ΑΕΚ

Σιμόες: "Πρώτα μιλάτε με την ΑΕΚ"

Σιμόες: "Πρώτα μιλάτε με την ΑΕΚ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πορτογάλος μέσος της ΑΕΚ, Αντρέ Σιμόες, έστειλε από το Κίελτσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, σ’όλους τους επίδοξους "μνηστήρες". (VIDEO)

Μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, ο Αντρέ Σιμόες έχει κάνει πάρα πολλά. Έχει προλάβει να γίνει ένας από τους κορυφαίους χαφ του ελληνικού πρωταθλήματος, έχει υπογράψει επέκταση του συμβολαίου του με την ΑΕΚ μόλις λίγους μήνες μετά την μεταγραφή του και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον ουκ ολίγων ευρωπαϊκών ομάδων.

ΚΙΕΛΤΣΕ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Κώστας Τσίλης

Όμως ο Πορτογάλος χαφ, όχι απλώς το λέει πως είναι απολύτως συγκεντρωμένος στη δουλειά του στο γήπεδο, αλλά το εννοεί και κυρίως το δείχνει μέσα στο γήπεδο. Όσο για το μήνυμα που στέλνει προς πάσα κατεύθυνση ενδιαφερόμενων; «Μιλήστε την ΑΕΚ» λέει ο Σιμόες και μιλάει για τους στόχους της νέας σεζόν, αλλά και την εθνική Πορτογαλίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σιμόες:

-Έπειτα από την περσινή πετυχημένη χρονιά, ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΕΚ για τη νέα περίοδο;

"Οι στόχοι μιας ομάδας τίθενται από τον προπονητή και όχι από τους παίκτες, εμείς από την πλευρά μας είμαστε στη διάθεσή του για να πάμε όσο καλύτερα γίνεται".

-Για εσένα προσωπικά;

"Προσωπικά, να κάνω μια παρόμοια χρονιά με πέρσι. Να έχω πολύ χρόνο συμμετοχής και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα, έτσι ώστε μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας να έχω κι εγώ προσωπική επιτυχία".

-Μετά από ένα χρόνο στην ΑΕΚ, πόσο διαφορετικός ποδοσφαιριστής είσαι;

"Νομίζω ότι έπειτα από ένα χρόνο και προερχόμενος από μια μικρή ομάδα στην Πορτογαλία, κατάλαβα πώς είναι να παίζεις σε υψηλό επίπεδο. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Επίσης, με την αλλαγή των προπονητών έμαθα από όλους και κάτι".

-Με τις εμφανίσεις σου έχεις προκαλέσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων, χωρίς καν η ΑΕΚ να έχει παίξει Ευρώπη. Πόσο εύκολο είναι να μείνεις προσηλωμένος;

"Νομίζω ότι είναι εύκολο, γιατί έχω συμβόλαιο τρία χρόνια. Οπότε, οποιοδήποτε ενδιαφέρον και να υπάρξει, θα πρέπει η όποια ομάδα να μιλήσει πρώτα με τη διοίκηση. Εγώ είμαι συγκεντρωμένος εδώ και γι' αυτό και μου είναι εύκολο".

-Από τους αντιπάλους που αντιμετώπισες την περσινή σεζόν, ποιος ήταν αυτός που σε δυσκόλεψε περισσότερο;

"Ήταν πολλοί οι αντίπαλοι, αλλά αν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο παιχνίδι είναι αυτό του τελικού, για όλα αυτά που συνέβησαν πριν από τον τελικό και όλα αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου. Έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι, γι' αυτό και το παιχνίδι έγινε ακόμη πιο δύσκολο".

-Ποδοσφαιριστή;

"Νομίζω ότι μπορώ να ξεχωρίσω τον Ζέκα στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, τον τρόπο που έπαιξε απέναντι μας. Είναι ένας παίκτης με πολύ ποιότητα και ήταν δύσκολος".

-Όταν είχες πρωτοέρθει στην ΑΕΚ, είχες φανταστεί αυτό που θα ζούσες στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου;

"Όχι. Δεν μπορούσα να φανταστώ τον κόσμο που θα υπήρχε και θα μας περίμενε μετά τον τελικό. Δεν μπορούσα να φανταστώ τόσο εύκολο μια ομάδα που θα προέρχεται από την τρίτη εθνική με την πρώτη χρονιά να κατακτήσει το κύπελλο".

-Από τους προπονητές που συνεργάστηκες πέρσι, υπήρχε κάποιος που ένιωθες καλύτερα μαζί του ή που δεν μπορούσες να έχεις τόσο καλό επίπεδο συνεννόησης;

"Και με τους τρεις προπονητές που πέρασαν είχα πολύ καλές σχέσεις. Αυτό που προσπαθούσα ήταν να πάρω αυτά που έδινε ο κάθε προπονητής ξεχωριστά. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Ήθελα να απορροφήσω αυτά που μας έλεγαν, να τα καταλάβω και να τα κάνω μέσα στο γήπεδο".

-Η ΑΕΚ πέρυσι κατέκτησε το κύπελλο, όμως ο κόσμος έχει ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις, θέλει το πρωτάθλημα. Νιώθετε αυτή την πίεση;

"Πίεση δεν νιώθω αυτή τη στιγμή, αλλά είναι απολύτως κατανοητό μετά από μια επιτυχημένη χρονιά ο κόσμος να θέλει ακόμη περισσότερα. Εμείς θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι που έχουμε και στη συνέχεια φυσικά ο στόχος είναι και το πρωτάθλημα. Πάντα στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πιθανότητες, εκεί ποντάρουμε και θα πάμε γι' αυτό".

-Στην Πορτογαλία έπαιζες σε διαφορετική θέση, σκόραρες κιόλας. Σου λείπουν τα γκολ;

"Νομίζω ότι προτιμώ όταν είναι κάποιο γκολ να μπει, αυτό να το βάζει ο Μπαρμπόσα (σ.σ. γέλια). Έπαιζα όντως σε διαφορετική θέση, είχα βάλει κάποια γκολ από στημένες φάσεις... Προσπαθώ και τώρα, αλλά με ενδιαφέρει να βοηθάω την ομάδα".

-Ζηλεύεις που δεν πήγες στο Euro με την εθνική Πορτογαλίας;

"Η ομάδα της Πορτογαλίας έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες, δεν μπορώ να πω ότι ζηλεύω".

-Τον εαυτό σου όμως τον σκέφτεσαι στο Μουντιάλ...

"Είναι ένα όνειρο που έχω, γι' αυτό πρέπει να πιστεύουμε σε αυτήν την πιθανότητα".

-Κριστιάνο, Μπέιλ ή Μπαρμπόσα;

"(σ.σ.: γέλια) Μπαρμπόσα, είναι πιο δυνατός και πιο όμορφος".

Photo credits: action images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ