ΑΕΚ

"Σεντονάτη" δέκα χρόνια μετά

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, η ΑΕΚ μπαίνει ξανά απόψε (25/07, 20:30) στη μάχη των προκριματικών του Champions League και υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ.

Η τελευταία… μάχη που είχε δώσει η ΑΕΚ για να πάρει ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, ήταν στις αρχές του Σεπτέμβρη του μακρινού 2007. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι της ιστορίας. Τα πάντα πλέον στην ΑΕΚ έχουν αλλάξει. Και το μοναδικό… ψήγμα σύνδεσης μ' εκείνη τη βραδιά, είναι πως τότε αντίπαλος της Ένωσης, ήταν η αγαπημένη Σεβίλλη του νυν προπονητή Μανόλο Χιμένεθ. Που όμως τότε είχε πληγώσει την ΑΕΚ με βαριά ήττα 4-1 και με αποκλεισμό.

Απόψε (25/7, 20:30) η ΑΕΚ του Χιμένεθ επιστρέφει στις μάχες για το «σεντόνι», ψάχνοντας εκείνο που είχε κάνει το καλοκαίρι του 2006 ή αυτό του 2002 και του 2003. Παρόλο που η δυναμικότητα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που είναι η αποψινή αντίπαλος, παραπέμπει μάλλον στην ανάγκη να κάνει η ΑΕΚ μια υπέρβαση ανάλογη μ’ εκείνη του 1994. Τότε που είχε αποκλείσει την πλούσια και δυνατή Ρέιντζερς.

Ο Χιμένεθ ξέρει καλά πως η ΑΕΚ πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της για να αφήσει εκτός διοργάνωσης την ΤΣΣΚΑ. Και πρέπει να το κάνει τόσο απόψε στο ΟΑΚΑ, όσο και σε οκτώ βράδια στην Μόσχα. Όχι εύκολη υπόθεση. Πάντως έστω και αν ο Χιμένεθ επέμενε πως η πρόκριση θα παιχθεί και στα δυο ματς, εκείνο που πρωτίστως ενδιαφέρει τον τεχνικό της ΑΕΚ, είναι όσα θα γίνουν απόψε στο ΟΑΚΑ. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. «Θέλω νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ» είπε χωρίς δεύτερη σκέψη ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός, που ξέρει καλά τι σημαίνει να αντιμετωπίζεις την ΤΣΣΚΑ. Ήταν η ομάδα που του είχε κόψει τον δρόμο για την οκτάδα του Champions League, όταν ήταν στο τιμόνι της σούπερ Σεβίλλης. Και αυτό ο Χιμένεθ δεν το ξεχνά. Παρόλο που επέμενε πως το… τότε, δεν μπορεί να συγκριθεί με το… τώρα.

Εξάλλου η ΑΕΚ δεν είναι το φαβορί απέναντι στους Ρώσους. Και αυτό μπορεί να είναι και πλεονέκτημα για τους «κιτρινόμαυρους», που θέλουν να αιφνιδιάσουν την ΤΣΣΚΑ ήδη από το αποψινό πρώτο παιχνίδι. Το μηδέν στα μετόπισθεν είναι πρώτος στόχος, αλλά η ΑΕΚ θα ψάξει και για το γκολ. Άλλωστε το οπλοστάσιο είναι γεμάτο, καθώς εκτός από τον Μπακασέτα και τον Λαμπρόπουλο που έχουν χάσει ήδη την προετοιμασία, αλλά και τον τραυματισμό του Μπάρκα που προέκυψε πριν λίγες μέρες, ο Χιμένεθ άλλες απουσίες δεν έχει. Μόνο παρουσίες. Και παικτών και του… κόσμου, που μέχρι χθες(24/7) είχε εξαφανίσει περισσότερα από 15χιλιάδες εισιτήρια. Ως εκ τούτου στην ΑΕΚ δικαίως περιμένουν περίπου 40.000 οπαδούς απόψε στο ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η ΤΣΣΚΑ πριν το ματς με την ΑΕΚ
Η ΑΕΚ ευχήθηκε σε όλες τις ελληνικές ομάδες
Φτιάξε την ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας
CSKA Analysis: Η "ρωσική αρκούδα" δεν είναι άτρωτη
Έκπληξη ναι, μπέρδεμα όχι
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ