ΑΕΚ

Σταθερές και μεταβλητές ενόψει Ολυμπιακού

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Όλα τα δεδομένα για το αγωνιστικό πλάνο του Μανόλο Χιμένεθ για το ντέρμπι της Κυριακής (19/2) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ποιες είναι οι σταθερές του για το αρχικό σχήμα και ποιες οι μεταβλητές του.

Η αλήθεια είναι πως αν κάτι… «πρόδωσε» η χθεσινή (16/2) προπόνηση στα Σπάτα, σχετικά με το αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι πως ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει ακόμα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Ο Ισπανός τεχνικός, όπως διαβάσατε άλλωστε από χθες στο Sport24.gr, αφενός έχει δίλημμα ακόμα και για το σύστημα, αφετέρου έκανε πολλές και διαφορετικές δοκιμές ειδικά στην γραμμή κρούσης.

Δυο μέρες και δυο προπονήσεις πριν την σέντρα του ντέρμπι, φαίνεται να υπάρχουν ουκ ολίγες μεταβλητές στο αγωνιστικό σχέδιο του Χιμένεθ. Υπάρχουν ωστόσο και ορισμένες σταθερές. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ:

1. Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός φορ ήταν ο μοναδικός που έμεινε σταθερός σ’ όλες τις δοκιμές και τις αλλαγές που έκανε ο Χιμένεθ για την γραμμή κρούσης, στην χθεσινή προπόνηση. Ξεκάθαρη ένδειξη, πως η παρουσία του Αραούχο στην ενδεκάδα του ντέρμπι, είναι δεδομένη.

2. Αντρέ Σιμόες. Όποιο σύστημα και αν επιλέξει τελικά ο Χιμένεθ, είναι δεδομένο πως ο Πορτογάλος μέσος θα αναλάβει τον κλασικό του ρόλο στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ.

3. Ογκνιέν Βράνιες. Ο Βόσνιος αμυντικός θα είναι σίγουρα στην βασική ενδεκάδα. Και είναι και ο επικρατέστερος για να καλύψει το κενό που υπάρχει στην θέση του δεξιού μπακ. Είτε σε σχήμα με τετράδα στην άμυνα, είτε με τριάδα. Άλλωστε ο Βράνιες παίζει κυρίως στο δεξί άκρο της άμυνας, στην εθνική ομάδα της Βοσνίας.

4. Βασίλης Μπάρκας. Ήδη ο Χιμένεθ, όπως διαβάσατε στο Sport24, έχει ενημερώσει τον νεαρό τερματοφύλακα, πως παρά την γκάφα στο Καυταντζόγλειο, έχει αποφασίσει να τον διατηρήσει κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ και στο ντέρμπι.

ΟΙ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ:

1. Το σχήμα. Δεν έχει πάρει οριστική απόφαση ο Χιμένεθ για το σύστημα. Στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού, εκτός από κλασικό 4-4-1-1, υπάρχει και το 3-5-2. Παρόλο που οι απουσίες του Γκάλο και του Μπακάκη, βάζουν πολλές δυσκολίες και ρίσκα, στην εφαρμογή σχήματος με τριάδα στην άμυνα.

2. Η θέση του Μάνταλου. Ειδικά για την γραμμή κρούσης, ο Χιμένεθ έχει πολλές και διαφορετικές σκέψεις. Και οι πιο πολλές, αφορούν και τον αρχηγό της ΑΕΚ. Για τρεις διαφορετικές θέσεις είναι υποψήφιος. Πίσω από τον φορ, στο άκρο της επίθεσης ή ακόμα και στα χαφ σε περίπτωση που τελικά προκριθεί η λύση του 3-5-2.

3. Ο παρτενέρ του Αραούχο. Είναι δεδομένη η παρουσία του Αργεντινού φορ στην ενδεκάδα. Όποιο σύστημα και αν τελικά επιλέξει ο Χιμένεθ, ο Αραούχο θα έχει δίπλα του κάποιον. Αν τελικά προκριθεί το 4-4-1-1, ο Ισπανός τεχνικός θα αποφασίσει αν δίπλα στον Αργεντινό φορ θα παίξει ένας κλασικός επιθετικός όπως ο Πέκχαρτ ή ακόμα και ο Αλμέιδα, ή ένα δημιουργικός μέσος όπως ο Μάνταλος. Ενώ αν τελικά ο Χιμένεθ πάει στο 3-5-2, θα πρέπει και πάλι να αποφασίσει για τον «παρτενέρ» του Αραούχο.

4. Η θέση του Γιόχανσον. Ο Σουηδός μέσος είναι υποψήφιος για δυο θέσεις μέσα στο γήπεδο και σε ακραίο σενάριο για μια θέση ακόμα και στον… πάγκο. Για τις θέσεις μέσα στο γήπεδο, όλα θα εξαρτηθούν από το σύστημα. Αν ο Χιμένεθ πάει στο 4-4-1-1, τότε ο Σουηδός μέσος θα παίξει στα χαφ, ενώ αντίθετα σ’ ένα 3-5-2, θα αγωνιστεί ως λίμπερο. Υπάρχει και το ακραίο σενάριο, όπου στο 4-4-1-1, ο Ισπανός θα επιλέξει τον Αϊντάρεβιτς δίπλα στον Σιμόες στα χαφ και ως εκ τούτου ο Γιόχανσον θα μείνει στον πάγκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επιθετικός λαβύρινθος
ΠΑΕ ΑΕΚ: "Αποφεύγουμε παγίδες και προκλήσεις"
Το κρίσιμο δίλημμα του Χιμένεθ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ