ΑΕΚ

"Πολυβόλο" στο δεύτερο η ΑΕΚ, 4-0 τον Ηρακλή

"Πολυβόλο" στο δεύτερο η ΑΕΚ, 4-0 τον Ηρακλή
ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ με τέσσερα γκολ μέσα σε 22 λεπτά, από το 49' μέχρι το 71', επικράτησε 4-0 του Ηρακλή σε φιλική αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ. Αλμέιδα, Μάνταλος, Πέκχαρτ και Μπακασέτας τα γκολ της Ένωσης.

Δεν είναι βέβαιο πως το σημερινό φιλικό στο ΟΑΚΑ θα είναι πρόβα τζενεράλε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Όμως ο Τιμούρ Κετσπάγια θα έμεινε ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα της ΑΕΚ και ο Νίκος Παπαδόπουλος από την αμυντική λειτουργία του Ηρακλή. Η Ένωση κέρδισε με 4-0, μ’ όλα τα γκολ να τα πετυχαίνει στο δεύτερο ημίχρονο. Η εικόνα της ΑΕΚ πάντως δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο μέσα σε 20 λεπτά στο δεύτερο μέρος, οι επιθετικοί της Ένωσης πήραν «φωτιά»

Ο Κετσπάγια για πρώτη φορά πειραματίστηκε μ’ ένα σχήμα 4-3-3. Με τον Σιμόες σε ρόλο μοναδικού κόφτη και τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα στις θέσεις των εσωτερικών χαφ. Ωστόσο το πείραμα δεν φάνηκε να πετυχαίνει. Ούτε στην ανασταλτική του λειτουργία, ούτε στην επιθετική του. Μάλιστα ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η ΑΕΚ είχε μόνο έναν καθαρό κόφτη και στο πρώτο τέταρτο του ματς βρήκε τρόπους να απειλήσει από τον άξονα. Με δυο σουτ άουτ, ένα από τον Λεοζίνιο και ένα από τον Αγγελόπουλο άουτ και ένα από τον Πασσά στην αγκαλιά του Ανέστη. Γενικώς ο Ηρακλής για περίπου 25 λεπτά πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και κρατούσε την ΑΕΚ πολύ μακριά από την εστία του.

Η λεπτό προς λεπτό εξέλιξη της αναμέτρησης

Αντιθέτως η ΑΕΚ είχε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και ελάχιστες πρωτοβουλίες από τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα, στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Μάλιστα μέχρι και το ημίωρο, η άμυνα του Ηρακλή πιέστηκε ελάχιστα. Στο 31’ ο Ντίας, που ήταν από τους δραστήριους παίκτες της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο έβγαλε την σέντρα και ο Μάνταλος εξ επαφής σούταρε άουτ. Αυτή η φάση πάντως, αφύπνισε ελαφρώς τους γηπεδούχους, που έκανε και δεύτερη καλή ευκαιρία με σουτ του Μπακασέτα άουτ στο 33’ και γενικώς ανέπτυξε μια υποτυπώδη επιθετική κινητικότητα. Αλλά χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά.

"Πολυβόλο" στο δεύτερο η ΑΕΚ, 4-0 τον Ηρακλή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου, η εικόνα άλλαξε. Κυρίως ως προς την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ και την αμυντική του Ηρακλή. Μόλις στο 50’ ο Βάργκας εκτέλεσε κόρνερ και ο Αλμέιδα στο πρώτο δοκάρι με εντυπωσιακή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Από εκείνο το σημείο και μετά, η επιθετική μηχανή της ΑΕΚ άρχισε να δουλεύει εξαιρετικά και η αμυντική γραμμή του Ηρακλή να έχει κενά. Ακόμα και όταν ο Κετσπάγια έκανε αλλαγές, ο ρυθμός δεν χάθηκε. Στο 60’ ο Γκάλο έβγαλε σέντρα και ο Μάνταλος με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0. Και δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πλατέλλα να βγάλει σέντρα «πάρε – βάλε» και του Πέκχαρτ να σκοράρει με κεφαλιά εξ επαφής. Ενώ στο 70’ και πάλι οι παίκτες της ΑΕΚ συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο Γκάλο γύρισε στον Μπακασέτα και εκείνος εξ επαφής έκανε το 4-0. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ έβγαλε το πόδι από το γκάζι. Ενώ και ο Ηρακλής έκανε πολλές αλλαγές και δεν μπόρεσε να βγάλει την παραμικρή αντίδραση. Έτσι έμεινε το 4-0, παρότι πρώτα ο Ροντρίγκες, που έπαιξε ως αριστερό εξτρέμ αυτή την φορά και πότε ο Πλατέλλας, πήραν κάποιες προσωπικές ενέργειες.

"Πολυβόλο" στο δεύτερο η ΑΕΚ, 4-0 τον Ηρακλή

ΑΕΚ: Ανέστης (46’ Μπάρκας), Γκάλο, Ντίας (Ντίντακ), Τσιγκρίνσκι(58’ Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος (73’ Τζανετόπουλος), Σιμόες (58’ Γιόχανσον), Μάνταλος (65’ Γαλανόπουλος), Μπακασέτας, Βάργκας(58’ Πλατέλλας), Μπαρμπόζα (58’ Ροντρίγκες), Αλμέιδα (58’ Πέκχαρτ).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον (46’ Γιαννίκογλου), Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου (85’ Μπικιάρης), Πασσάς, Καραγκούνης, Στάμου (16’ Ρούσος), Κυριακίδης, Σαραμαντάς (65’ Αμαραντίδης), Περόνε (85’ Δούμτσιος), Λεοζίνιο (85’ Ζαμπάζης), Αγγελόπουλος (70’ Ρότας).

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ