ΑΕΚ

Στα ίδια μέρη θα… ξανακτιστεί η ΑΕΚ

Στα ίδια μέρη θα… ξανακτιστεί η ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην Ένωση έχουν πάρει οριστική απόφαση για το προπονητικό κέντρο που κάνει το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας αλλά και μεγάλο κομμάτι του προγράμματος. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Η ΑΕΚ θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι και την Τετάρτη (31/5), δηλαδή το φινάλε των play off, για να μάθει ποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο θα βάλει στην… τσέπη της. Κάτι που, μεταξύ άλλων, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και το πρόγραμμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν.

Πάντως στην Ένωση έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους, τουλάχιστον ως προς το προπονητικό κέντρο, που θα ταξιδέψουν για το βασικό στάδιο του κτισίματος της νέας ΑΕΚ. Και οι «κιτρινόμαυροι» ψήφισαν και πάλι το Κίελτσε της Πολωνίας. Όπως και πέρυσι το καλοκαίρι.

Στην ΑΕΚ έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι και από τις παροχές του ξενοδοχείου που διέμενε η αποστολή και από το προπονητικό κέντρο που δούλευε. Ενώ ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός, πως το γήπεδο που γινόντουσαν οι προπονήσεις, ήταν δίπλα στο ξενοδοχείο της ομάδας. Χωρίς δηλαδή να ταλαιπωρούνται οι παίκτες με διαδρομές και αποστάσεις. Ακόμα και οι καιρικές συνθήκες, με εξαίρεση ένα πενθήμερο με υψηλές θερμοκρασίες, ήταν πολύ καλές. Μάλιστα φέτος, έχει προστεθεί ακόμα ένα γήπεδο, επίσης δίπλα στο ξενοδοχείο. Κάτι που εξυπηρετεί την δουλειά που θα κάνει ο προπονητής.

Ως προς τις ημερομηνίες, στην ΑΕΚ υποχρεωτικά θα «πατήσουν» επίσης στις ίδιες με πέρυσι. Εκτός αν κατακτήσουν την πρωτιά στα play off και ως εκ τούτου χρειαστεί να πάνε δυο ή τρεις μέρες πιο πίσω, λόγω του πρώτου προκριματικού για το Champions League. Αν παίξει η ΑΕΚ στα προκριματικά του Europa League όπως και πέρυσι, οι ημερομηνίες του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, θα είναι σχεδόν ίδιες, αν όχι απόλυτα ίδιες, με τις περσινές. Δηλαδή στα τέλη του Ιούνη και λίγες μέρες μετά την πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν στα Σπάτα.

Τα φιλικά

Πέρυσι στο διάστημα των 17 ημερών που είχε μείνει η ΑΕΚ στο Κίελτσε, είχε δώσει τέσσερα φιλικά παιχνίδια. Πιθανότατα ο αριθμός να των αγώνων που θα δώσει και φέτος η ομάδα στην Πολωνία, να είναι ο ίδιος. Άλλωστε τον αριθμό των φιλικών, το καθορίζουν τα χρονικά περιθώρια. Όσο για τους αντιπάλους, ήδη τα πολωνικά ΜΜΕ, αποκάλυψαν πως η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει, όπως και πέρυσι, την Κορόνα του Κίελτσε. Ομάδα πρώτης κατηγορίας της Πολωνίας. Από εκεί και πέρα, στόχος των ανθρώπων της ΑΕΚ, είναι να κλείσουν αντιπάλους, που θα είναι πιο ισχυροί, σε σχέση με τα περσινά φιλικά.

Με αλλαγές προσώπων και… συστήματος απέναντι στον ΠΑΟΚ

Πάντως πριν η ΑΕΚ φτάσει στην Πολωνία για την προετοιμασία της νέας σεζόν, θα πρέπει να ολοκληρώσει την φετινή. Και μέχρι τότε, υπάρχει καταρχήν το αποψινό (28/5 – 20.30) ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Μανόλο Χιμένεθ σκέφτεται και πάλι αλλαγές και στα πρόσωπα της ενδεκάδας, αλλά ακόμα και στο σύστημα. Στην τελευταία προπόνηση ο Ισπανός τεχνικός, δοκίμασε ένα 4-4-1-1, με τον Μάνταλο να πηγαίνει στον άξονα πίσω από τον Αραούχο και τον Μπακασέτα να παίρνει μαζί με τον Χριστοδουλόπουλο, τις δυο θέσεις στα άκρα της επίθεσης. Ο Σιμόες επιστρέφει στην ενδεκάδα και θα είναι ο παρτενέρ του Γαλανόπουλου στα αμυντικά χαφ. Ενώ πιθανότατα ο Μπακάκης θα πάρει ξανά την θέση του Γκάλο, στο δεξί άκρο της άμυνας.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ