ΑΕΚ

Ρόστερ που ξέρει από τελικούς Κυπέλλου

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Γκάλο, Αραούχο, Σιμόες EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ θα πάει το Σάββατο (12/5) σε τρίτο διαδοχικό τελικό Κυπέλλου και η πλειονότητα του ρόστερ της είναι έμπειρη από τέτοια ματς. Έμπειρος και ο Μανόλο Χιμένεθ.

Οι στιγμές που έζησαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στην φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν ανεπανάληπτες, όχι μόνο διότι αποθεώθηκαν από λαοθάλασσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ούτε μόνο επειδή ήταν στιγμή ορόσημο για την Ένωση μετά από 24 χρόνια. Αλλά και διότι οι περισσότεροι, δεν είχαν γευτεί την χαρά της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος.

Με εξαίρεση τον Χριστοδουλόπουλο, δεν υπήρχε άλλος παίκτης της ΑΕΚ που να έχει πάρει αυτόν τον τίτλο. Όμως με το κύπελλο όχι μόνο δεν ισχύει το ίδιο, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το ρόστερ της ΑΕΚ είναι έμπειρο από τελικούς. Άλλωστε η Ένωση πηγαίνει για τρίτο σερί τελικό κυπέλλου.

Έχει προηγηθεί το 2016, αυτός απέναντι στον Ολυμπιακό και πέρυσι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Και υπάρχουν εννέα ποδοσφαιριστές, που επίσης πάνε για τον τρίτο σερί τελικό τους, έχοντας ήδη κατακτήσει ένα κύπελλο. Ενώ είναι συνολικά 15 οι παίκτες του τωρινού ρόστερ, που ήταν και πέρυσι στον τελικό του Βόλου.

ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΣΕΡΙ ΤΕΛΙΚΟ

Συνολικά εννέα είναι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που θα μπουν το Σάββατο (12/5) στο γήπεδο για τρίτο συνεχόμενο τελικό κυπέλλου. Ο Ροντρίγκο Γκάλο και ο Αντρέ Σιμόες ήταν βασικοί και στον τελικό του 2016, αλλά και στον περσινό. Και θα είναι στο αρχικό σχήμα και το Σάββατο. Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν βασικός και το 2016 και πέρυσι, αλλά φέτος πιθανότατα θα μείνει στον πάγκο. Ο Κώστας Γαλανόπουλος ήταν στον πάγκο και το 2016 και πέρυσι αλλά ενδεχομένως το Σάββατο να ξεκινήσει βασικός.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος το 2016 ήταν στον πάγκο, πέρυσι εκτός αποστολής και φέτος θα είναι και πάλι στον πάγκο. Ενώ ο Γιάννης Ανέστης ήταν και στους δυο προηγούμενους τελικούς βασικός, αλλά τώρα θα είναι εκτός αποστολής. Όπως εκτός αποστολής θα είναι και ο Τζανετόπουλος, που ήταν στον πάγκο στους δυο προηγούμενους τελικούς. Ενώ ο Ντούνης ήταν στον πάγκο το 2016, απών πέρυσι και πιθανότατα εκτός αποστολή φέτος.

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΤΕΛΙΚΟ

Στο τωρινό ρόστερ της ΑΕΚ, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που θα παίξουν τώρα τον δεύτερο συνεχόμενο τελικό κυπέλλου και θα κυνηγήσουν την ρεβάνς για το περσινό χαμένο τρόπαιο. Ο Βασίλης Μπάρκας, ο Σέρχιο Αραούχο και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ήταν βασικοί πέρυσι και θα είναι στο αρχικό σχήμα και φέτος. θα ξεκινήσουν το Σάββατο στη βασική ενδεκάδα. Ο Τάσος Μπακασέτας πέρυσι ήταν στον πάγκο, αλλά φέτος θα είναι βασικός. Ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέρυσι ήταν βασικός αλλά το Σάββατο πιθανόν να καθίσει στον πάγκο.

ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ

Μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ να μην ήταν στον πάγκο της ΑΕΚ στον τελικό του 2016 με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο το Σάββατο θα δώσει το παρών στον τρίτο τελικό κυπέλλου ως προπονητής της Ένωσης. Κατέκτησε αυτόν του 2011 απέναντι στον Ατρόμητο, έχασε τον περσινό από τον ΠΑΟΚ.

ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ… ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ

Δυο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, έχουν γευτεί την χαρά ενός γκολ σε τελικό κυπέλλου με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Πέτρος Μάνταλος το 2016 άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της Ένωσης και πέρυσι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε ισοφαρίσει προσωρινά.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ