ΑΕΚ

Ρυθμιστής ο Αϊντάρεβιτς

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ρόλος που θα πάρει ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό θα καθορίσει εν πολλοίς και το σχήμα που θα επιλέξει ο Μανόλο Χιμένεθ. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Είναι αλήθεια πως ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς δεν είναι πάντα ο καλύτερος παίκτης στα παιχνίδια της ΑΕΚ. Όπως επίσης και είναι αλήθεια, πως πολλές φορές έχει υπάρξει έκπληξη εως και… μουρμούρα στην εξέδρα, για την παρουσία του Σουηδού μέσου στο αρχικό σχήμα.

Από την άλλη μεριά, τόσο ο Ζοζέ Μοράις για όσο πρόλαβε, όσο και ο Μανόλο Χιμένεθ, πολύ σπάνια επέλεγαν να αφήσουν τον Αϊντάρεβιτς στον πάγκο. Αντιθέτως χρησιμοποιούσαν τον Σουηδό ως βασικό εξάρτημα της αγωνιστικής μηχανής της ΑΕΚ.

Μάλιστα ο Αϊντάρεβιτς με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, είχε ρόλο κλειδί, ειδικά στα δυο ντέρμπι που έχει παίξει η Ένωση με τον Χιμένεθ στον πάγκο. Σ’ αυτό με τον Ολυμπιακό ήταν ο σκόρερ του νικητήριου γκολ της ΑΕΚ. Ενώ απέναντι στον ΠΑΟΚ, η αλλαγή του ρόλου του Σουηδού μέσου, έφερε και συνολική αλλαγή στο σχήμα, η οποία με την σειρά της έφερε την πετυχημένη συνταγή. Τόσο στο ματς με τον ΠΑΟΚ, όσο και με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Επομένως επί της ουσίας, ο Αϊντάρεβιτς θα είναι ο ρυθμιστής του σχήματος και για το ντέρμπι της Κυριακής (2/4) με τον Παναθηναϊκό. Αν ο Χιμένεθ αποφασίσει να κρατήσει τον Σουηδό μέσο σ’ έναν ρόλο εσωτερικού χαφ, μαζί με τον συμπατριώτη του Γιάκομπ Γιόχανσον, τότε το 4-3-3 δεν πρόκειται να αλλάξει.

Κάτι που φαίνεται να έχει και το προβάδισμα στην σκέψη του Ισπανού τεχνικού, έστω και αν όπως διαβάσατε στο Sport24.gr, στην χθεσινή (30/3) προπόνηση δεν έκανε κάποια δοκιμή. Αν ωστόσο ο Χιμένεθ αποφασίσει να αλλάξει ρόλο στον Αϊντάρεβιτς, θα αλλάξει και το σχήμα. Κάτι που όμως συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ