ΑΕΚ

Ρόναλντ Βάργκας, ναι και όχι

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΕΚ (25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)  ΧΙΜΕΝΕΘ ΒΑΡΓΚΑΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΕΚ (25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ ΒΑΡΓΚΑΣ ICON

Ο Ρόναλντ Βάργκας είναι ποδοσφαιριστής με ιδιαίτερες αρετές, σπανίζουσες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κι όμως η ΑΕΚ διστάζει για την παραμονή του. Κι όμως ο Χιμένεθ θα τον ήθελε και τη νέα σεζόν. Έχει παρθεί η απόφαση;

Ήταν στην κορυφή της λίστας των σκόρερς της ομάδας την περυσινή σεζόν, μοιράστηκε τη θέση και την επιτυχία με το Χρήστο Αραβίδη και τον Ντιέγο Μπουονανότε καθώς πέτυχαν από 11 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο τα δικά του γκολ ήταν από τα πλέον καθοριστικά. Πέτυχε από ένα στα εντός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: Νίκη με 1-0.

Η δεύτερη σεζόν ξεκίνησε με αναποδιές. Οι τραυματισμοί και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του από τον Τιμούρ Κετσπάγια (επειδή τάχα μου ήταν ανασταλτικά αδιάφορος στο ασαφές αντι-ποδοσφαιρικό πλάνο του Γεωργιανού) τον έφεραν πίσω. Δεν αναθάρρησε ούτε με τον Μοράις στον πάγκο, αν και προέκυψε εκ νέου μυϊκό πρόβλημα. Και κάπως έτσι η χρονιά έμοιαζε χαμένη.

Μέχρι που αφίχθη ένας κανονικός προπονητής. Αλήθεια τώρα, ο Χιμένεθ διέκρινε ότι είχε να πάρει θετικά πράγματα από τον Αραβίδη, έναν ποδοσφαιριστή που η διοίκηση και μερίδα του Τύπου είχαν «τελειώσει». Δεν θα έβλεπε αυτά που ο Βάργκας μπορεί να προσφέρει;

Τα διαπίστωσε και τον ενεργοποίησε. Όχι σε μόνιμη βάση, αλλά με ξεκάθαρη στάση απέναντί του. Και επί ημερών του Μανόλο, ο Βενεζουελάνος άρχισε να παρουσιάζει ξανά κάποιες από τις σπάνιες αρετές του, αυτές τις τόσο δυσεύρετες σε ένα πρωτάθλημα κακού θεάματος και περιορισμένης ποδοσφαιρικής ωραιότητας. Τα στατιστικά στο τέλος του κειμένου αποδεικνύουν του (γραπτού) λόγου το αληθές.

Τα στοιχεία που συνθέτουν το αγωνιστικό προφίλ του Βάργκας, άντε να τα συναντάς σε άλλους 3-4 ξένους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος. Βάλτε τα κάτω και σκεφτείτε το. Ποιοι είναι; Ο Τσόρι, ο Μπίσεσβαρ, άντε σε ένα βαθμό και ο Βιγιαφάνιες. Τέλος... Αυτοί είναι που κάπως νοστιμεύουν τη σούπα. Αν ξέχασα κάποιον, το δέχομαι. Να είναι 1-2 ακόμα; Δύσκολο... Κι όμως, η ΑΕΚ το σκέφτεται!

Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Δεν έχει κλείσει το θέμα. Παραμένει ανοιχτό, πάντα με την υποψία αρνητικής εξέλιξης. Ακόμα δεν του έχει μιλήσει κανείς για το συμβόλαιο που εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο προπονητής πάντως τάσσεται υπέρ της παραμονής του. Το δείχνει στον ίδιο με τον τρόπο που τον αντιμετωπίζει σε προπονήσεις και αγώνες. Αν ήταν στο χέρι του, αν ο Μανόλο γνώριζε ήδη ότι θα είναι ο προπονητής και της επόμενης περιόδου, θα έκανε και τη σαφή εισήγησή σου.

Ήδη πάντως έχει μεταφέρει τη θετική σκέψη του για τον Βάργκας. Θα τον ήθελε στην ΑΕΚ που ο ίδιος θα «οικοδομήσει» το ερχόμενο καλοκαίρι, εφόσον κρατήσει τη δουλειά. Και γιατί να μην το συνιστά άλλωστε; Ούτε ακριβός είναι (εκτός αν θεωρούνται πολλά τα 250 χιλιάρικα σε παίκτη ξεχωριστών δεξιοτήτων από ομάδα που λέει ότι κάνει πρωταθλητισμό), ούτε για αποσταθεροποιητικό στοιχείο πρόκειται. Τουναντίον, ο Βάργκας είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα αποδυτήρια, χαρακτήρας που δεν προκαλεί προβλήματα, ο οποίος αποδέχεται απολύτως επαγγελματικά τις όποιες αποφάσεις

Εξυπακούεται ότι ο εχθρός του καλού (ποδοσφαιριστή εν προκειμένω) είναι πάντα ο καλύτερος. Ενδεχομένως η ΑΕΚ να πιστεύει ότι μπορεί να βρει κάποιον ικανότερο ή ενδεχομένως πιο ταιριαστό στο πλάνο της από το Βάργκας, με τα ίδια χρήματα. Ίσως και να το ξανασκεφτεί, να επιχειρήσει επαναπροσέγγιση. Να το έχει στο μυαλό της πάντως. Καιροφυλαχτούν και άλλοι, εντός Ελλάδας.

Ο ΒΑΡΓΚΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

ΕΠΙ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ: 5 ματς, 4 βασικός, 1 γκολ, 0 ασίστ

ΕΠΙ ΜΟΡΑΙΣ: 5 ματς, 1 βασικός, 0 γκολ, 1 ασίστ

ΕΠΙ ΧΙΜΕΝΕΘ: 8 ματς, 7 βασικός, 2 γκολ, 5 ασίστ

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ