ΑΕΚ

Σκόκο από... Γενάρη

Σκόκο από... Γενάρη
Σκόκο INTIME SPORTS

Κόλλησε η βελόνα; Ίσως… Σημασία έχει ότι το φλερτ Σκόκο - ΑΕΚ είναι απολύτως υπαρκτό και μετατίθεται για τον ερχόμενο Δεκέμβριο όταν και όπως έχετε διαβάσει στο Sport24.gr, θα υπάρξει η τελική επαφή!

Εδώ και δυόμισι χρόνια, από την ημέρα που η ΑΕΚ πάτησε το restart και ξεκίνησε να διαγράφει πορεία επιστροφής σε αυτό που κάποτε ήταν και με το πέρασμα των ετών ξέχασε να είναι, δύο ονόματα ποδοσφαιριστών που σχετίστηκαν μαζί της στο παρελθόν δεν σταμάτησαν να απασχολούν την καθημερινότητά της.

Οι περισσότεροι εκ των οπαδών της ομάδας άρχισαν να πιστεύουν ότι πρόκειται για φαντασιοπληξίες (ή προσωπικά θέλω) δημοσιογράφων, ωστόσο όταν η επιστροφή του Ραφίκ Τζιμπούρ επετεύχθη, κατάλαβαν ότι η… βελόνα δεν έχει κολλήσει στο μυαλό κάποιων εκτός της ποδοσφαιρικής Ενωσης, αλλά των ανθρώπων που κατοικοεδρεύουν εντός των τειχών της. Και έτσι, η επόμενη επιθυμία, αυτή της απόκτησης και του Νάτσο Σκόκο, γιγαντώθηκε!

Η λογική των Κιτρινόμαυρων για την επιμονή που τους χαρακτηρίζει στη συγκεκριμένη ιστορία, εντοπίζεται σε τρεις άξονες: Στην ελαχιστοποίηση του αγωνιστικού ρίσκου, στο γκελ που κάνει ο Σκόκο στις τάξεις των οπαδών, αλλά και στην καψούρα του Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος τον θέλει ντυμένο ξανά στα Κιτρινόμαυρα… Περισσότερο και από τον Τζιμπούρ!

Κατ΄ άλλους, το πιο ορθό θα ήταν να αναζητηθεί ο αντίστοιχος Σκόκο στα 23 του, ηλικία που η ΑΕΚ τον εντόπισε στο Μεξικό και δαπάνησε 2,4 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2008. Διάθεση και συνθήκες για τέτοιο ξόδεμα όμως δεν υφίστανται, οπότε τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα παιχθεί και η τελευταία πράξη του σίριαλ! Το έχουν κανονίσει άλλωστε οι δυο τους να το συζητήσουν διεξοδικά το θέμα τον ερχόμενο χειμώνα, λαμβάνοντας τελική απόφαση: Ή τότε, ή ποτέ!

Όταν τον αγάπησε

Είχαν μεσολαβήσει πολλά χρόνια μέχρι να φτάσουμε στην 6η Ιανουαρίου του 2010, (όταν ο Νάτσο Σκόκο πέτυχε δύο εκπληκτικής ομορφιάς γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης» οδηγώντας την ΑΕΚ σε νίκη (2-1) επί του Ολυμπιακού), όταν κατεγράφη ξανά μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα μάτια ενός ποδοσφαιριστή. Το ρεπορτάζ της εποχής ευαγγελιζόταν ότι ο τότε πρόεδρος της Ενωσης Νίκος Θανόπουλος είχε συμφωνήσει την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή στην ομάδα του Πειραιά, ωστόσο τα δύο τέρματα του Σκόκο στο συγκεκριμένο παιχνίδι απέτρεψαν τη μεταγραφή.

Η μεν διοίκηση της ΑΕΚ έκανε πίσω φοβούμενη την οργώ των οπαδικών μαζών καθώς μέχρι εκείνο το ματς πατούσε στην (υποτιθέμενη) αδιαφορία του αργεντινού επιθετικού, η δε του Ολυμπιακού δεν τόλμησε να πιέσει καταστάσεις για έναν παίκτη που μόλις είχε τιμωρήσει την ομάδα της πανηγυρίζοντας μάλιστα ιδιαίτερα έντονα τα γκολ που σημείωσε. Ηταν όμως και το ματς που ο Μελισσανίδης τοποθέτησε για πάντα τον Αργεντινό στο θυμικό του. Εκεί που τον διατηρεί ως σήμερα…

Η τελευταία πράξη

Εν έτει 2015, ο 30χρονος Σκόκο μοιάζει ξανά ως στόχος που μπορεί να προσεγγιστεί με καλές πιθανότητες επιτυχίας. Το πέρασμά του από την Πρέμιερ Λιγκ όπου επιχείρησε να ζήσει επιτυχώς το αγγλικό όνειρο, στέφθηκε από αποτυχία, ενώ τώρα, στην αγαπημένη του Νιούελς ξανά, προσπαθεί να συμπεράνει και ο ίδιος αν είναι ικανοποιημένος απόλυτα ή αν θα πρέπει να κλείσει τον κύκλο που εκείνος είχε δηλώσει ότι έχει αφήσει ανοιχτό. Αυτόν της ΑΕΚ.

Υπήρξε σημαντικό διάστημα κατά το οποίο αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τους οπαδούς της ομάδας λόγω διαδοχικών μυϊκών τραυματισμών και επειδή για σημαντικό διάστημα δεν έκανε τη διαφορά όπως δύο χρόνια πριν, όταν οδήγησε τη Νιούελς στην κατάκτηση του τίτλου. Αν και τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα, λέγεται ότι κάτι έχει σπάσει μέσα του. Τον Δεκέμβριο θα ξέρουμε αν τα σκορπισμένα κομμάτια θα είναι ικανά να τον στείλουν πίσω…Η μεταξύ τους απευθείας τηλεφωνική επιθυμία θα κρίνει τα πάντα!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ