ΑΕΚ

Σιμόες: "Στο χέρι της ΑΕΚ η ανανέωση του συμβολαίου μου"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αντρέ Σιμόες έδωσε… πάσα στην διοίκηση της ΑΕΚ για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου, ενώ μίλησε για το κερδισμένο πρωτάθλημα, το χαμένο κύπελλο και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία

Μπορεί το συμβόλαιο του Αντρέ Σιμόες με την ΑΕΚ να τελειώνει το επόμενο καλοκαίρι. Όμως ήδη η κουβέντα για την πρόωρη ανανέωση, έχει ανοίξει κι ο Πορτογάλος μέσος, σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Ώρα των Σπορ", έδωσε την… πάσα στην ΑΕΚ, καθώς ξεκαθάρισε ποιες είναι οι δικές του προθέσεις.

Παράλληλα, μίλησε και για το κερδισμένο πρωτάθλημα, το χαμένο κύπελλο, την αλλαγή προπονητή, αλλά ακόμα και τον πανηγυρισμό του με την φανέλα του Σαβέβσκι στην φιέστα τίτλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

Κοιτώντας πίσω, η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα;

"Νομίζω το απέδειξε αυτό. Από την αρχή της σεζόν. Στο πρωτάθλημα έδειξε σταθερότητα. Κέρδισε δυο φορές τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν πρωταθλητής πέρυσι. Έμεινε αήττητη σ’ όλα τα ντέρμπι. Μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς και έκανε μια πορεία στην Ευρώπη και δεν έχασε στο Europa League κανένα ματς. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη ομάδα".

Πως αισθάνεστε που ακούτε όλο αυτό το διάστημα, από τον προπονητή και τους παίκτες του ΠΑΟΚ, πως το πρωτάθλημα το κλέψατε. Και αν έχετε κάτι να απαντήσετε σ’ αυτό;

"Δεν έχουμε να απαντήσουμε κάτι. Μπορούν να πιστεύουν ότι θέλουν. Εγώ σέβομαι αυτό που πιστεύουν, αλλά δεν πιστεύω το ίδιο. Εμείς δεν κάναμε κάτι λάθος. Πήγαμε και παίξαμε το παιχνίδι μας. Παίξαμε καλά. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα δύσκολη στην έδρα της και παίξαμε καλά. Και μετά ότι συνέβη δεν είχε καμία σχέση με τους παίκτες της ΑΕΚ. Έγινε λάθος από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Αλλά ας μην ξεχνάμε, πως ακόμη και έτσι, ο ΠΑΟΚ ήταν πέντε βαθμούς πίσω, μια ημέρα πριν από εκείνο το ματς. Και την ίδια μέρα, πήραν τρεις βαθμούς πίσω. Γι αυτόν τον λόγο και για τον γεγονός πως η ΑΕΚ τελείωσε την πορεία της στην Ευρώπη αήττητη, σ’ όλα τα ντέρμπι ήμασταν αήττητοι, αποδείξαμε πως ήμασταν καλύτεροι και δεν μπορούν να μας κατηγορήσουν για τίποτα".

Τι έγινε στον τελικό του κυπέλλου;

"Ήταν ένα δύσκολο ματς, ο ΠΑΟΚ ήθελε να αποδείξει κάτι. Εγώ πιστεύω πως εμείς χάσαμε το παιχνίδι. Πρώτα εμείς οι παίκτες, διότι δεν είχαμε κάποιο κίνητρο διότι είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα. Και όταν κερδίσεις κάτι τόσο μεγάλο και τόσο σημαντικό, χωρίς να το θέλεις, μετά χαλαρώνεις. Ξέρεις πως πρέπει να παίξεις και να κερδίσεις, αλλά ασυνείδητα χαλαρώνεις. Είχαμε δυο εβδομάδες για να προετοιμαστούμε, αλλά πνευματικά επηρεάζεσαι. Δεν ήταν το ίδιο με το να δώσεις ένα ματς για να κερδίσεις στο πρωτάθλημα. Ήταν κάτι διαφορετικό".

Τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να μείνει στην κορυφή;

"Είναι λογικό πως όταν είσαι πρώτος, αυξάνονται οι απαιτήσεις και κυρίως θέλεις να συνεχίσεις να είσαι πρώτος. Και κάθε φορά γίνεται πιο δύσκολο. Πιστεύω πως η διοίκηση θα ετοιμαστεί καλά. Και πιστεύω πως την επόμενη χρονιά, θα συνεχίσουμε να είμαστε δυνατοί, για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα".

Η αλλαγή προπονητή θα επηρεάσει την προσπάθεια που θα κάνει η ΑΕΚ τη νέα σεζόν για να παραμείνει στην κορυφή;

"Φυσικά και όχι. Είναι κάτι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να κατακτήσουμε και το επόμενο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, από την οποία έφυγε ένας μεγάλος και ικανός προπονητής και ήρθε ένας άλλος μεγάλος και ικανός προπονητής".

Περιγράφονται τα συναισθήματα πάνω στο πούλμαν στην παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια;

"Ήταν φανταστικές, αξέχαστες στιγμές. Μοιραζόμασταν την χαρά μας με τον κόσμο. Και όλοι μας, αισθανόμασταν μέρος του κόσμου. Οπαδοί. Είναι αδύνατον να είσαι πάνω στο πούλμαν και να μην αισθάνεσαι αυτή την χαρά, ακόμα και όταν άρχισε να βρέχει, ήταν απίστευτο αυτό που γινόταν. Και όποιος είναι εκεί και δεν αισθάνεται αυτή την χαρά, δεν έχει ψυχή, δεν έχει καρδιά. Είναι αδύνατον να μην αισθάνεσαι έτσι".

Για την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου σου;

"Είναι σαν να παίζουμε σ’ ένα παιχνίδι και τώρα έχω δώσει την μπάλα στην διοίκηση. Είναι στο χέρι της διοίκησης να κάνει αυτό που θέλει. Έχω πει πάνω από χίλιες φορές, πως θέλω να μείνω εδώ".

Τι είναι αυτό που σ’ έχει δέσει τόσο με την ΑΕΚ;

"Θα αισθάνομαι για πάντα δεμένος με την ΑΕΚ. Διότι όταν είσαι σε μια μικρή ομάδα της Πορτογαλίας και έρχεται μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας και δείχνει ενδιαφέρον για σένα, αυτό έχει μεγάλη σημασία για μένα. Έχεις περάσει από το επίπεδο του να είσαι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει στην Πορτογαλία και πλέον παίζεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτός που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία, ήταν η ΑΕΚ και ο πρόεδρος. Αυτό μετά δεν μπορείς να το βγάλεις εκτός και γι αυτό μ’ αρέσει αυτή η ομάδα και έχω αυτό το δέσιμο".

Για την μπλούζα του Σαβέβσκι που φόρεσες πάνω στο πούλμαν των πανηγυρισμών;

"Είναι ένας φίλαθλος, που μου την έκανε δώρο, όταν ήμουν πάνω στο πούλμαν. Και εγώ του έδωσα την φανέλα των πρωταθλητών. Και φυσικά, όταν είδα πως ήταν η φανέλα του Σαβέβσκι, την φόρεσα αμέσως".

Ο Σαβέβσκι όμως είναι ο ξένος που έχει μείνει τα περισσότερα χρόνια στην ΑΕΚ…

"Μπορεί να είμαι και εγώ σαν τον Σαβέβσκι…"

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ