ΑΕΚ

Πρώτη φορά έκανε "κάστρο" το ΟΑΚΑ

Πρώτη φορά έκανε "κάστρο" το ΟΑΚΑ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από εποχής Νέας Φιλαδέλφειας είχε να βγάλει η ΑΕΚ έναν ολόκληρο γύρο μόνο με νίκες εντός έδρας. Πρώτη φορά έκανε "κάστρο" το ΟΑΚΑ και το Sport24.gr αναλύει.

Μπορεί η ΑΕΚ στα εκτός έδρας ματς να τα έκανε φέτος γενικώς… μαντάρα. Μπορεί το Ολυμπιακό Στάδιο να είναι ψυχρό και κανείς στην Ένωση να μην το αισθάνεται σαν το σπίτι του. Όμως η αλήθεια είναι πως ο Γκουστάβο Πογέτ και οι ποδοσφαιριστές του, κατάφεραν κάτι, που άλλοι προπονητές και με πολύ πιο δυνατά ρόστερ δεν είχαν πετύχει.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την περασμένη Κυριακή (10/4) τα εντός έδρας παιχνίδια της για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, με το απόλυτο σε συγκομιδή βαθμών. Μόνο νίκες έκανε η Ένωση. Κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ, από τότε που η ΑΕΚ μετακόμισε και άρχισε να χρησιμοποιεί ως έδρα το Ολυμπιακό Στάδιο, τη σεζόν 2003-2004.

Τελευταία φορά που οι «κιτρινόμαυροι» είχαν και πάλι βγάλει έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος, μόνο με νίκες στο «σπίτι» τους, ήταν και η τελευταία χρονιά που όντως βρισκόντουσαν στο… σπίτι τους. Δηλαδή στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Την σεζόν 2002-03, η ΑΕΚ είχε κάνει και πάλι το απόλυτο σε νίκες εντός έδρας.

Μόνο που υπήρχε μια διαφορά σε σχέση με την φετινή σεζόν. Δεν είχε παίξει ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με τον ΠΑΟΚ, αλλά ούτε και με τον Παναθηναϊκό εντός έδρας στον δεύτερο γύρο που έκανε μόνο νίκες. Προπονητής πάντως εκείνου του ρεκόρ, ήταν ο νυν εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ. Δηλαδή ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Όσο για την τελευταία φορά που η Ένωση έβγαλε έναν ολόκληρο γύρο με το απόλυτο σε νίκες και υπήρχε και ντέρμπι με Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό στο πρόγραμμα, ήταν στην μακρινή σεζόν 1996-97. Σχεδόν πριν από 20 χρόνια. Τότε η ΑΕΚ είχε βγάλει ολόκληρο τον πρώτο γύρο μόνο με εντός έδρας νίκες. Και ανάμεσα σ’ αυτές, ήταν και μια νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-0. Τότε η ΑΕΚ δεν είχε κατακτήσει μεν το πρωτάθλημα, αλλά εκείνη τη σεζόν είχε κερδίσει το Κύπελλο.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ