ΑΕΚ

Σιμόες, Άρθο και... "παλιοί"

Σιμόες, Άρθο και... "παλιοί"
INTIME SPORTS

Την πρώτη εβδομάδα της φετινής καλοκαιρινής προετοιμασίας κλείνει η ΑΕΚ. To Sport24.gr αυτήν την πρώτη εντύπωση επιχειρεί να καταγράψει. Οι ορεξάτοι παλιοί, ποιοι κέρδισαν τις εντυπώσεις και οι λοιποί "νέοι".

Την πρώτη εβδομάδα της φετινής καλοκαιρινής προετοιμασίας κλείνει η ΑΕΚ. Με προπονήσεις έξι ημερών και το βάρος περισσότερο στην φυσική κατάσταση και την ανάκτηση στοιχειωδώς αγωνιστικού ρυθμού μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, προφανώς το πρώτο δείγμα (αγωνιστικής) γραφής των κιτρινόμαυρων είναι εξαιρετικά μικρό.

Άλλωστε ειδικά για τους «νέους» στα Σπάτα, ίσως ο πραγματικός αγωνιστικός εαυτός χρειαστεί καιρό για να βγει στο γήπεδο. Μην ξεχνάτε πως πέρυσι ο Χρήστος Αραβίδης πριν αρχίσει να σκοράρει ασταμάτητα στο δεύτερο γύρο, είχε περάσει έναν πρώτο μισό πρωταθλήματος μόλις μ’ ένα γκολ σε επίσημο ματς.

Από την άλλη μεριά, η πρώτη εντύπωση πάντα έχει την σημασία της. Και το Sport24.gr αυτήν την πρώτη εντύπωση επιχειρεί να καταγράψει, από την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας στα Σπάτα.

Κέρδισαν τις εντυπώσεις

Η προπόνηση της προηγούμενης Δευτέρας ήταν ανοιχτή σε δημοσιογράφους και είναι καταγεγραμμένη εως και σε… κάμερες, η πληθωρική παρουσία του Αντρέ Σιμόες στο πρώτο δίτερμα της σεζόν. Ακόμα και δοκάρι πρόλαβε να έχει. Ο Πορτογάλος μέσος συνέχισε να εντυπωσιάζει και στις υπόλοιπες προπονήσεις που οι πόρτες των Σπάτων ήταν κλειστές.

Οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι» μιλούν για έναν ποδοσφαιριστή που «γεμίζει» την μεσαία γραμμή. Καταρχήν με την τεχνική του και το καθαρό μυαλό του στο passing game, αλλά και με τον δυναμισμό και την εκρηκτικότητα στις μονομαχίες. Χαμηλών τόνων αλλά και σχετικά κλειστός χαρακτήρας.

Το ακριβώς αντίθετο, ως προς τον χαρακτήρα, είναι ο Θέσαρ Άρθο. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός είναι επικοινωνιακός, κυρίως διότι παίρνει πρωτοβουλίες για να καθοδηγήσει την άμυνα. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά μένει να φανούν καλύτερα και να τεσταριστούν σε συνθήκες αγώνα. Αλλά δείχνει πως έχει ισχυρή προσωπικότητα και αναλαμβάνει ευθύνες στο γήπεδο. Μαζί με τον Σιμόες είναι ίσως οι δυο «νέοι» που κέρδισαν τις εντυπώσεις των συμπαικτών τους σ’ αυτή την πρώτη εβδομάδα.

Οι λοιποί "νέοι"

Κατά τα άλλα, ο Ροντρίγκο Γκάλο είχε ήδη χάσει έδαφος στο τέλος του πρωταθλήματος λόγω τραυματισμού και στη συνέχεια ακολούθησαν αμέσως οι διακοπές. Θέλει χρόνο για να βρει πατήματα και ρυθμό, αλλά ήδη οι καλές εκτελέσεις του στα στημένα ξεχωρίζουν.

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ μετά την πρώτη μέρα που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, στη συνέχεια άρχισε να ανεβάζει τους ρυθμούς του. Κάνει διαχείριση δυνάμεων ακόμα και στο «δίτερμα». Αλλά υπάρχουν φάσεις που βγάζει την κλάση του.

Ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος έχει παίξει κυρίως δίπλα στον Γιόχανσον ως δεύτερο αμυντικό χαφ στα «διπλά». Ορεξάτος και με διάθεση, έδειξε πως μπορεί ακόμα και να εκτελέσει εάν χρειαστεί, πετυχαίνοντας δυο γκολ. Όσο για τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο, ήθελε χρόνο για να ξεπεράσει το άγχος του. Αλλά η ταχύτητα του ξεχωρίζει ήδη.

Οι ορεξάτοι παλιοί

Βεβαίως ο κορμός της ΑΕΚ βασίζεται κυρίως στους περσινούς παίκτες και όχι στις έξι μεταγραφές. Και η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από τους «παλιούς» έχουν ξεκινήσει την δουλειά ορεξάτοι. Ο Έλντερ Μπαρμπόσα ήδη έχει προλάβει και να δώσει ασίστ και να σκοράρει στα δίπλα. Ενώ σε μεγάλες κέφια είναι ο Βαγγέλη Πλατέλλας. Το ίδιο και ο Μιγκέλ Κορδέρο που μετά την περσινή περιπέτεια αισθάνεται πως κάνει νέα αρχή. Γενικώς ο Δέλλας έχει μείνει ευχαριστημένος από το ξεκίνημα. Αλλά αυτή είναι απλώς η πρώτη γεύση. Ο δρόμος για το κτίσιμο της νέας ΑΕΚ, προφανώς και είναι ακόμα μακρύς.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ