ΑΕΚ

Σε αναζήτηση θέσης ο Μπακασέτας

Σε αναζήτηση θέσης ο Μπακασέτας
Μπακασέτας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τιμούρ Κετσπάγια θέλει βασικό τον Τάσο Μπακασέτα και γι αυτό ψάχνει τρόπο και... θέση για να τον χωρέσει στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ.

Η μεταγραφή του Τάσου Μπακασέτα είχε δρομολογηθεί πολύ πριν ο Τιμούρ Κετσπάγια αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Ωστόσο εκείνο που έχει φανεί σ’ αυτές τις δυο εβδομάδες εδώ στο Κίελτσε, είναι πως ακόμα και αν δεν είχαν γίνει έτσι τα πράγματα, ο Γεωργιανός τεχνικός μπορεί και να είχε ζητήσει την απόκτηση του διεθνή φορ.

Και αυτό διότι ο Κετσπάγια φαίνεται πως έχει εκτιμήσει πολλά από τα στοιχεία του παιχνιδιού του Μπακασέτα και θέλει να τα προσθέσει στο αγωνιστικό μοντέλο που έχει στο μυαλό του. Από το δυνατό σουτ του, μέχρι τις εξαιρετικές εκτελέσεις του στα στημένα.

Εδώ όμως, αρχίζουν τα δύσκολα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ δείχνει να θέλει τον διεθνή επιθετικό στο βασικό σχήμα. Αλλά θα πρέπει να του βρει και θέση. Η φυσική θέση του «Κασέτα» (όπως τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του), είναι πίσω από τον φορ. Είναι όμως κατειλημμένη από τον Πέτρο Μάνταλο, που είναι ο αρχηγός και «μαέστρος» της ομάδας. Ο Μπακασέτας φυσικά, μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση στη συγκεκριμένη θέση. Όμως ο Κετσπάγια φαίνεται πως θέλει τον διεθνή φορ, πιο συχνα στο αρχικό σχήμα και πιθανότατα συμπαίκτη με τον Μάνταλο. Γι αυτό και από το περασμένο Σάββατο (9/7) μέχρι και χθες (12/7), ο Κετσπάγια έχει κάνει τρεις διαφορετικές δοκιμές με τον Μπακασέτα.

Στην κορυφή της επίθεσης

Στο φιλικό με την Κορόνα Κίελτσε το περασμένο Σάββατο, ο τεχνικός της ΑΕΚ τοποθέτησε τον διεθνή επιθετικό στην κορυφή της επίθεσης, στο σύστημα 4-2-3-1. Και μάλιστα στη βασική ενδεκάδα. Το έκανε για πρώτη φορά, χωρίς να το έχει δοκιμάσει σε δίτερμα στην προπόνηση. Η αλήθεια είναι πως ο Μπακασέτας ζορίστηκε πολύ να βρει πατήματα στη συγκεκριμένη θέση. Αφενός διότι όταν πήγαινε κοντά στην περιοχή εγκλωβιζόταν από τα στόπερ και αφετέρου διότι όταν γυρνούσε πίσω για να βρει χώρο δράσης, η αντίπαλη περιοχή έμενε άδεια. Και η ομάδα χωρίς φορ. Δεν ήταν και πετυχημένο το πείραμα αυτό.

Με δυο δεκάρια

Ο Κετσπάγια στην προπόνηση της περασμένης Δευτέρας (11/7) πειραματίστηκε με διαφορετικό σύστημα, κυρίως για χάρη του Μπακασέτα. Δοκίμασε ένα 4-3-2-1, με τον διεθνή επιθετικό και τον Μάνταλο, να παίζουν σε ρόλο ελεύθερο μπροστά από τα χαφ και πίσω από τον φορ. Είναι σύστημα που μπορεί να ταιριάξει στον Μπακασέτα. Πιθανότατα και στον Μάνταλο. Αλλά ο Κετσπάγια δεν το έχει στο μυαλό του ως βασική επιλογή, διότι έχει διαφορετικές αγωνιστικές απαιτήσεις για να εφαρμοστεί σωστά, απ’ αυτό που έχει δουλέψει μέχρι τώρα. Πάντως ο τεχνικός της ΑΕΚ το κρατά στο μπλοκάκι του.

Στα άκρα

Στο χθεσινό (12/7) φιλικό, ο Κετσπάγια τοποθέτησε τον Μπακασέτα σε ρόλο δεξιού εξτρέμ. Και μάλιστα το κράτησε στο γήπεδο και στο ματς περισσότερο σχεδόν απ’ όλους τους παίκτες. Μόνο ο Λαμπρόπουλος έπαιξε παραπάνω από τον διεθνή επιθετικό. Ο Κετσπάγια το σκέφτεται να δουλέψει με τον Μπακασέτα ως εξτρέμ, καθώς θα μπορεί να συγκλίνει προς τον άξονα και εκτελεί με το «φαρμακερό» του σουτ. Στο χθεσινό φιλικό έδειχνε να προσπαθεί να βρει τον ρυθμό του. Όμως σε γενικές γραμμές έδειξε πως αν πάρει τον χρόνο του, μπορεί να προσαρμοστεί και να βοηθήσει ο Μπακασέτας, παίζοντας ως εξτρέμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Στον "αέρα" ο Μιλοβάνοβιτς
Δεν μιλάει με Σαμάκ, "άδειασμα" στον Μιλοβάνοβιτς
"Αποφάσεις στην Αθήνα"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ