ΑΕΚ

"Πρόδωσε" προθέσεις για το μέλλον του ο Πογέτ

"Πρόδωσε" προθέσεις για το μέλλον του ο Πογέτ
Πογέτ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μέσα από τις διευκρινήσεις που έδωσε ο Πογέτ για τις μεταγραφές της ΑΕΚ, αποκαλύφθηκαν και σκέψεις για το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας. Τι γίνεται με Ορλάντο Σα.

Όταν η ΑΕΚ και ο Γκουστάβο Πογέτ συμφωνούσαν για συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και οψιόν επέκτασης, ήξεραν και οι δυο πως το μέλλον της συνεργασίας τους θα κριθεί στο τέλος της φετινής σεζόν. Προφανώς και επ’ αυτού τίποτε δεν έχει αλλάξει. Και είναι πολύ πρόωρο για να ανοίξει οποιαδήποτε κουβέντα για το μέλλον του Ουρουγουανού τεχνικού στον πάγκο της ΑΕΚ. Όμως η αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για τις σκέψεις του Πογέτ.

Για παράδειγμα, το γεγονός πως πήγε με δική του πρωτοβουλία στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Παλαιμάχων και μάλιστα ήθελε να μάθει τα πάντα γύρω από τις βραβεύσεις, φανερώνει «ψήγματα» δεσίματος με την ομάδα.

Όμως η πιο ισχυρή ένδειξη για σκέψεις που κάνει ο Ουρουγουανός τεχνικός για το μέλλον του στον πάγκο της ΑΕΚ, ήταν ο τρόπος που τοποθετήθηκε μετά το ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, για τις χειμερινές μεταγραφικές κινήσεις.

« Θα είναι δύσκολο αν έρθουν τώρα δυο παίκτες που το καλοκαίρι πρέπει να φύγουν και οι δυο. Διότι μετά θα πρέπει να ψάξουμε ξανά ακόμα δυο παίκτες. Γι αυτό και θέλουμε τουλάχιστον ο ένας που θα έρθει, να μπορεί να μείνει για πολύ καιρό», είπε ο Πογέτ. Πρώτο πληθυντικό χρησιμοποίησε ο Ουρουγουανός για τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Ενώ έτσι κι αλλιώς, από την στιγμή που ο ίδιος ο Πογέτ όχι απλώς προτείνει, αλλά επιδιώκει τουλάχιστον η μια από τις δυο κινήσεις να μην έχει ορίζοντα μέχρι το τέλος της σεζόν, φανερώνει πως έχει κάνει κάποιες σκέψεις και για το μέλλον το δικό του. Διότι θα μπορούσε κάλλιστα να ζητήσει δυο δανεικούς μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να κάνει την… δουλειά του.

Προφανώς και ο Ουρουγουανός οριστικές αποφάσεις δεν έχει πάρει. Αυτό θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις, πως στο μυαλό του Πογέτ ωριμάζει η ιδέα να συνεχίσει στον πάγκο της ΑΕΚ.

Η «μάχη» για τον Σα

Στο μεταγραφικό μέτωπο η ΑΕΚ φαίνεται να έχει ρίξει το μεγαλύτερο βάρος των προσπαθειών της, στην περίπτωση του Ορλάντο Σα. Δεν είναι μια περίπτωση εύκολη, ειδικά από την στιγμή που η Ρέντινγκ δεν δείχνει θετική στο ενδεχόμενο να παραχωρήσει με την μορφή δανεισμού τον Πορτογάλο επιθετικό. Ωστόσο η ΑΕΚ έχει δυο… συμμάχους στην μάχη. Ο πρώτος είναι ο ίδιος Σα που δεν είναι ευχαριστημένος στην Ρέντινγκ και πιέζει προς την κατεύθυνση να αποχωρήσει. Είτε με δανεισμό, είτε ακόμα και με άμεσο διαζύγιο. Με τον Πορτογάλο να ρίχνει ακόμα και τις δικές του απαιτήσεις, προκειμένου να γίνει το… ντιλ.

Ο δεύτερος σύμμαχος της ΑΕΚ είναι ο προπονητής της Ρέντινγκ, που ουσιαστικά «σπρώχνει» όλο και πιο πολύ τον Σα στην έξοδο. " Έχω μιλήσει με τον Ορλάντο δυο – τρεις φορές. Του είπα πως κάθε φορά μπορώ να επιλέγω μόνο έντεκα παίκτες. Αυτή είναι η κατάσταση, τίποτε άλλο", τόνισε ο Μπράϊαν Μακντέρμοντ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον Σα. Κάτι που σημαίνει εμμέσως πλην σαφώς, πως ο Σα θα εξακολουθεί να μην υπολογίζεται για την βασική ενδεκάδα. Όπως δηλαδή συνέβαινε μέχρι τώρα και είναι από τους λόγους που ο Πορτογάλος επιθετικός θέλει να φύγει από την Ρέντινγκ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ