ΑΕΚ

Πογέτ: "Με πάθος και χωρίς λάθος"

Πογέτ: "Με πάθος και χωρίς λάθος"
INTIME SPORTS

Ξεκάθαρο προσανατολισμό έχει δώσει στους παίκτες του ο Γκουστάβο Πογέτ για το σημερινό ντέρμπι στη Λεωφόρο. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ζητήματα που αφορούν σχήματα και συστήματα που εφαρμόζει η ΑΕΚ, ο Γκουστάβο Πογέτ δεν είχε σκοπό να τα ακουμπήσει προ του ντέρμπι. Σ’ αυτά θα υπεισέλθει τις επόμενες μέρες και κυρίως στην πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος, που θα έχει και την πολυτέλεια του χρόνου.

Όμως από την άλλη μεριά, ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν επέμεινε να καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ στην Λεωφόρο μόνο για να βγει φωτογραφίες και να παρακολουθήσει το ματς από καλύτερη θέση. Η ομάδα που θα μπει σήμερα (1/11 – 19.30) στο ντέρμπι, θα έχει το στίγμα του Πογέτ. Τουλάχιστον ως προς τον τρόπο διαχείρισης του ματς. Ο Ουρουγουανός έχει δουλέψει και τις δυο προηγούμενες μέρες, προκειμένου να δώσει στους ποδοσφαιριστές του, συγκεκριμένο προσανατολισμό.

Από την άμυνα xτίζεται η επίθεση

Ο Πογέτ είναι προπονητής που θέλει να βλέπει την ομάδα του να επιβάλλει το παιχνίδι της στο γήπεδο. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Άλλωστε το είπε στους παίκτες της ΑΕΚ ήδη από χθες. «Εμείς θα πρέπει να έχουμε την μπάλα και να κάνουμε το παιχνίδι μας». Όμως ο Πογέτ θεωρεί πως πρώτα η ομάδα θα πρέπει να είναι ασφαλής στα μετόπισθεν, να λειτουργεί σωστά αμυντικά και πάνω σ’ αυτό να κτίσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού της. Αυτός είναι ο λόγος που ο τεχνικός της ΑΕΚ στην χθεσινή (31/10) προπόνηση δούλεψε σχεδόν αποκλειστικά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Σ’ αυτή μάλιστα, ο Πογέτ θέλει να συμμετάσχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Και ο Ουρουγουανός τεχνικός ζητά προσήλωση αλλά και πάθος στο τρόπο που θα λειτουργεί η ομάδα στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Πογέτ περιμένει αυτά τα στοιχεία να τα δει άμεσα. Από το σημερινό ντέρμπι.

«Προσοχή στα πιο απλά»

Καλύτερα από τον καθένα ξέρει ο Πογέτ πως όλα τα ματς και δη τα ντέρμπι, δεν τα κρίνουν πολλές φορές οι μεγάλες φάσεις, αλλά οι μικρές λεπτομέρειες. Μια φάση που μοιάζει απλή αλλά το απλό δεν γίνεται και προκύπτει το… κακό. Ο τεχνικός της ΑΕΚ επέμενε πολύ στη τελευταία προπόνηση να ζητά και να συζητά από τους παίκτες του, τον τρόπο που αυτό δεν θα συμβεί στο σημερινό ντέρμπι. Διαβάσατε ήδη στο Sport24.gr για το βίντεο που έδειξε ο Πογέτ με τα γκολ που μπήκαν σε προηγούμενες αγωνιστικές και προήλθαν από εύκολα λάθη. Και ο Ουρουγουανός τεχνικός το τόνιζε στους παίκτες του, πως θα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στα πιο απλά πράγματα μέσα στα γήπεδο, τα οποία είναι σημαντικό να γίνουν σωστά.

Η ώρα του Κρισάντους

Στην τελευταία προπόνηση ο Πογέτ ασχολήθηκε περισσότερο να περάσει στους παίκτες του ζητήματα διαχείρισης του σημερινού ματς και λιγότερο με το σχήμα και την ενδεκάδα. Αυτά όπως όλα δείχνουν, θα τα πάρει «έτοιμα». Η ενδεκάδα που παρατάξει ο Πογέτ στην Λεωφόρο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ίδια μ’ αυτή που έπαιξε απέναντι στον Ηρακλή. Το μοναδικό ζήτημα, είναι πως πιθανότατα ο Αραβίδης δεν θα καταφέρει τελικά να παίξει. Και ο Μακόλεϊ Κρισάντους, που προέρχεται από γκολ στην Ξάνθη και είναι ανεβασμένος και ψυχολογικά, είναι το φαβορί για να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ