ΑΕΚ

"Πλησιάζει" ο Πογέτ

"Πλησιάζει" ο Πογέτ

Ο Γκουστάβο Πογέτ πλησιάζει στην ΑΕΚ με τις τελευταίες πληροφορίες να τον θέλουν να έρχεται Αθήνα για τις τελικές διαπραγματεύσεις με την Ένωση.

Πρώτο και καλύτερο είναι το όνομα του Γκουστάβο Πογέτ στην λίστα της ΑΕΚ, όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sport24.gr. Και πλέον οι άνθρωποι της Ένωσης θέλουν να προχωρήσουν και να κλείσουν την υπόθεση.

Ακόμα και τις τελευταίες ώρες υπήρξαν επαφές με τον Ουρουγουανό τεχνικό, Γκουστάβο Πογέτ, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή. Συμφωνία δεν έχει προκύψει. Όμως η υπόθεση έχει προχωρήσει. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια προκειμένου να ταξιδέψει άμεσα ο Πογέτ στην Αθήνα, για να μπουν οι συζητήσεις στο τελικό στάδιο.

Γι αυτό άλλωστε ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς δεν ακολούθησε σήμερα την αποστολή της ΑΕΚ στην Ξάνθη. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες. Εξάλλου ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ είναι σε ανοικτή γραμμή με την πλευρά του Πογέτ.

To who is who του Γκουστάβο Πογιέτ

Ως ποδοσφαιριστής, ο Γκουστάβο Πογιέτ διακρίθηκε στη θέση του μέσου και μετά τα πρώτα του σύντομα περάσματα σε Γκρενόμπλ και Ρίβερ Πλέιτ, το 1990 πήρε μεταγραφή στη Σαραγόσα. Στην ομάδα της Ανδαλουσίας έμεινε γα επτά χρόνια και με τη φανέλα της κατέκτησε το Copa del Rey (1994) και το Κύπελλο Κυπελλούχων (1995), ενώ στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Τέλσι, με την οποία πανηγύρισε κατά σειρά Κύπελλο Κυπελλούχων, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Κύπελλο Αγγλίας. Τελευταίος σταθμός στην ποδοσφαιρική καριέρα του ήταν η Τότεναμ ενώ αξίζει να σημειωθεί πως φόρεσε και 26 φορές τη φανέλα της εθνικής Ουρουγουάης πετυχαίνοντας 3 γκολ.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας ο Πογιέτ έκανε την... μετάβαση στην προπονητική, όντας στη αρχή βοηθός του Ντένις Γουάιζ στη Σουίντον και στη Λιντς και κατόπιν του Χουάντε Ράμος στην Τότεναμ. Τον Νοέμβριο του 2009 προσλήφθηκε απο την Μπράιτον και στην πρώτη του φουλ σεζόν ως πρώτος προπονητής την οδήγησε στην Championship μέσω της πρώτης θέσης στη League 1.

Τον Οκτώβριο του 2013 έκανε το μεγάλο άλμα στην προπονητική του καριέρα αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Σάντερλαντ (πρώτη ομάδα Premier League στην καριέρα του) και στην πρώτη του σεζόν την οδήγησε μέχρι τον τελικό του League Cup αλλά τον Μάρτιο του 2015 είδε την πόρτα της εξόδου από το "Stadium of Light" λόγω συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων. Όταν αποχώρησε από τις "μαύρες γάτες" βρίσκονταν στην 17η θέση ενώ στα 60 συνολικά ματς Premier League που κάθησε στον πάγκο τους πανηγύρισε 14 νίκες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ