ΑΕΚ

Σιμόες: "Επέλεξα την ΑΕΚ για να πάρω τίτλο"

Σιμόες: "Επέλεξα την ΑΕΚ για να πάρω τίτλο"
INTIME SPORTS

Ο Αντρές Σιμόες εξήγησε γιατί επέλεξε την ΑΕΚ για τη συνέχεια της καριέρας του και αναφέρθηκε στους τίτλους που θέλει να κερδίσει στην Ελλάδα. Ακόμα, μίλησε για τη συνεργασία του με τον Βάργκας και στο κίνητρο του Σάντος. (VIDEOS)

Ο Αντρέ Σιμόες μπορεί να ήταν η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή της ΑΕΚ, αλλά είχε κλείσει μέσα στο καταχείμωνο. Μόλις μπήκε ο Γενάρης ανακοίνωσε ο Δικέφαλος την απόκτηση του Πορτογάλου. Ο λόγος της βιασύνης, ήταν για να προλάβει τους «μνηστήρες» από Ισπανία και Γαλλία που ήδη καλοέβλεπαν τον Σιμόες

. Την ύπαρξη των «μνηστήρων» παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Πορτογάλος στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη. Όμως ξεκαθάρισε πως προτίμησε την ΑΕΚ, καθώς θεωρεί πως θα του δώσει την ευκαιρία να κατακτήσει τίτλο. Και ο τίτλος είναι το μόνο που μένει σ’ έναν ποδοσφαιριστή. Ο Σιμόες επίσης αποκάλυψε ποιόν παίκτη της ΑΕΚ θαυμάζει, ποιες λέξεις στα ελληνικά έχει μάθει αλλά και την γνώμη που έχει για την κρίση και την στάση των Ελλήνων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σιμόες:

-Μετά από περίπου τρεις εβδομάδες παρουσίας σου στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ, νιώθεις χαρούμενος; Έχεις προσαρμοστεί;

«Είναι πολύ καλά εδώ. Τα πράγματα στην Πολωνία, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας εξελίσσονται ομαλά και μαθαίνω συνεχώς πράγματα. Τόσο για τους συμπαίκτες μου όσο και το πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ».

-Έχεις καταλάβει κάποια διαφορά μεταξύ της ΑΕΚ και της Μορεϊρένσε και αν ναι ποια είναι αυτή;

«Είναι πολλές οι διαφορές. Η Μορειρένσε είναι μια σχετικά μικρή ομάδα, εκεί μαθαίνουμε πώς να παλεύουμε με τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας και να διεκδικούμε κάτι καλό. Εδώ είναι εντελώς διαφορετικά,. Είμαστε μια ομάδα με άλλους στόχους. Οι στόχοι της ΑΕΚ είναι πολύ υψηλότεροι, είναι μια ομάδα που παρέχει ότι χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής και καλύπτει απόλυτα όλες τις ανάγκες μας».

-Πως ακριβώς προέκυψε η μεταγραφή σου στην ΑΕΚ; Πότε μίλησες πρώτη φορά με τον Μιλοβάνοβιτς;

«Η πρόταση της ΑΕΚ ήρθε νωρίς για μένα, είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες, αλλά όταν ήρθε εκείνη της ΑΕΚ μέσα σε λίγες μέρες πήρα την απόφαση να την αποδεχτώ. Και νιώθω πως έκανα την καλύτερη επιλογή για το μέλλον μου».

-Ποιες ήταν οι άλλες ομάδες που ενδιαφέρθηκαν και γιατί τελικά διάλεξες την ΑΕΚ;

«Είχα προτάσεις από διάφορες ομάδες, από αρκετές χώρες. Οι περισσότερες ήταν όμως ομάδες που ήταν στη μέση του πρωταθλήματος της χώρας τους. Ενώ η ΑΕΚ που δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει έναν τίτλο, γιατί αυτός είναι ο στόχος. Για έναν ποδοσφαιριστή αυτό είναι το πιο σημαντικό. Διότι αυτό που μένει στο τέλος, είναι τι έχεις κατακτήσει. Ακόμα και αν δεν είναι το ίδιο δυνατό το πρωτάθλημα εδώ σε σχέση με άλλες χώρες, η ευκαιρία να διεκδικήσω το πρωτάθλημα είναι μεγάλο κίνητρο».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι με την ΑΕΚ;

«Αρχικά θέλω να μάθω τους συμπαίκτες μου, το νέο περιβάλλον και να δουλέψουμε καλά μαζί. Ο στόχος μου είναι να φτάσω στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Αυτό θα ήταν κάτι φανταστικό. Και για εμάς, αλλά και για τον κόσμο μας, που το θέλει πολύ».

-Είχες μιλήσει με τον Μπαρμπόσα ή κάποιον άλλο Πορτογάλο πριν πάρεις την απόφαση να έρθεις στην ΑΕΚ;

«Ναι μίλησα με τον Μπαρμπόσα, πολλές φορές. Είναι προσωπικός μου φίλος από την Πορτογαλία και γνωριζόμαστε καλά. Τον ρώτησα πως είναι τα πράγματα εδώ για εκείνον και μου είπε πως θα ήθελε να μείνει εδώ για πολλά χρόνια, πως τα πράγματα είναι εξαιρετικά στην ομάδα. Οπότε αυτή ήταν και η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσα να πάρω».

-Ανησύχησες καθόλου λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα;

«Όχι. Οι άνθρωποι εδώ στην Ελλάδα παλεύουν, για ένα σκοπό. Δείχνουν δυνατοί και αποφασισμένοι, έκαναν τη φωνή τους να ακουστεί στην Ευρώπη με το “ναι” ή το “όχι” και προχωράνε με τη ζωή τους, όσο καλύτερα μπορούν. Σε αντίθεση με τα όσα έβλεπα και άκουγα από την τηλεόραση, διαπίστωσα πως η ζωή εδώ είναι κανονική και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Για μένα το περιβάλλον δείχνει απόλυτα ασφαλές και το ίδιο είπα και στην κοπέλα μου, όταν με ρώτησε για το πώς θα πάνε τα πράγματα εδώ».

-Ποιο κομμάτι του παιχνιδιού σου θέλεις να βελτιώσεις;

«Όλοι οι παίκτες πρέπει να ωριμάζουμε χρόνο με το χρόνο και να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Θέλω να βελτιώσω τα καλά μου στοιχεία, κάνοντας τα ακόμα καλύτερα. Να σκοράρω, να μοιράσω ασίστ και να βοηθήσω την ομάδα μου με όποιο τρόπο μπορώ να φτάσει στους στόχους της».

-Έχεις μιλήσει για τον προπονητή σου για τη θέση που θα αγωνίζεσαι στο γήπεδο και τον ρόλο που θα έχεις;

«Ναι αλλά ακόμα είναι νωρίς. Ο προπονητής θα δει τι θέλει από μένα και που ακριβώς με χρειάζεται. Για μένα είναι πάνω από όλα η ομάδα, θα παίξω όπου χρειαστεί και μου ζητηθεί για να είμαι χρήσιμος και να βοηθήσω όσο καλύτερα μπορώ".

-Όταν ήρθες είπες πως είσαι μαχητής. Στη θέση που αγωνίζεσαι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, θα σε βοηθήσει αυτό για να καθιερωθείς;

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα. Να είναι ανταγωνιστική. Να έχω δίπλα μου καλούς συμπαίκτες. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε κάθε μέρα καλύτεροι, γιατί υπάρχει εκεί ο ανταγωνιστής έτοιμος να κερδίσει τη θέση σου. Οπότε όλο αυτό μπορεί να μας κάνει μονάχα καλύτερους».

-Ποιος ή ποιο συμπαίκτες σου σε έχουνε εντυπωσιάσει σε αυτό το πρώτο διάστημα στην ομάδα;

«Ο Βάργκας είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Δεν τον ήξερα πριν και εντυπωσιάστηκα. Ο Μπαρμπόσα επίσης. Τον οποίο όμως τον γνώριζα από πριν και ήξερα τι μπορεί να κάνει. Είναι πολύ γρήγορος παίκτης και έχει εξαιρετικό σουτ. Τον Βάργκας τον είχα παρακολουθήσει στο Κόπα Αμέρικα, όπου έκανε πολύ καλά παιχνίδια».

-Οι συμπαίκτες του σε έκαναν να νιώσεις μέλος της οικογένειας άμεσα;

«Ναι, αμέσως. Στην αρχή ήμουν φοβισμένος, δεν μιλάω ελληνικά,εκείνοι δεν μιλάνε πορτογαλικά, αλλά τελικά συνεννοούμαστε εύκολα! Μιλάμε τη γλώσσα του ποδοσφαίρου, που είναι κοινή για όλους. Όλοι είναι πολύ καλά ποδιά και συνεργαζόμαστε άψογα.

-Ποιες λέξεις έχεις μάθει στα ελληνικά;

«Αρκετές. Τις περισσότερες όμως δεν μπορώ να τις πω εδώ (σ. σ. γέλια)! Καλημέρα, καλησπέρα, ΑΕΚάρα! Αυτά κυρίως. Τα οποία τα έμαθα περισσότερο από το facebook και από την επικοινωνία μου με τον κόσμο από εκεί.. Είναι δύσκολη γλώσσα τα ελληνικά αλλά προσπαθώ να τα μάθω και νομίζω τα πηγαίνω καλά. Σε δύο μήνες πιστεύω θα έχω βελτιωθεί πολύ.

-Το γεγονός πως στην Εθνική Πορτογαλία προπονητής είναι ο Φερνάντο Σάντος, που παρακολουθεί τα παιχνίδια της ΑΕΚ, είναι ένα ακόμα κίνητρο για σένα; Πιστεύεις πως θα έχεις μια παραπάνω ευκαιρία για να βρεθείς στην Εθνική;

«Όλοι οι παίκτες θέλουν να εξελίσσονται και να φτάσουν ψηλά, με την Εθνική να είναι πάντα στο μυαλό τους. Το ίδιο και εγώ.Έχω στο μυαλό μου την εθνική. Είναι όνειρο για κάθε παίκτη να αγωνιστεί με τη χώρα του. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο γιατί η Πορτογαλία είναι από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και ο ανταγωνισμός πολύ υψηλός. Όμως το έχω στο μυαλό μου να φτάσω και εγώ κάποια μέρα εκεί. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και μπορεί να μου δώσει αυτή την ευκαιρία».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ