ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ αποφασίζουν για το μέλλον των… 12

Στην ΑΕΚ αποφασίζουν για το μέλλον των… 12
INTIME SPORTS

Στην ΑΕΚ θα πρέπει να καταλήξουν όχι μόνο σε αυτούς που θα αποκτηθούν αλλά και σε αυτούς που θα αποχωρήσουν. Το Sport24.gr αναλύει 12 περιπτώσεις παικτών για το μέλλον των οποίων θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα στην Ένωση.

Το θέμα προπονητή στην ΑΕΚ έκλεισε οριστικά αμέσως μόλις τελείωσε η σεζόν και ουσιαστικά πριν καν ποτέ ανοίξει. Παράλληλα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Όμως στην ΑΕΚ θα πρέπει να καταλήξουν όχι μόνο στους παίκτες που θα έρθουν, αλλά και σ’ εκείνους που θα φύγουν.

Και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν συνολικά 12 ποδοσφαιριστές, για το μέλλον των οποίων, οι άνθρωποι της Ένωσης θα αποφασίσουν άμεσα. Το Sport24.gr αναλύει.

Οι φευγάτοι

Προφανώς στην ΑΕΚ δεν περίμεναν την τελευταία αγωνιστική για να αξιολογήσουν τους παίκτες του ρόστερ. Απλώς το φινάλε των πλέι οφ, «σφράγισε» την αξιολόγηση. Και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν παίκτες από το φετινό ρόστερ, που κρίθηκε πως δεν μπορούν να βοηθήσουν την ΑΕΚ την επόμενη σεζόν. Σ’ αυτή την κατηγορία βρίσκεται ο Μάρκος Ντούνης, ο Γιώργος Σαρρής, ο Άλεξ Ντακόλ και ο Φώτης Καραγκιολίδης. Επίσης δύσκολα θα παραμείνει ο Βασίλης Ρόβας, παρότι αρχικά υπήρχε μια σκέψη να συνεχίσει ως μια ακόμα εναλλακτική λύση για την μεσαία γραμμή.

Οι δανεικοί

Οι απαιτήσεις της επόμενης σεζόν, θα είναι πολύ μεγαλύτερες στην ΑΕΚ. Και ενδεχομένως κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές, να μην είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως στην ΑΕΚ δεν πιστεύουν στις δυνατότητες αυτών των παικτών. Επομένως δεν θέλουν να τους χάσουν, αλλά να τους δώσουν παιχνίδια στα πόδια τους. Γι αυτό και προκρίνεται η λύση της παραχώρησης με την μορφή δανεισμού. Σ’ αυτή την κατηγορία αναμένεται να μπει ο Ντάρκο Ζόριτς, ο Δημήτρης Γροντής, ο Αμπλαγιέ Φαγιέ και ο Στράτος Σβάρνας. Βεβαίως μένει να φανεί αν και οι ίδιοι οι παίκτες θα συμφωνήσουν σ’ αυτή την προοπτική. Επίσης σκέψη υπάρχει να παραχωρηθεί με δανεισμό και ο Σταύρος Πεταυράκης.

Τα ερωτηματικά

Για την συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του ρόστερ, οι αποφάσεις έχουν ήδη δρομολογηθεί, τουλάχιστον από την πλευρά της ΑΕΚ. Όμως υπάρχουν και δυο περιπτώσεις, που είναι… ερωτηματικά. Η πρώτη έχει να κάνει με το μέλλον του Μακόλει Κρισάντους. Ο Νιγηριανός φορ δεν έθελξε με την αγωνιστική του παρουσία και κυρίως έδειξε να δυσκολεύεται να βρει πατήματα και ρυθμό. Από την άλλη μεριά, πέτυχε έξι γκολ σε 14 συμμετοχές (7 ως βασικός), ειχε κάποια καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, ενώ δεν υπήρχε το παραμικρό παράπονο από την διάθεση του. Η ζυγαριά της απόφασης για το μέλλον του Κρισάντους, δείχνει να γέρνει προς την παραμονή του παίκτη και την επόμενη σεζόν, ως εναλλακτική λύση για την επίθεση.

Το δεύτερο ερωτηματικό αφορά τον Νίκο Γεωργέα. Ο αρχηγός της ΑΕΚ δείχνει να θέλει να συνεχίσει για ακόμα έναν χρόνο το ποδόσφαιρο. Παρότι «περπατά» στα 39 του χρόνια, θεωρεί πως μπορεί να προσφέρει ακόμα μια σεζόν. Θα το συζητήσει και με τον Δέλλα και με την διοίκηση και θα κατόπιν θα προκύψει η οριστική απόφαση για το μέλλον του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ