ΑΕΚ

Πογέτ: "Άλλο πρωτάθλημα τα play-offs"

Πογέτ: "Άλλο πρωτάθλημα τα play-offs"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, υποστήριξε πως τα ματς των play-offs θα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Το μυαλό του Γκουστάβο Πογέτ είναι εδώ και καιρό στα πλέι οφ. Άλλωστε το ξεκαθάρισε και αμέσως μετά το ματς με την Καλλονή.

Όμως την Κυριακή η ΑΕΚ αντιμετωπίζει μια ομάδα όπως είναι ο Πανιώνιος, που θα την βρει πιθανότατα και μπροστά της στα πλέι οφ. Εκείνο που ο Πογέτ ξεκαθάρισε, μιλώντας στηνNova, είναι πως εκείνα τα ματς, θα είναι εντελώς διαφορετικά, απ’ αυτά της κανονικής περιόδου. Και αναφέρθηκε τόσο στους χαμένους βαθμούς, όσο και στο γεγονός πως το παιχνίδι της Κυριακής θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τιμωρίας της ΑΕΚ.

"Βάσει βαθμολογικού πίνακα όντως είναι το πιο δύσκολο από τα τελευταία ματς που δώσαμε. Θα μας δώσει όμως μια πρώτη ιδέα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε και πως θα πρέπει να προετοιμαστούμε στους αγώνες των πλέι οφ. Δυστυχώς θα παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών, άρα το γεγονός αυτό κάνει εντελώς διαφορετικό το παιχνίδι αυτό. Συνήθως επηρεάζει τους παίκτες όταν δεν υπάρχει κόσμος στις εξέδρες. Επηρεάζει τους παίκτες και των δύο ομάδων.

Ο Πανιώνιος θα έχει ένα έξτρα κίνητρο, παίζοντας κόντρα στην ΑΕΚ, άρα δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα τον επηρεάσει, αλλά τους δικούς μας παίκτες σίγουρα θα τους επηρεάσει αφού ο κόσμος πάντα βοηθάει. Οι Έλληνες ίσως είναι συνηθισμένοι, αλλά στους ξένους θα φανεί κάπως περίεργο. Παρόμοιο παιχνίδι με αυτό που θα γίνει στα πλέι οφ δεν θα είναι σε καμία περίπτωση. Σίγουρα θα υπάρχει διαφορά στο ματς των πλέι οφ. Το σημαντικό είναι ότι θα πάρουμε πολλές πληροφορίες κι εμείς και ο Πανιώνιος. Η πιο μεγάλη διαφορά που θα υπάρχει είναι ότι τότε θα παίξουμε με κόσμο, αλλά σίγουρα αυτό θα είναι ένα παιχνίδι που θα δώσει πληροφορίες στους παίκτες, στο τεχνικό τιμ και στον κόσμο.

Οι βαθμοί που έχουμε χάσει είναι επειδή δεν παίξαμε καλά σε κάποια ματς, αλλά κι επειδή είχαμε την τιμωρία από την Ομοσπονδία. Σίγουρα είναι θετικό να μπεις με περισσότερους βαθμούς, αλλά πρέπει να δεχθούμε την κατάσταση έτσι όπως είναι. Δε νομίζω πάντως να μας επηρεάσει τόσο πολύ (το γεγονός ότι χάσαμε το βαθμολογικό πλεονέκτημα που είχαμε). Από την εμπειρία μου ως ποδοσφαιριστής στην Ισπανία και στην Αγγλία με τη Μπράιτον, δεν ισχύει πάντα ότι αυτός που φτάνει πρώτος στα πλέι οφ, πετυχαίνει τον στόχο του. Είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, άρα ο στόχος είναι φτάσεις ως εκεί και μετά να τα πας όσο το δυνατόν καλύτερα".

Photo credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ