ΑΕΚ

Ψάχνοντας το "ταίριασμα" στα στόπερ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΙΕΤΖ ΛΕΓΚΝΙΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΙΕΤΖ ΛΕΓΚΝΙΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι φόβοι για απουσία του Τσιγκρίνσκι για περισσότερο από έναν μήνα, αλλάζει τα δεδομένα στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ και υποχρεώνει τον Ουζουνίδη να ψάξει για «ταιριάσματα». Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ

Ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος της ζημιάς και κυρίως το διάστημα απουσίας του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι από τους αγωνιστικούς χώρους, ακόμα δεν υπάρχει. Άλλωστε τις επόμενες ώρες ο Ουκρανός στόπερ θα υποβληθεί στον κρίσιμο απεικονιστικό έλεγχος. Υπάρχουν όμως ενδείξεις, οι οποίες δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Το ακριβώς αντίθετο. Ενισχύουν την ανησυχία, που έτσι κι αλλιώς από την αρχή υπήρχε, για τραυματισμό τόσο σοβαρό, που μπορεί να κρατήσει τον Τσιγκρίνσκι εκτός μάχης για περισσότερο από έναν μήνα.

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι ανησυχίες, πιθανόν να προκύψουν και νέα δεδομένα ως προς τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Ωστόσο ήδη για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, έχουν διαμορφωθεί διαφορετικά δεδομένα στο κέντρο της άμυνας. Και ο τεχνικός της ΑΕΚ είναι υποχρεωμένος να ψάξει για το κατάλληλο «ζευγάρι» στις θέσεις των στόπερ, καταρχήν για τα δυο πρώτα ευρωπαϊκά, χωρίς να υπολογίζει τον Τσιγκρίνσκι.

ΤΑ "ΖΕΥΓΑΡΙΑ" ΤΟΥ ΚΙΕΛΤΣΕ

Στις δυο εβδομάδες του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στο Κίελτσε, ο Ουζουνίδης είχε δουλέψει με τέσσερα διαφορετικά ζευγάρια στο κέντρο της άμυνας. Την πρώτη εβδομάδα, ο Λαμπρόπουλος έπαιζε δίπλα στον Τσιγκρίνσκι και ο Οικονόμου μαζί με τον Τσόσιτς. Ενώ την δεύτερη εβδομάδα, ο Ουζουνίδης ξεκίνησε να δουλεύει με τον Οικονόμου ως παρτενέρ του Τσιγκρίνσκι και τον Λαμπρόπουλο δίπλα στον Τσόσιτς. Όμως τραυματίστηκε ο Ουκρανός και η δοκιμή δεν ολοκληρώθηκε.

ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΔΙΔΥΜΟ

Προφανώς και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να «κλειδώσουν» οι οποιεσδήποτε αγωνιστικές αποφάσεις του Ουζουνίδη. Άλλωστε δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυο μέρες από τον τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι. Ωστόσο με την εικόνα που μέχρι τώρα έχει ο τεχνικός της ΑΕΚ από τη δουλειά στην προετοιμασία, υπάρχει «δίδυμο» που φαίνεται να έχει το προβάδισμα, σ’ αυτό το ταίριασμα που θα επιδιώξει ο Ουζουνίδης στο κέντρο της άμυνας. Ο «παλιός» και σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, δίπλα στον Οικονόμου που έχει αγωνιστικά χαρακτηριστικά πιο κοντά σ’ εκείνα του Τσιγκρίνσκι, δεδομένα έχουν ένα προβάδισμα στο μυαλό του Εβρίτη τεχνικού.

Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Όταν θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Τσιγκρίνσκι και εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για σοβαρή ζημιά, πιθανότατα θα πέσει στο τραπέζι η συζήτηση για μεταγραφική κίνηση στις θέσεις των στόπερ. Ακόμα όμως και αν αποφασιστεί, είναι δύσκολο να προχωρήσει και να υλοποιηθεί εγκαίρως, ώστε ο παίκτης να προλάβει να δώσει το παρών στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς στις αρχές του Αυγούστου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ