ΑΕΚ

Σκόκο vs Μπουονανότε

Σκόκο vs Μπουονανότε

Το Sport24.gr αναλύει τα μεταγραφικά δεδομένα της ΑΕΚ, τους δύο που περιμένει ο Δέλλας και τη βόμβα με Μπουονανότε ή Σκόκο. (VIDEOS)

Μέχρι η αποστολή της ΑΕΚ να αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία, ο Τραϊανός Δέλλας περιμένει ακόμα δυο μεταγραφικές κινήσεις. Τον αριστερό μπακ και τον τερματοφύλακα. Όμως όλα δείχνουν πως η «καλή» μεταγραφή της ΑΕΚ υα έρθει αργότερα και πιθανότατα από την Αργεντινή.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως τα δυο ονόματα που βρίσκονται πιο ψηλά στην κιτρινόμαυρη λίστα για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής, είναι αυτά του Νάτσο Σκόκο και του Ντιέγκο Μπουονανότε. Και οι δυο περιπτώσεις, ειδικά η πρώτη, συνιστούν κίνηση και ουσίας και εντυπώσεων. Ενώ και οι δυο περιπτώσεις, ειδικά η πρώτη, είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Προφανώς για την ΑΕΚ την απόλυτη προτεραιότητα έχει ο Σκόκο. Για περισσότερους από έναν λόγους, τους οποίους ήδη έχετε διαβάσει στο Sport24. Είναι μια υπόθεση που θέλει και επιμονή και υπομονή. Το πρωτάθλημα της Αργεντινής ξεκινά και πάλι και ο Σκόκο θα έχει συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις με τη Νιούελς. Από τα αποτελέσματα και την δική του απόδοση, εν πολλοίς θα εξαρτηθεί και το μέλλον του. Στην ΑΕΚ το ξέρουν. Όπως επίσης ξέρουν πως δεν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, τουλάχιστον ως προς την επιθυμία του Σκόκο, πριν από τα τέλη του Ιούλη.

Από την άλλη μεριά υπάρχει ο Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο «Νάνος» δεν είναι ο Σκόκο. Αλλά στην ΑΕΚ ξέρουν πως αν ο Μπουονανότε βρει τον καλό του αγωνιστικό εαυτό, θα κάνει τον κόσμο να τον αγαπήσει το ίδιο με τον Σκόκο, ίσως και περισσότερο. Η περίπτωση μοιάζει απλούστερη από του Σκόκο αλλά όχι απλή. Ο Αργεντινός θα φύγει από την Γρανάδα, καθώς δεν υπολογίζεται. Επομένως σίγουρα θα πρέπει να βγει πρώτα το διαζύγιο με την ισπανική ομάδα. Και στη συνέχεια η ΑΕΚ θα πρέπει να γίνει πειστικότερη και ελκυστικότερη από ομάδες της Ουρουγουάης και της Χιλής που ήδη έχουν προσεγγίσει τον Μπουονανότε.

Σε κάθε περίπτωση, είτε αυτή του «Νάνου», είτε αυτή του «Υδραυλικού», η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι και τα τέλη του Ιούλη. Ενώ είναι δεδομένο πως παράλληλα έχει στο… μπλοκάκι της κι άλλες εναλλακτικές λύσεις για την μεσοεπιθετική γραμμή. Για παν ενδεχόμενο.

Προ των πυλών η όγδοη μεταγραφή

Ολόκληρο υπερατλαντικό ταξίδι έκαναν ο πατέρας και ο μάνατζερ του Τζιοβάνι. Και μάλιστα ανά χείρας με την συμφωνία που είχε επιτευχθεί με την ΑΕΚ από το πρώτο ταξίδι. Επομένως θα πρέπει να συμβούν μεγάλες ανατροπές προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Τζιοβάνι. Η όγδοη στη σειρά.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα έχουν συζητήσεις με τον πατέρα του παίκτη και με τον εκπρόσωπο του. Και όχι μόνο θα τακτοποιήσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες για την συμφωνία, αλλά κυρίως θα προσπαθήσουν να πείσουν πως οι εξελίξεις που «τρέχουν» σε πολιτικό επίπεδο για την χώρα, δεν πρόκειται να επηρεάσουν την επαγγελματική ζωή του Βραζιλιάνου ακραίου στην Ελλάδα. Στην ΑΕΚ αισιοδοξούν πως όλα θα πάνε καλά και μάλιστα μέσα στις επόμενες ώρες θα ειδοποιηθεί και ο ίδιος ο Τζιοβάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα, προκειμένου να υπογράψει και να πιάσει και αυτός δουλειά στην προετοιμασία.

Προβάδισμα ο Μπαρόχα

Μόλις ολοκληρωθεί η μεταγραφή του αριστερού μπακ, οι «κιτρινόμαυροι» θα φορτσάρουν για να κλείσουν και το θέμα τερματοφύλακα. Μετά το «κοσκίνισμα» των επιλογών, κατέληξαν στον Άλεν Μπαρόχα. Και πλέον αυτός είναι το φαβορί για την θέση. Μάλιστα και ο ίδιος ο διεθνής τερματοφύλακας από την Βενεζουέλα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις, μένοντας ελεύθερος από την ομάδα του. Στην ΑΕΚ έχουν αποφασίσει να το προχωρήσουν και πιθανόν να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις. Εκτός αν προκύψει κάποια έκπληξη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ