ΑΕΚ

Σέρχιο Αραούχο: Μπόκα, Μπάρτσα, γκολ και πάθη

Σέρχιο Αραούχο: Μπόκα, Μπάρτσα, γκολ και πάθη

Το Sport24.gr παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Σέρχιο Αραούχο, που έρχεται στην Αθήνα για την ΑΕΚ και το "κλειδί" της μεταγραφής. (VIDEOS)

Είναι σπάνιες οι φορές που ισχύει και στο ποδόσφαιρο, το "κάθε εμπόδιο για καλό". Και ειδικά όσες φορές στην ΑΕΚ προκύπτουν αναποδιές στα μεταγραφικά, συνήθως το πληρώνει ακριβά. Αυτή την φορά όμως, τα πράγματα κύλησαν διαφορετικά.

Ξόδεψε σχεδόν έναν μήνα για να περιμένει έναν επιθετικό που τελικά κατέληξε στο Μεξικό, ωστόσο μέσα σε λίγες μέρες έχει βρεθεί να περιμένει στην Αθήνα έναν σούπερ όνομα σέντερ φορ. Το "ναυάγιο" με τον Ντίας βγήκε σε καλό για την ΑΕΚ, η επιστροφή του Χιμένεθ την κατάλληλη στιγμή και η εμπλοκή του στα μεταγραφικά σε ακόμα καλύτερο (οι Ισπανοί λένε πως ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός είναι κλειδί στην υπόθεση Αραούχο) και αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής, σε λίγες ώρα θα ολοκληρωθεί το… μεγάλο κόλπο.

Η ΑΕΚ φέρνει, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί από το Sport24.gr, τον Σέρχιο Αραούχο με την μορφή δανεισμού για έξι μήνες, διατηρώντας οψιόν επέκτασης του δανεισμού για ακόμα έναν χρόνο. Και ετοιμάζεται να προσθέσει στο ρόστερ της έναν σέντερ που, πριν κλείσει τα 25 του χρόνια, έχει προλάβει να φορέσει την φανέλα και της Μπόκα Τζούνιορς και της Μπαρτσελόνα και να αφήσει στίγμα στην La Liga έστω και με την Λας Πάλμας. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Ελ Τσίνο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ

Γρήγορος, εκρηκτικός, με δυνατά πόδια, εύκολο γκολ και φορώντας μια φανέλα όπως αυτή της Μπόκα Τζούνιορς που πάνω της έχει όλα τα φώτα του πλανήτη, δεν ήταν δύσκολο για τον Αραούχο να ξεχωρίσει πριν κλείσει καν τα 19 του χρόνια. Μάλιστα τον Απρίλη και τον Μάη του 2011, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ και των ισπανικών και των αργεντίνικων ΜΜΕ, κατάσκοποι και της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, ταξίδευαν στο Μπουένος Αϊρες για τα μάτια του "Ελ Τσίνο".

Σέρχιο Αραούχο: Μπόκα, Μπάρτσα, γκολ και πάθη

Μάλιστα, η Ρεάλ ήταν η πρώτη που είχε κάνει κίνηση για να αποκτήσει τον Αραούχο, όταν αυτός ήταν μόλις 15 χρονών. Αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση από την Μπόκα. Τελικά εκείνη που κέρδισε τον παίκτη, ήταν η Μπάρτσα. Οι "μπλαουγκράνα" συμφώνησαν διετή δανεισμό (έναν συν έναν χρόνο) του Αραούχο, ο οποίος ενσωματώθηκε στη δεύτερη ομάδα των Καταλανών. Έκανε 34 ματς, μόνο τα 15 ως βασικός και πέτυχε επτά γκολ. Όμως στο τέλος εκείνος της σεζόν, η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την οψιόν και έστειλε πίσω στην Μπόκα τον Αραούχο.

Ο "ΗΡΩΑΣ" ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Ο Αργεντινός φορ δεν έμεινε καθόλου στην Μπόκα. Πήγε πρώτα στην Τίγκρε, πριν ξαναπεράσει τον Ατλαντικό στα 22 του χρόνια, για να φορέσει την φανέλα της Λας Παλμας στην Segunda Division. Ο Αραούχο θα… οργιάσει. Πέτυχε 23 γκολ σε 39 παιχνίδια και σχεδόν μόνος του οδήγησε τους Νησιώτες στην άνοδο. Έγινε ο ήρωας του Νησιού αλλά και περιζήτητος στην αγορά της Ισπανίας και όχι μόνο.

Ομάδες όπως η Σοσιεδάδ, η Λα Κορούνια, αλλά και η Σέλτικ, ήταν έτοιμες να πληρώσουν αδρά για να τον αποκτήσουν. Μέχρι που ο πρόεδρος της Λας Πάλμας Μιγκέλ Ανχελ Ραμίρεζ, έβαλε τέλος. "Δεν πωλείται. Όντως μιλάμε για προτάσεις με πολλά λεφτά, αλλά εμείς έχουμε ένα πλάνο για την Πριμέρα και στο πλάνο αυτό υπάρχει και ο Αραούχο", ήταν η χαρακτηριστική ατάκα.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΡΕΑΛ, ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ

Η πρώτη σεζόν του Αραούχο με την Λας Πάλμας στην La Liga είχε 30 ματς, είχε 5 γκολ, είχε κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά είχε και τις πρώτες φήμες για την εξωγηπεδική του ζωή. Υπήρχαν κρούσματα, τα οποία πάντως η ομάδα του προσπάθησε να καλύψει. Στη φετινή σεζόν όλα έδειχναν διαφορετικά και ο "Ελ Τσίνο" μπήκε φουριόζος.

τα τέλη του Σεπτέμβρη μάλιστα, πέτυχε γκολ απέναντι στην Ρεάλ, ισοφαρίζοντας το ματς πέντε λεπτά πριν από το φινάλε. Απογείωση. Και δυο μέρες, η ανώμαλη προσγείωση. Τον Αραούχο σταμάτησε η αστυνομία για έλεγχο και αλκοτέστ, το οποίο ο Αργεντινός αρνήθηκε να κάνει. Κάτι που τον έστειλε στο δικαστήριο με βαριά κατηγορία.

Η Λας Πάλμας αποφάσισε να αφήσει την δικαιοσύνη να αποφανθεί για την ποινή. Αλλά ξεκαθάρισε πως δεν είχε σκοπό να λύσει το συμβόλαιο του Αραούχο. Ενώ ο προπονητής της Λας Πάλμας, Κίκε Σετιέν, προσπάθησε να συμπαρασταθεί στον Αργεντινό φορ. "Ορισμένες φορές κάποιος χάνει τον δρόμο του και ξεχνά ποιος είναι και τι αντιπροσωπεύει. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να του δώσει το χέρι και να τον βοηθήσεις".

Όμως τον περασμένο Νοέμβρη, ο Αραούχο καταδικάστηκε σε εννέα μήνες φυλάκιση με αναστολή. Η Λας Πάλμας υποχρεώθηκε να τον βάλει σε σιωπηρή "καραντίνα". Άλλωστε από τότε έπαιξε μόνο ένα ματς την πρώτη του περασμένου Δεκέμβρη και αυτό για το κύπελλο. Ενώ ήταν φανερό, πως είχε ανάγκη και ο ίδιος να αλλάξει περιβάλλον.

ΤΟ 4-3-3 ΚΑΙ Η "ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ"

Ο Αραούχο δεν είναι το βαρύ φορ. Είναι ένας "ελαφρύς" επιθετικός, που έχει όμως έκρηξη και έφεση στο σκοράρισμα. "Είναι πολύ γρήγορος επιθετικός και εκτελεί γρήγορα. Του αρέσει να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός, γιατί έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και είναι ένας πραγματικός σκόρερ. Μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο. Η Λας Πάλμας έπαιζε κυρίως μ’ ένα σχήμα 4-3-3 και ο Αραούχο αγωνιζόταν στην κορυφή της επίθεσης", περιγράφει στο Sport24.gr ο Ισπανός δημοσιογράφος Λίτο Χιμένεθ, που ήταν ο άνθρωπος ο οποίος όχι μόνο αποκάλυψε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Αργεντινό φορ, αλλά και την χθεσινοβραδινή οριστική συμφωνία.

Δείτε τα κατορθώματα του Αργεντινού φορ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έρχεται Αθήνα για ΑΕΚ ο Αραούχο
"Ο Αραούχο έχει επιλέξει ΑΕΚ"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ