ΑΕΚ

Πογέτ: "Όποιος έχει ποιότητα, σκοράρει από τα δυο μέτρα"

Πογέτ: "Όποιος έχει ποιότητα, σκοράρει από τα δυο μέτρα"
Πογέτ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αιχμές κατά των επιθετικών του άφησε ο Γκουστάβο Πογέτ μετά την ισοπαλία (0-0) της ΑΕΚ στην Μυτιλήνη εναντίον της Καλλονής.

Τόσο αμέσως μετά την λήξη του ματς με την Καλλονή, όσο και στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Γκουστάβο Πογέτ επέμενε πως αν είχαν γίνει γκολ οι δυο ευκαιρίες που έκανε η ΑΕΚ στην αρχή του παιχνιδιού, θα ερχόταν η νίκη και μάλιστα με μεγάλο σκορ.

Ο Ουρουγουανός προπονητής ουσιαστικά άφησε αιχμές για αυτή την αστοχία, ενώ τόνισε πως η ομάδα του προετοιμάζεται πνευματικά και σωματικά, ήδη από τώρα, για την διαδικασία των πλέι οφ.

"Όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο πρέπει να καταλαβαίνουν ότι όταν δημιουργείς κάποιες ευκαιρίες πρέπει να μπαίνει γκολ. Όσο δεν μπαίνει ένα γκολ, τόσο περισσότερο ενθουσιάζεται μια ομάδα όπως η Καλλονή για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα. Η ιστορία του παιχνιδιού είναι απλή. Αν σκοράραμε στα πρώτα λεπτά με δύο φάσεις χωρίς τερματοφύλακα, το ματς μπορεί να τελείωσε με 4-0 ή 5-0. Όσο δεν σκοράραμε και στο α' και στο β' ημιχρόνο τόσο απομακρυνόταν ο στόχος μας. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο", είπε αρχικά ο Ουρουγουανός.

Για το πότε θα κάνει η ΑΕΚ και πάλι εκτός έδρας νίκη. Στην κανονική διάρκεια ή στα πλέι οφ: " Αυτό που κάνουμε είναι να ετοιμαζόμαστε για τα πλέι οφ. Τόσο πνευματικά όσο και από πλευρά φυσικής κατάστασης. Θα ήταν προτιμότερο να έχουμε μια διαφορά 4 βαθμών, αλλά είναι το ίδιο αν θα μπούμε με έναν ή δύο βαθμούς."

Αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι η ομάδα δε νικάει εκτός έδρας: "Δεν με προβληματίζει το γεγονός αυτό επειδή μετά τα τρία ντέρμπι αρκετοί παίκτες είχαν φτάσει στα όριά τους. Προσπαθήσαμε να ξεκουράσουμε κάποιους και να δώσουμε ευκαιρίες σε κάποιους άλλους. Ίσως δεν μας βγήκε τόσο πολύ και ίσως γι' αυτό να μην είχαμε τη συνέχεια που θα θέλαμε. Όμως όλοι όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο γνωρίζουν αν είχαμε βάλει τις δύο ευκαιρίες στην αρχή, θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα σκορ 4-0 ή 5-0. Άρα δεν θα υπήρχαν αυτές οι ερωτήσεις που θα μου έχετε κάνει μέχρι τώρα. Αυτό αποδεικνύει ότι όποιος έχει την ποιότητα και μπορεί από τα δύο μέτρα να βάλει γκολ, τότε κερδίζει το ματς. Αν όχι δεν το κερδίζει. Είναι απλό. Δεν είναι δύσκολο".

Photo Credits: Action images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ