ΑΕΚ

Σε δώδεκα ημέρες τα υπομνήματα για την Αγιά Σοφιά

Σε δώδεκα ημέρες τα υπομνήματα για την Αγιά Σοφιά
INTIME SPORTS

Η Ένωση πρέπει να κάνει δώδεκα ημέρες υπομονή, ώστε να μάθει τι θα συμβεί τελικά με την κατασκευή της Αγιάς Σοφιάς. Θετικά τα πρώτα σημάδια. Σε 12 ημέρες θα κατατεθούν τα υπομνήματα, σε 2 ως 4 μήνες η απόφαση.

Ακόμα μια "μάχη" για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έδωσαν σήμερα (6/3) οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ. Η απόφαση που πάρθηκε, ήταν να δοθεί προθεσμία δώδεκα ημερών, με σκοπό να κατατεθούν τα υπομνήματα. Όσο για την τελική απόφαση, αναμένεται να παρθεί σε 2 έως 4 μήνες.

Η Ένωση λοιπόν πρέπει να κάνει λίγο ακόμη υπομονή, ώστε να μάθει το τι θα συμβεί τελικά με την κατασκευή της Αγιάς Σοφιάς, παρά το γεγονός ότι τα πρώτα σημάδια ήταν θετικά.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στο ΣτΕ:

Εκπρόσωπος Δήμου: " Είμαστε υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, άλλα παράλληλα θέλουμε τη διαφύλαξη της δασικής έκτασης. Κανένας δήμαρχος δεν θα ήθελε να χάσει από τη διαχείρισή του έξι στρέμματα δάσους. Η αναδασωτέα έκταση αποχαρακτηρίζεται με το νέο ρυθμιστικό νόμο και παραχωρούνται σαν θυσία τα στρέμματα για να γίνει το γήπεδο. Εμείς εκεί διαφωνούμε. Αναγνωρίζουμε ότι το άλσος δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν αντισταθμίζουμε τα έξι στρέμματα δασικής έκτασης, με πύκνωση του υπόλοιπου άλσος. Προτείνεται η λύση ενός αμιγώς ποδοσφαιρικού γηπέδου και παρουσιάζεται ως μονόδρομος".

Ερώτηση προέδρου: " Η αφαίρεση των στρεμμάτων που οφείλεται; Εσείς έχετε κάτι άλλο να προτείνετε";

Εκπρόσωπος Δήμο: " Τα έξι αυτά στρέμματα πρέπει να χαθούν για να δημιουργηθούν εκτός από το γήπεδο και άλλες εγκαταστάσεις, όπως κουρείο, χαμάμ κλπ. Αυτό που θέλουμε είναι να μας επιτρέψετε να συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον".

Εκπρόσωπος των 17 πολιτών: " Κανένας πολίτης δεν μπορεί να χτίσει σε δημόσια έκταση και το άλσος είναι δημόσια έκταση. Το αρχικό παραχωρητήριο έκανε λόγο για γυμναστήριο. Το άλσος έχει δημιουργηθεί για όλους τους κατοίκους και το συμφέρον τους".

Εκπρόσωπος ΑΕΚ: " Η ΑΕΚ πάντα δραστηριοποιούνταν στη Νέα Φιλαδέλφεια και προβλέπεται η κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου που θα πληρεί τις προδιαγραφές για ευρωπαϊκούς αγώνες. Υπάρχουν μέχρι στιγμής δύο αποφάσεις του Δήμου που έχουν εγκρίνει το σχέδιο. Θα υπάρχει αρκετό πράσινο ανάμεσα στο γήπεδο και τις τριγύρω κατοικίες.

Η ΑΕΚ ζητάει έξι στρέμματα, από αυτά τα 2,7 θα είναι για την ίδια και τα 3,3 για δημόσιους χώρους. Το έργο είναι συμβατό με το ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής. Ο συντελεστής δόμησης που έχει το έργο είναι μικρότερος από αυτόν της περιοχής. Το έργο αναφέρει ότι θα αφαιρεθούν 55 δέντρα από αυτά τα έξι στρέμματα που ζητάει η ΑΕΚ και φύτευση 2012 σε άλλο σημείο του άλσους.

Δεν τίθεται θέμα αναδασώσεως στην συγκεκριμένη περιοχή, δεν τίθεται θέμα απαλλοτριώσεως του συγκεκριμένου τμήματος. Το έργο αποτελεί γέφυρα από το παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον".

Υπέρ της ΑΕΚ το ΥΠΕΚΑ

Η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις δύο προσφυγές για την Αγιά Σοφιά, δείχνει ότι η στάση που κρατάει το ΥΠΕΚΑ είναι υπέρ της ΑΕΚ. Πριν την έναρξη της εκδίκασης ζητήθηκε αναβολή από το ΥΠΕΚΑ.

Με την απόφαση να δώσει 12 ημέρες προθεσμία ώστε να κατατεθούν τα υπομνήματα, το Υπουργείο δείχνει την ξεκάθαρη στάση που κρατάει υπέρ της ΑΕΚ και κατά των δύο προσφυγών από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και τους 17 πολίτες.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την εισήγηση του Συμβούλου Επικρατείας, Χρήστου Ντουχάνη. Οι θέσεις που εξέφρασε ήταν πολύ κοντά σε αυτές της ΑΕΚ, κάτι που φέρνει αισιοδοξία στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Ζήτησε αναβολή το ΥΠΕΚΑ

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Νίκος Στράτος αποκάλυψε ότι η εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ κατέθεσε αίτημα για αναβολή της συζήτησης, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης τάχθηκε κατά των δύο προσφυγών και υπέρ όλων αυτών που υποστήριζε η ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ