ΑΕΚ

Πογέτ: "Όλοι θέλουν να νικήσουν τον πρώτο"

Πογέτ: "Όλοι θέλουν να νικήσουν τον πρώτο"
Πογέτ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, μίλησε για τον στόχο και την νοοτροπία των παικτών του στο αυριανό (13/2) ματς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Όσες φορές ο Γκουστάβο Πογέτ έχει τοποθετηθεί δημόσια για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν έχει κρύψει πως δίνει τεράστιο κίνητρο η προοπτική μιας νίκης επί του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Το επανέλαβε και παραμονή του ματς, μιλώντας στην NOVA.

Όπως επίσης και ο τεχνικός της ΑΕΚ έστειλε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα, σχετικά με τη νοοτροπία με την οποία θέλει να μπουν οι παίκτες του στο γήπεδο. Ο Πογέτ έδωσε και κάποια, έστω και λίγα, στοιχεία για τις σκέψεις του ως προς το αγωνιστικό πλάνο.

Συγκεκριμένα, είπε:

Μάλιστα, επί της ουσίας, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς, πως θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Μπαρμπόζα και θα τον χρησιμοποιήσει μόνο αν είναι 100% έτοιμος.

"Έχω μια αρχή. Πιστεύω ότι ο βαθμολογικός πίνακας συνήθως δεν λέει ψέματα. Οι ομάδες που είναι κάτω απ' τον πρώτο, θέλουν πάντα να τον νικήσουν κι έτσι κι εμείς θα μπούμε στο γήπεδο μόνο για να νικήσουμε. Δεν θα έχουμε ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα και θα παίξουν όσοι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Εμείς σεβόμαστε τον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας για να γίνουμε η πρώτη ομάδα που θα τους νικήσει φέτος.

Συμφωνώ με την άποψη ότι τέτοιοι αγώνες είναι για “άντρες”. Νομίζω όμως ότι τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για να είναι έτοιμοι μέσα στο παιχνίδι. Τώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα το τι θα βγει εξαρτάται και από τη μέρα. Το θέμα νοοτροπίας όμως και το πως θα μπουν οι παίκτες στο γήπεδο γι' αυτό το ματς δε χρειάζεται να το ενισχύσουμε γιατί όλοι περιμένουν πως και πως να παίξουν σε μια τέτοια αναμέτρηση.

Ίσως υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι οι ποδοσφαιριστές σκέφτονται τα συμβόλαια, ή τα αυτοκίνητα, ή τα σπίτια. Οι επαγγελματίες όμως ποδοσφαιριστές ζουν για τέτοια παιχνίδια. Μας δίνει μεγάλη χαρά ο κόσμος που θα έρθει για να μας στηρίξει και θέλουμε να του πούμε ότι αυτοί που θα παίξουν θα θέλουν να κερδίσουν με κάθε τρόπο.

Προσωπικά η ήττα που είχαμε στο τελευταίο ματς δεν με προβληματίζει. Αυτά συμβαίνουν άλλωστε στο ποδόσφαιρο. Ξέρουμε ότι δεν παίξαμε καλά. Το είπαμε άλλωστε. Στα ντέρμπι δεν έχει σημασία το προηγούμενο παιχνίδι, αλλά η μέρα του ντέρμπι".

ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΣΤΟΝ SPORT24 RADIO 103,3

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ