ΑΕΚ

Σιμόες στο Sport24.gr: "Θα τα σηκώσει ο Μάνταλος, ο αρχηγός μας"

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αντρέ Σιμόες μίλησε στο Sport24.gr για την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και την ιστορική ευκαιρία κατάκτησης του πρώτου "κιτρινόμαυρου" νταμπλ μετά από 40 χρόνια.

Η σεζόν πέρασε αρκετές διακυμάνσεις για την ΑΕΚ. Εκείνος, όμως, σταθερά εκεί. Όταν τραυματίστηκε ο Πέτρος Μάνταλος, πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Βασικός κι αναντικατάστατος στην "κιτρινόμαυρη" ενδεκάδα εκ των ων ουκ άνευ.

Ο Αντρέ Σιμόες έβλεπε για 94 λεπτά το Κύπελλο να απομακρύνεται, αλλά το φανταστικό γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, άλλαξε τα πάντα. Ο Πορτογάλος αμυντικός μέσος μίλησε στο Sport24.gr για το υπέροχο τέρμα του συμπαίκτη του, την ιστορική συγκυρία ενώπιον της οποίας τίθεται η Ένωση και απάντησε στο ερώτημα εάν υπάρχει "εκδίκηση" για τον περυσινό τελικό του Βόλου με τον ΠΑΟΚ .

- Είσαι έτοιμος να σηκώσεις ως αρχηγός την Κυριακή, απέναντι στο Λεβαδειακό, τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια;

"Ναι, είναι ιστορικής σημασίας στιγμή για μένα κι όλους τους οπαδούς της ΑΕΚ. Είναι το πρώτο μας πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Το θέλαμε πολύ, δουλέψαμε πολύ όλο το χρόνο για να τα καταφέρουμε, το αξίζουμε. Ο Μάνταλος θα το σηκώσει, γιατί το αξίζει. Είχε μια δύσκολη χρονιά με τον τραυματισμό του και συνεχίζει να είναι ο αρχηγός μας, ακόμη κι αν δεν φορά το περιβραχιόνιο εντός αγωνιστικού χώρου".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Είσαι έτοιμος να σηκώσεις το πρώτο νταμπλ της ΑΕΚ μετά από 40 χρόνια;

"Θα ήταν φανταστικό να πάρουμε το νταμπλ. Ήταν μια τρελή χρονιά και τώρα όλα είναι πιθανά. Αυτή η ομάδα ποτέ δεν πετά "λευκή πετσέτα". Ποτέ δεν τα παρατάει".

- Φυσικά, όλος ο κόσμος μιλάει για το γκολ του Λάζαρου. Έκρινε την πρόκριση στον τελικό, ήταν κι απίθανο ως προς την εκτέλεση. Το πίστευες ότι θα σκοράρει σε εκείνη τη φάση, έχει βάλει παρόμοια στην προπόνηση;

"Ξέρουμε ότι ο Λάζαρος μπορεί να κρίνει το ματς με μία κίνηση. Θέλαμε να σκοράρουμε νωρίς για παίξουμε πιο ήρεμα μετά. Αλλά, δεν τα καταφέραμε. Έπρεπε να ιδρώσουμε μέχρι το τέλος και να το πιστέψουμε μέχρι το τέλος. Ο Λάζαρος έχει βάλει γκολ με όλους τους τρόπους. Είναι έμπειρος, διαλύει κάθε άμυνα".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Υπήρχε άγχος; Πίεση γιατί η ΑΕΚ είχε την "υποχρέωση" να περάσει στον τελικό;

"Ναι, νιώθαμε όλο και περισσότερο την πίεση να νικήσουμε. Όσο περνούσε ο χρόνος, αυτό γινόταν και πιο έντονο. Αλλά, όπως είπα, αυτή η σεζόν είναι ιστορική. Σεζόν για τρελούς και συνηθίσαμε σε αυτό".

- Τελικός Κυπέλλου, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ. Όπως και πέρυσι, δηλαδή. Είναι ευκαιρία μια αγωνιστική "εκδίκηση" για τον περυσινό χαμένο τελικό;

"Το τέλος της περασμένης σεζόν... εκτροχιάστηκε. Ήταν πολύ δύσκολο να το αποδεχθούμε με τον τρόπο που έγινε. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα, δεν θα είναι εκδίκηση. Είναι ένας τελικός και θέλουμε να τον κερδίσουμε ανεξάρτητα, από το ποιος θα ήταν ο αντίπαλος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το γκολ της χρονιάς και της πρόκρισης από τον Χριστοδουλόπουλο!
AUDIO: Έτσι περιέγραψε ο Sport24 Radio 103,3 την γκολάρα του Λάζαρου
Το θαύμα του Λαζάρου
Το τρομερό ξέσπασμα του πάγκου της ΑΕΚ μετά το γκολ του Λάζαρου
Χιμένεθ: "Ελπίζω να έχουμε περισσότερη τύχη με τις διαιτητικές αποφάσεις στον τελικό"
Καρέ καρέ ο τρελός πανηγυρισμός του Λάζαρου στο γκολ! (photos)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ