ΑΕΚ

Σε ρόλο μπαλαντέρ ο Μπακασέτας

Σε ρόλο μπαλαντέρ ο Μπακασέτας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τον Τάσο Μπακασέτα σε τέταρτη διαφορετική θέση μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών.

Στην ΑΕΚ πήρε μεταγραφή, έχοντας κάνει μια μαγική σεζόν στηSuperleague, παίζοντας μόνιμα στην θέση πίσω από τον επιθετικό. Μια θέση όμως, η οποία στην ΑΕΚ ήταν κατειλημμένη και μάλιστα ούτε καν υπό… διεκδίκηση.

Επομένως το ερώτημα που τέθηκε ήδη από την πρώτη μέρα που φόρεσε κιτρινόμαυρη φόρμα προπόνησης στο Κίελτσε της Πολωνίας, ήταν «που θαπαίξει ο Μπακασέτας». Λίγες μέρες πριν συμπληρωθούν ακριβώς τρεις μήνες, η απάντηση είναι πλέον ξεκάθαρη και την έχει δώσει ο Κετσπάγια και το… γήπεδο. «Παντού στην επίθεση, αρκεί να βρίσκεται στην ενδεκάδα».

Ο Μπακασέτας στο ματς της Δευτέρας (26/9) με τον Ηρακλή, θα παίξει σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον σέντερ φορ. Αυτό δοκίμασε, όπως ήδη διαβάσατε στοSport24.gr, ο Κετσπάγια. Είναι ο ρόλος που έχει ο Μάνταλος. Μόνο που ο αρχηγός της ΑΕΚ σήμερα (23/9) παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο και αν ελπίζει σε κάτι, είναι να προλάβει μήπως καταφέρει και αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Για τον Ηρακλή ούτε λόγος. Τον ρόλο του Μάνταλου, θα αναλάβει ο Μπακασέτας. Και θα είναι η τέταρτη διαφορετική θέση που αλλάζει, στην γραμμή κρούσης της ΑΕΚ. Έχει παίξει στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και ως δεύτερος χαφ πίσω από τον φορ, στο 4-1-2-3.

Μάλιστα είναι γεγονός πως παρόλο που ,θεωρητικά, ο ελεύθερος ρόλος στον άξονα, είναι που ταιριάζει περισσότερο στον «Μπάκα», έχει παίξει ελάχιστα από τότε που φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα». Ποτέ σε ματς, είτε φιλικό, είτε επίσημο. Μόνο σε κάποια «διπλά» και αυτά στην αρχή της προετοιμασίας στο Κίελτσε, όταν βρισκόταν σε διαφορετική ομάδα από τον Μάνταλο.

Κυρίως ο Μπακασέτας έχει ως ακραίος επιθετικός όσο βρίσκεται στην ΑΕΚ. Σ’ αυτή την θέση σχεδόν τον καθιέρωσε ο Κετσπάγια, στα περισσότερα φιλικά προετοιμασίας. Όμως σε επίσημα ματς, ο χρόνος που ο Μπακασέτας έχει αγωνιστεί στα άκρα της επίθεσης, έχει μοιραστεί μ’ αυτόν που αγωνίστηκε στην κορυφή.Με την Σεντ Ετιέν στην Γαλλία αγωνίστηκε 45 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, όλα ως σέντερ φορ. Στην ρεβάνς με τους Γάλλους στο ΟΑΚΑ, έπαιξε για 67 λεπτά στην κορυφή της επίθεσης και όταν στο ματς μπήκε ο Αλμέιδα, μετακόμισε μέχρι το φινάλε (δηλαδή για περίπου 25 λεπτά) στα άκρα της επίθεσης. Με την Ξάνθη έπαιξε συνολικά 65 λεπτά μέχρι που αντικαταστάθηκε. Όλα ως ακραίος επιθετικός. Επίσης στα άκρα της επίθεσης, αγωνίστηκε ο Μπακασέτας για 41 λεπτά στο ματς με την Βέροια. Και στα υπόλοιπα 50 λεπτά, έπαιξε ως σέντερ φορ. Με λίγα λόγια, στα τέσσερα επίσημα ματς που έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα με την ΑΕΚ ο Μπακασέτας, έχει παίξει 162 λεπτά ως σέντερ φορ και 131 λεπτά ως ακραίος επιθετικός.

Υπάρχει και ματς που ο Μπακασέτας δεν έπαιξε ούτε στην κορυφή, ούτε στα άκρα της επίθεσης. Αλλά ούτε και ως επιτελικός μέσος, όπως θα αγωνιστεί την Δευτέρα. Ήταν το φιλικό με τον Ηρακλή, στο οποίο ο Κετσπάγια δοκίμασε ένα σχήμα 4-1-2-3. Και ο Μπακασέτας έπαιζε δίπλα στον Μάνταλο και πίσω από τον φορ.

Photo credits: action images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ