ΑΕΚ

Πογέτ: "Δεύτερη θέση σαν πρωτάθλημα"

Πογέτ: "Δεύτερη θέση σαν πρωτάθλημα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, ανήγαγε σε πολύ σημαντική την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, χωρίς όμως να παραμερίσει αυτή του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όταν χθες (13/4) ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε στους ποδοσφαιριστές του πριν από την προπόνηση, τόνισε πως πλέον η ΑΕΚ έχει αποκτήσει ξανά δυο στόχους, με δεδομένη την επανέναρξη του κυπέλλου. Ωστόσο ο Ουρουγουανός τεχνικός, μιλώντας στην κάμερα της Nova ιεράρχησε ως σημαντικότερο στόχο, την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα. Χωρίς πάντως να αφήνει σε δεύτερη μοίρα, ένα τρόπαιο, όπως αυτό του κυπέλλου.

"Οι προτεραιότητες σε καμία περίπτωση δεν έχουν αλλάξει. Εμείς είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής και να τελειώσουμε σίγουρα στη 2η θέση της βαθμολογίας. Μετά απ' αυτό και από τη στιγμή που επιβεβαιωθούν οι ημερομηνίες των ημιτελικών του κυπέλλου, τότε θα αλλάξουμε το τσιπ και θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το κύπελλο.

Αν με το καλό παίξουμε στον τελικό, τότε μετά απ' αυτό το ματς θα πρέπει να αλλάξουμε ξανά το τσιπ και να σκεφτούμε, αλλά και να προετοιμαστούμε για τα πλέι οφ. Αυτό δηλαδή που είχαμε αρχικά στο μυαλό μας, πριν συμβούν όλα αυτά τον τελευταίο καιρό.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι κανονικά θα έπρεπε να έχουμε παίξει τον πρώτο ημιτελικό στις 6 Μαρτίου και των δεύτερο στις αρχές Απριλίου. Άρα όλες οι τιμωρίες και οι τραυματισμοί που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, ενδεχομένως να μας βλάψουν στους επόμενους αγώνες και στα πλέι οφ. Γι' αυτό πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ στους επόμενους αγώνες".

Για το αν προτιμά κατάκτηση του κυπέλλου ή τη 2η θέση στο πρωτάθλημα: "Είναι αλήθεια ότι δεν είναι εύκολο να αποφασίσεις. Φυσιολογικά οποιοσδήποτε θα προτιμούσε να κατακτήσει το τρόπαιο του κυπέλλου, αλλά για μένα, έτσι πως πήρα την ομάδα και με δεδομένη τη διαφορά που είχε ο Ολυμπιακός, η δεύτερη θέση είναι πολύ σημαντική. Είναι σαν να κερδίζουμε το πρωτάθλημα, αν δεν υπολογίζουμε τον Ολυμπιακό, άρα η δεύτερη θέση είναι πολύ σημαντική. Στο προηγούμενο ματς θέλαμε να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες, ενώ θέλαμε και να βρούμε νέες θέσεις σε άλλους παίκτες, αλλά και να επανέλθουμε στην κανονική απόδοση της ομάδας. Αν κάποιος δει μόνο ότι το τελικό σκορ ήταν 2-0, ίσως να μην έχει κατανοήσει ότι το σκορ αυτό έγινε με δέκα παίκτες, κάτι που κάνει τη νίκη ακόμα πιο σημαντική. Σίγουρα η νίκη αυτή θα μας βοηθήσει και ενόψει του τελευταίου αγώνα".

Για το αγωνιστικό του πλάνο: "Σήμερα δουλέψαμε στην προπόνηση και έχω πλέον μια καλή ιδέα για το τι θα κάνω. Προτιμώ να μη βιάζομαι γιατί συμβαίνουν διάφορα πράγματα τις μέρες πριν το ματς. Πρέπει να προσαρμοστούμε, αφού υπάρχουν παίκτες που μπορούν να μας δείξουν πράγματα που δεν έχουμε δει ακόμα απ' αυτούς. Ή θα χρησιμοποιηθούν παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ