ΑΕΚ

Σιμόες: "Τους τελικούς τους κερδίζεις, δεν τους παίζεις απλά"

MEDIA DAY ΤΗΣ ΑΕΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
MEDIA DAY ΤΗΣ ΑΕΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αντρές Σιμόες έδωσε το σύνθημα ενόψει του τελικού με τον ΠΑΟΚ ενώ την αισιοδοξία τους για κατάκτηση του τροπαίου εξέφρασαν και οι Ανέστης, Κολοβέτσιος και Πατίτο.

Τρεις εξ αυτών, την κούπα του κυπέλλου, την έχουν ήδη σηκώσει από πέρυσι. Και ο τέταρτος έχει ήδη τέσσερις τελικούς στην καριέρα του, έστω και αν είναι ο πρώτος στην Ελλάδα.

Όμως τόσο ο Αντρέ Σιμόες, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος και ο Γιάννης Ανέστης, που πήρε το κύπελλο και πέρυσι, όσο και ο Πατίτο Ροντρίγκες, με μια φωνή έδωσαν το σύνθημα για νίκη το Σάββατο (6/5 – 20.30) απέναντι στον ΠΑΟΚ. Και δεύτερο συνεχόμενο κύπελλο για την ΑΕΚ.

Μάλιστα ο Πορτογάλος μέσος ξεκαθάρισε πως αυτά είναι ματς που δεν τα… παίζεις, αλλά τα κερδίζεις.

"Πρώτα από όλα είμαι πάρα πολύ περήφανος που βρίσκομαι σε έναν δεύτερο συνεχόμενο τελικό. Και όπως λένε πολλοί προπονητές, οι τελικοί κερδίζονται, δεν παίζονται".

Η δεύτερη φορά είναι ακόμα πιο αγχωτική η όχι;
"Είναι λογικό να υπάρχει ένα άγχος, αλλά ισχύει αυτό που είπα πριν. Τους τελικούς τους κερδίζεις δεν τους παίζεις απλά. Είμαι χαρούμενος που θα έχουμε τον κόσμο μαζί μας ελπίζω να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας με την κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου".

Το ματς θα γίνει σε μια ουδέτερη έδρα θα παίξει ρόλο αυτό;
"Νομίζω ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, όταν η κάθε ομάδα παίζει στην έδρα της είναι δυνατή και εμείς και ο ΠΑΟΚ. Τώρα θα παίξουμε σε ένα ουδέτερο γήπεδο. Αυτό που κάνουμε στην διάρκεια της εβδομάδας είναι να δουλέψουμε και να επικεντρωθούμε στο τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε και αν είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε".

Η μεσαία γραμμή όπου αγωνίζεσαι θα κρίνει την αναμέτρηση;
"Είναι σίγουρο ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στην μεσαία γραμμή. Μην ξεχνάμε ότι και οι δύο ομάδες θα βάλουν τα δυνατά τους για να κερδίσουν το παιχνίδι. Από τη στιγμή που ήρθα, στόχος μου ήταν να κατακτήσω τίτλους με την ΑΕΚ. Ήδη έχω κατακτήσει έναν και όχι μόνο εγώ αλλά ούτε μόνοι οι έντεκα που θα παίξουμε αλλά όλοι μας και ο κόσμος και η διοίκηση θα είμαστε μια γροθιά για να σηκώσουμε ακόμη ένα Κύπελλο με την ΑΕΚ".

Ανέστης: "Πιστεύω στην κατάκτηση του τροπαίου"

Ο Γιάννης Ανέστης χαρακτήρισε τον τελικό ως το μεγαλύτερο παιχνίδι στην φετινή σεζόν της ΑΕΚ και τόνισε ότι στόχος είναι η διατήρηση του τροπαίου λέγοντας:

"Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Έχουμε προετοιμαστεί, έχουμε άλλες δυο ημέρες μπροστά μας. Για να κερδίσουμε το ματς πρέπει να μπούμε δυνατά και να διατηρήσουμε κατοχή μας το Κύπελλο".

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ πάει με χαμηλούς τόνους στον τελικό:
"Εμείς τα καταφέραμε και την προηγούμενη χρονιά. Θα πάμε χωρίς άγχος. Το άγχος το έχει ο ΠΑΟΚ, γιατί έχει καιρό να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο. Όπως είπα, εμείς θα πρέπει να μπούμε δυνατά και να πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι".

MEDIA DAY ΤΗΣ ΑΕΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
MEDIA DAY ΤΗΣ ΑΕΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Για το τι πρέπει να προσέξει περισσότερο η ΑΕΚ:
"Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως και στα προηγούμενα ματς, να μπούμε συγκεντρωμένοι, δυνατά και να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε και πιστεύω θα νικήσουμε…".

Για το τι σημαίνει γι’ αυτόν ο τελικός, με βάση ότι υπήρχε η άτυχη στιγμή στο τέλος με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά:
"Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να μπω από την αρχή του παιχνιδιού για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό όπως έκανα και με τον Ολυμπιακό και πιστεύω στο τέλος θα τα καταφέρουμε".

Κολοβέτσιος: "Συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη και το Κύπελλο"

Δυνατά από την αρχή θα πρέπει να μπει η ΑΕΚ ώστε να μην δώσει δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να διεκδικήσει κάτι καλό σύμφωνα με τον Κολοβέτσιο ο οποίος τόνισε στην διάρκεια της Media Day των "κιτρινόμαυρων":

"Είναι πολύ σημαντική στιγμή για το κλαμπ και για εμάς. Είναι μεγάλο κατόρθωμα να πάμε δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό και να το κατακτήσουμε. Θεωρώ όμως ότι δεν πρέπει να σταθούμε εκεί. Πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο ότι το θέλουμε πάρα πολύ. Να μπούμε πάρα πολύ δυνατά για να καταλάβει ο αντίπαλος ότι το θέλουμε περισσότερο για να το πάρουμε".

MEDIA DAY ΤΗΣ ΑΕΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
MEDIA DAY ΤΗΣ ΑΕΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Για το γεγονός ότι ένας τελικός δεν έχει σχέση με τα ματς πρωταθλήματος:
"Είναι ένας τελικός. Είναι ένα παιχνίδι και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται σε ένα παιχνίδι. Θεωρώ ότι ο βαθμός συγκέντρωσης που θα έχουμε θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού. Εμείς έχουμε δείξει σε όλη την διάρκεια της χρονιάς ότι είμαστε πολύ δυνατοί. Συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι θα πάμε και το Σάββατο".

Για το αν είναι υποχρέωση για την ΑΕΚ το Κύπελλο:
"Ασφαλώς. Είναι ένας στόχος που τέθηκε από την αρχή στην ομάδα μας. Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ένας στόχος που η ΑΕΚ πρέπει να κατακτά κάθε χρόνο. Έτσι και φέτος φτάσαμε στον τελικό και πάμε να το πάρουμε"
.

Πατίτο: "Η καρδιά και η εξυπνάδα παίζουν ρόλο σε τέτοια ματς"

Σύμφωνα με τον Πατίτο Ροντρίγκεζ σε τέτοια ματς παίζει ρόλο πέρα από την τεχνική και την τακτική η καρδιά και η εξυπνάδα που θα δείξουν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων:

MEDIA DAY ΤΗΣ ΑΕΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
MEDIA DAY ΤΗΣ ΑΕΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος όπως όλοι οι συμπαίκτες μου που βρισκόμαστε στον τελικό. Δεν ανησυχούμε, αλλά βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση και ελπίζουμε ότι θα πάμε καλά".

Που κρίνονται τέτοια παιχνίδια πέρα από την τεχνική και την τακτική;
"Αναμφίβολα σε τέτοια παιχνίδια είναι απαραίτητη η καρδιά και η εξυπνάδα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ