ΑΕΚ

Προέκυψε δίλημμα στον Χιμένεθ

Προέκυψε δίλημμα στον Χιμένεθ

Ο Μπακασέτας, ο Μασούντ και η ενδεχόμενη προσθήκη μεσοεπιθετικού δίνουν επιλογές, αλλά βάζουν και δύσκολα στις αποφάσεις του Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ τον Τάσο Μπακασέτα τον πίστευε. Ακόμα και όταν του έδινε μικρό χρόνο συμμετοχής. Ακόμα και όταν στον διεθνή μεσοεπιθετικό δεν έβγαιναν πράγματα στο γήπεδο. Και προφανώς ο Ισπανός τεχνικός χαμογελάει πλατιά, βλέποντας τον Μπακασέτα να οργιάζει στο ματς με τον Παναιτωλικό και να έχει σκοράρει σε δυο σερί παιχνίδια.

Επίσης ο Χιμένεθ ήθελε σαν «τρελός» τον Σοτζέι Μασούντ στην ΑΕΚ. Άλλωστε το παραδέχθηκε ενώπιον όλης της ομάδας, όταν σύστηνε τον Ιρανό μεσοεπιθετικό στους νέους του συμπαίκτες. Επομένως, επίσης χαμογελούσε πλατιά, βλέποντας τον Μασούντ να δείχνει ποιότητα αλλά και μέγιστο βαθμό προσαρμογής, ήδη από το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα.

Μέχρι εδώ όλα ιδανικά για τον Χιμένεθ. Μάλιστα γίνονται ακόμα ιδανικότερα, από την στιγμή που ο Ισπανός τεχνικός βλέπει πως πλέον έχει την δυνατότητα να εφαρμόζει πολύ περισσότερο το αγαπημένο του και πιο δουλεμένο 4-2-3-1, από το να καταφεύγει σε σχήμα με τριάδα στην άμυνα.

Όμως μαζί με τα καλά, έρχονται και τα… ζόρια για τον Χιμένεθ. Διότι ο σούπερ φορμαρισμένος Μπακασέτας και ο εξαιρετικός Μασούντ, υποχρεώνουν τον Ισπανό σ’ ένα τεράστιο δίλημμα. Διότι θεωρητικά και όσο είναι ετοιμοπόλεμοι ο Αραούχο, ο Λιβάγια και ο Λαζάρος, δεν χωρούν στο ίδιο σχήμα και ο Μπακασέτας και ο Μασούντ. Εξάλλου και το Σάββατο (6/1) στο Αγρίνιο, ο ένας αντικατέστησε τον άλλον μέσα στο ματς.

Ο Χιμένεθ θέλει σχεδόν να μονιμοποιήσει το σχήμα με την τριάδα μεσοεπιθετικών να κινείται ελεύθερα πίσω από τον φορ. Θεωρητικά και υπό κανονικές συνθήκες, ο Αραούχο, ο Λιβάγια και ο Λάζαρος, τις θέσεις στην ενδεκάδα τις έχουν «καπαρωμένες». Και μένει μια θέση μόνο, μια… πολυθρόνα, για τον Μπακασέτα και τον Μασούντ.

Ο πρώτος είναι σε τρομερή φόρμα. Δυο γκολ στα τελευταία δυο ματς και εξαιρετικές εμφανίσεις. Δεν μπορεί να μείνει στον πάγκο. Ο δεύτερος έδωσε μια ασίστ στο ντεμπούτο του και κυρίως έδωσε δημιουργικότητα στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Δύσκολα και αυτός να μείνει στον πάγκο.

Επομένως… δίλημμα για τον Χιμένεθ. Δίλημμα που ενδέχεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο, αν προκύψει και μια ακόμα προσθήκη στην μεσοεπιθετική γραμμή, η οποία σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα έρθει να «κουμπώσει» περισσότερο στο αριστερό άκρο. Εκεί δηλαδή που ήδη ο Μπακασέτας με τον Μασούντ, θα δίνουν την μάχη για να κερδίσουν μια θέση. Βεβαίως από την άλλη μεριά, για μια ομάδα που βρίσκεται μέσα στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο, αλλά και στην Ευρώπη, οι πολλές επιλογές δεν είναι πρόβλημα, αλλά ζητούμενο για έναν προπονητή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ