ΑΕΚ

Στη γωνία για Καρντόσο

Στη γωνία για Καρντόσο

Η ΑΕΚ κινείται για επιθετικό και ο Παραγουανός φορ της Τράμπζονσπορ, Όσκαρ Καρντόσο, είναι μία εξαιρετική περίπτωση που έχει προταθεί στην Ένωση. Πώς μπορεί να μείνει ελεύθερος ο "τακουάρα". (VIDEOS)

Την περίπτωση του 32χρονου πανύψηλου (1,93 μ.) επιθετικού, Όσκαρ Καρντόσο, παρακολουθεί διακριτικά σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία η ΑΕΚ ειδικά μετά το πρόβλημα που έχει προκύψει ανάμεσα στον Παραγουανό φορ και την ομάδα στην οποία ανήκει, την Τράμπζονσπορ.

Η ομάδα της Τραπεζούντας χρωστά ένα ποσό στον "τακουάρα", ο οποίος έγινε γνωστός στην Ευρώπη με την Μπενφίκα, τη φανέλα της οποίας φόρεσε από το 2007 έως το 2014. Η Τράμπζονσπορ χρωστά ένα ποσό στον Παραγουανό επιθετικό κι όπως δήλωσε ο ατζέντης του, Πέδρο Αλδάβε, σε πορτογαλικά ΜΜΕ εάν δεν εξοφληθεί ανοίγει το δρόμο της ελευθερίας.

"Έχει συμβόλαιο αλλά του χρωστούν χρήματα. Κατήγγειλε το χρέος, αλλά εάν δεν του εξοφληθεί το ποσό τότε θα είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του", υποστήριξε χαρακτηριστικά. Πληροφορίες από τη γείτονα χώρα, υποστηρίζουν ότι η συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας θα λειτουργήσει ως άτυπη καταληκτική ημερομηνία το μέλλον της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η Ελλάδα του Αλδάβε και η Σέρο Πορτένιο

Ο Όσκαρ Καρντόσο είναι δεδηλωμένος οπαδός της Σέρο Πορτένιο αν και δε φόρεσε τη φανέλα της ομάδας. Έχει δηλώσει ότι εάν επέστρεφε στη Νότιο Αμερική και την πατρίδα του θα το έκανε για τη Σέρο. Πού "κολλάει" στην υπόθεση ο ατζέντης του; Ο Πέδρο Αλδάβε εδώ και μία εβδομάδα είναι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Ωστόσο, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δύσκολα θα επιστρέψει τώρα στη Νότιο Αμερική ο Καρντόσο.

"Ο Όσκαρ είναι οπαδός της Σέρο και είπε ότι μια μέρα θέλει να παίξει εκεί. Αλλά δεν είπε ότι θα γίνει τώρα. Δύσκολα κάποια ομάδα της Νοτίου Αμερικής μπορεί να αντέξει το συμβόλαιό του". Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πέδρο Αλδάβε εμπλέκεται σε μεταγραφικά ελληνικών ομάδων. Είναι ο ατζέντης κι άνθρωπος που δρομολόγησε τη μεταγραφή του Χόρχε Μπενίτες από την Γκουαρανί στον Ολυμπιακό αλλά και το δανεισμό του "κονέχο" από τους "ερυθρόλευκους" στην Κρους Ασούλ.

Ο "γίγαντας" τακουάρα

Ο Όσκαρ Καρντόσο είναι πανύψηλος. Το 1 μέτρο και 93 εκατοστά το μαρτυρούν, άλλωστε. Ξεκίνησε την καριέρα του από την 3 Δε Φεμπρέρο και μετά από μία σεζόν μετακόμισε στην ομάδα της πρωτεύουσας, Νασιονάλ Ασουνσιόν. Τα 22 τέρματα (σε 63 αναμετρήσεις) του έδωσαν το "διαβατήριο" για την γειτονική Αργεντινή, το Ροσάριο και τη Νιούελς Ολντ Μπόις. Μόλις μία σεζόν εκεί (21 γκολ/ 33 συμ) και μετά η Ευρώπη και η Λισαβόνα.

Στην Μπενφίκα συστήθηκε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σε επτά χρόνια παραβίασε τις αντίπαλες εστίες των "αετών" 112 φορές σε 175 συμμετοχές. Από την περυσινή σεζόν ανήκει στην Τράμπζονσπορ έχοντας πετύχει μέχρι στιγμής 21 γκολ σε 37 συμμετοχές. Είναι διεθνής 49 φορές με την εθνική Παραγουάης.

Ο Καρντόσο εν δράσει με τη φανέλα της Μπενφίκα...

Και με την Τράμπζονσπορ...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ