ΑΕΚ

Σιμόες: "Nα κάνουμε μια καλή ευρωπαϊκή πορεία με την ΑΕΚ"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αντρέ Σιμόες, μετά από δυο χρόνια στην ΑΕΚ, έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν.

Πλέον ο Αντρέ Σιμόες έχει αρχίσει να… παλιώνει στην ΑΕΚ. Για τον τρίτο του χρόνο ετοιμάζεται άλλωστε. Στις δυο σεζόν που προηγήθηκαν, κατέκτησε Κύπελλο και πρωτιά στα playoffs.

ΚΙΕΛΤΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Εκείνο που του λείπει, είναι το πρωτάθλημα. Αλλά για να το κατακτήσει, όπως ξεκαθαρίζει, πρέπει και ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, να παίξουν στα όρια τους, τη νέα σεζόν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Είσαι στην ομάδα δύο χρόνια, έχεις κατακτήσει Κύπελλο, πήρε η ΑΕΚ την πρόκριση για το Champions League, νιώθεις ότι σου λείπει κάτι;

"Οπως είπες τον πρώτο χρόνο πήραμε το Κύπελλο, το δεύτερο χρόνο πήραμε την πρόκριση για το Champions League, πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα και είναι προφανές ότι πρέπει να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Ο επόμενος μας στόχος θα πρέπει να είναι να κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα".

Πόσο δύσκολη ή εύκολη ήταν η απόφαση να ανανεώσεις το συμβόλαιο μια και υπήρχαν πολλές ομάδες που είχαν ενδιαφερθεί για την απόκτησή σου;

"Ηταν μια εύκολη απόφαση μετά τις πρώτες εντυπώσεις που είχα από την ομάδα. Η ΑΕΚ ήταν ικανοποιημένη από εμένα και εγώ από την ΑΕΚ οπότε ήταν μια συμφωνία που έγινε γρήγορα. Σε γενικές γραμμές αυτό ήταν και όλα έγιναν γρήγορα και από τις δύο πλευρές".

Νιώθεις ότι προέρχεσαι από την καλύτερη σεζόν στην καριέρα σου; Ψηφίστηκες στην καλύτερη 11άδα φέτος και γενικά ο κόσμος σε στηρίζει...

"Το αισθάνομαι αυτό. Η πρώτη μου σεζόν ήταν καλή αλλά νομίζω πέρυσι ήταν ακόμα καλύτερη. Είμαι υπερήφανος όταν υπάρχει αυτή η αναγνώριση της προσπάθειάς μου. Ο στόχος μου είναι να παίζω στα όρια μου όπως και όλοι οι παίκτες να παίζουν στα όρια τους για να βοηθούν την ομάδα".

Πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα αλλά και για σένα ότι στο χώρο που αγωνίζεσαι υπάρχουν εδώ και χρόνια παίκτες όπως ο Γιόχανσον, ο Μάνταλος, ο Γαλανόπουλος;

"Είναι σημαντικό να υπάρχουν παίκτες που γνωριζόμαστε μεταξύ μας όπως ο Μάνταλος και ο Γιόχανσον, παίκτες που έχουν εμπειρία και γνωρίζουμε ο ένας τα χαρακτηριστικά του άλλου και τον τρόπο παιχνιδιού. Μέσα από τα παιχνίδια όλη η μέγιστη προσπάθεια που κάνουμε κάθε φορά η ομάδα είναι πιο ισχυρή όχι μόνο στο κέντρο αλλά και γενικά στην απόδοσή της".

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Θέλεις να κλείσεις την καριέρα σου στην ΑΕΚ, να γίνει αρχηγός της;

"Νομίζω ότι έχω μπροστά μου ακόμα δέκα χρόνια καριέρας, δεν μπορώ να σκέφτομαι το τέλος της. Αλλά αν έχεις υπόψιν σου κάποια πρόταση για δέκα χρόνια συμβόλαιο να το συζητήσουμε".

Σε έχουμε δει να παίζεις και μόνος σου στα χαφ αλλά και με παρτενέρ. Ποια από τις δύο περιπτώσεις προτιμάς και με ποιον συμπαίκτη "κουμπώνεις" καλύτερα;

"Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πολύ έξυπνος για να καταλάβει ότι εδώ και δύο χρόνια ο τρόπος που δουλεύουμε με τον Γιόχανσον είναι πολύ καλός. Ξέρουμε ο καθένας πως θα κινηθεί ο άλλος και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πως θα συνεργαστούμε. Πέρυσι και φέτος που έπαιξα μόνος μου μπροστά από την άμυνα αισθάνθηκα καλά, μου αρέσει η θέση. Δεν μπορώ να πω ότι προτιμώ κάτι".

Εχεις κάνει μια εξαιρετική σεζόν και υπάρχουν και ευρωπαϊκά ματς με την ΑΕΚ στην Ευρώπη. Εχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου την Εθνική; Μια και υπάρχει Μουντιάλ και με την παρουσία του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Πορτογαλίας...

"Για την ώρα δε με απασχολεί αυτό. Εννοώ ότι προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας. Σίγουρα οποιοσδήποτε παίκτης είτε παίζει στην ΑΕΚ είτε στη Ρεάλ έχει φιλοδοξίες. Και θέλει να κατακτήσει ότι περισσότερο μπορεί. Αλλά είναι κάτι που δεν το ελέγχουμε εμείς, δεν παίρνουμε τις τελικές αποφάσεις. Αυτό που θέλω είναι να μπορέσουμε να κάνουμε μια καλή ευρωπαϊκή πορεία με την ΑΕΚ, να βοηθήσω την ομάδα και όλα τα υπόλοιπα έρχονται"

Πόσο επηρέασε το γεγονός ότι η ΑΕΚ άλλαξε τρεις προπονητές την περσινή σεζόν και πόσο σημαντικό είναι ότι ξεκινά τη φετινή σεζόν με εκείνον που ολοκλήρωσε την περσινή:

"Σίγουρα το σημαντικό και το λογικό είναι να βρίσκεται η ομάδα στην προετοιμασία με τον προπονητή που είχε ολοκληρώσει τη σεζόν. Γνωρίζει τους παίκτες, τη διοίκηση και ποιοι παίκτες χρειάζονται για το ρόστερ. Οταν γίνονται αλλαγές προπονητών αυτά τα πράγματα δεν εξαρτώνται από τους ποδοσφαιριστές. Είναι αποφάσεις της διοίκησης που σίγουρα γίνονται για το καλύτερο της ομάδας".

Δείτε σε VIDEO τη συνέντευξη:

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ