ΑΕΚ

Πογέτ: "Ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο, δεν υπάρχει"

Πογέτ: "Ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο, δεν υπάρχει"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, στάθηκε στο άδειο ΟΑΚΑ, εκφράζοντας τη δυσφορία του για την τιμωρία της Ένωσης, για τα επεισόδια στο Περιστέρι.

Για τον Γκουστάβο Πογέτ η εμπειρία ενός παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων των θυρών, ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία. Και αμέσως μετά το τέλος του ματς της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο δεν ξεκίνησε τις δηλώσεις του ούτε από την ικανοποίηση για τον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του μετά την αποβολή, ούτε από τα δυο γκολ του Πέκχαρτ, αλλά από την δυσφορία του για την τιμωρία. Ειδικά από την στιγμή που εκκρεμεί, τουλάχιστον προ έφεσης της ΑΕΚ, η ποινή μιας ακόμα αγωνιστικής.

"Το πιο σημαντικό είναι πως ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους, δεν είναι ποδόσφαιρο. Όλοι όσοι εχουμε σχέση με το ποδόσφαιρο, παίζουμε για την ομάδα μας και τον κόσμο μας. Αν σκεφτεί κανείς πως αν χρειαστεί να παίξεις έναν ημιτελικό, αν γίνει το κύπελλο ή ένα παιχνίδι πλέι οφ χωρίς κόσμο, είναι ντροπή. Η απόφαση πρέπει να είναι και από την κυβέρνηση και από την ομοσπονδία, να μπορούν να έρθουν όλοι στο γήπεδο. Οπότε αυτοί που αποφασίζουν, θα πρέπει να δώσουν την λύση για το ποδόσφαιρο, να μην ρίχνουν την ευθύνη στον κόσμο και να μην τιμωρούν τους φιλάθλους της ομάδας".

Για το ματς ο Πογέτ τόνισε: "Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήταν ένα παιχνίδι περίεργο και σκοράραμε μετά από πολύ καιρό. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε από το πρώτο ημίχρονο, όσο η ώρα περνάει, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα. Με την είσοδο του Τόμας, μπορέσαμε να σκοράρουμε. Μου άρεσαν πολλά πράγματα και μου άρεσε πολύ η ομάδα, όταν παίξαμε με δέκα. Οπότε εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε προπόνηση και περιμένω κάποιον να μου πει, πότε θα παίξουμε μετά το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος".

Για την αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1: "Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω τους παίκτες που είναι καλά και μπορούν να βοηθήσουν για το γκολ. Ήμασταν πολύ καλύτερα, σε τεχνική κατάρτιση, σε σχέση με τα πέντε τελευταία ματς. Και η έλλειψη του Σιμόες καλύφθηκε καλά".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ