόσο με τα τωρινά δεδομένα, ο Μπακάκης είναι πολύ προβληματισμένος ως προς το μέλλον του στην ΑΕΚ. Ειδικά στην περίπτωση που ο Πογέτ παραμείνει στον πάγκο.

Ανανέωσε μεν αλλά…

Μια περίπτωση γρίφου, είναι και αυτή του Άνταμ Τζανετόπουλου. Μπορεί η ΑΕΚ να έδειξε πόσο πολύ υπολογίζει και ποντάρει στον νεαρό κεντρικό αμυντικό, με το νέο συμβόλαιο που του έδωσε. Όμως ο παίκτης εξακολουθεί να μην παίρνει σχεδόν καμία ευκαιρία από τον Πογέτ. Είναι εκτός αποστολής και από το σημερινό ματς με την Καλλονή. Αλλά και όταν είναι στις επιλογές του Ουρουγουανού, μένει σταθερά στον πάγκο. Είναι δεδομένο πως για τον Πογέτ ο Τζανετόπουλος αποτελεί τέταρτη λύση στο κέντρο της άμυνας πίσω από τους Άρθο, Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο. Και είναι λογικό να σκέφτεται ο νεαρός κεντρικός αμυντικός το μέλλον του, σε περίπτωση που ο Ουρουγουανός τεχνικός παραμείνει στον πάγκο της ΑΕΚ και διατηρήσει την ίδια στάση απέναντι του. Βεβαίως για την ομάδα, ο Τζανετόπουλος αποτελεί σημαντική επένδυση, κάτι που αποδείχθηκε και στην υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του. Επομένως ακόμα και αν φύγει, μόνο για περίπτωση δανεισμού θα γίνει κουβέντα. Αν φυσικά υπάρξει τέτοια κουβέντα.

Με «σκωτσέζικα» ντουζ

Στην κατηγορία των παικτών που έχουν πάρει λίγες ευκαιρίες από τον Πογέτ, ανήκει και ο Βαγγέλης Πλατέλλας. Από το σημερινό ματς με την Καλλονή έμεινε εκτός αποστολής, καθώς τον ταλαιπωρούσε μια ίωση. Ωστόσο έχουν υπάρξει ματς, που ήταν ετοιμοπόλεμος, αλλά βρέθηκε εκτός των επιλογών του Πογέτ. Η αλήθεια είναι πως ο Πλατέλλας είναι από τους παίκτες που έχουν δεχθεί «σκωτσέζικα» ντουζ από τον Ουρουγουανό τεχνικό. Από βασικός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, βρέθηκε εκτός αποστολής την αμέσως επόμενη αγωνιστική. Ο Πλατέλλας περιμένει τις ευκαιρίες του, αλλά είναι φανερό πως δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Πογέτ. Κάτι που θα παίξει ρόλο στις αποφάσεις για το μέλλον του, παρόλο που το συμβόλαιο του, δεν τελειώνει το καλοκαίρι. Προφανώς και όντας από τους πιο παλιούς παίκτες, θα ήθελε να μείνει στην ΑΕΚ. Όμως κυρίως θέλει να παίζει μπάλα. Γι αυτό άλλωστε και τον περασμένο Γενάρη τέθηκε θέμα αποχώρησης, με την μορφή δανεισμού, που όμως τελικά δεν προχώρησε.Και είναι πιθανό να προκύψει εκ νέου, αν ο Πογέτ παραμείνει και δεν έχει τον Πλατέλλα στα πλάνα του.

photo credits: action images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ