ΑΕΚ

Πλατέλλας: "Ελπίζουμε να μη σταματήσει το… τρένο"

Πλατέλλας: "Ελπίζουμε να μη σταματήσει το… τρένο"
INTIME SPORTS

Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Βαγγέλης Πλατέλλας, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Fever Pitch", με τους Θέμη Καίσαρη και Σταύρο Γεωργακόπουλο.

Στον Sport24 Radio 103,3 μίλησε ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Βαγγέλης Πλατέλλας, όπου αναφέρθηκε σε πάρα πολλά θέματα γύρω από την ομάδα του, η οποία εξασφάλισε την άνοδό της στη Super League την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μεταξύ άλλων, μίλησε για την εμπειρία στις μικρότερες κατηγορίες, την ποιότητα της ΑΕΚ, το αν ήταν δύσκολο για τον ίδιο να παίξει στη Γ' Εθνική, για τον Τραϊανό Δέλλα και για την στήριξη του κόσμου αυτά τα δυο δύσκολα χρόνια.

Για την… ταλαιπωρία της ΑΕΚ στις μικρότερες κατηγορίες: «Eχουμε δουλέψει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Θέλαμε πάρα πολύ να φέρουμε την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα, καθώς είναι κρίμα η ΑΕΚ να μην είναι στα μεγάλα… σαλόνια. Καταφέραμε να πετύχουμε το μεγάλο μας στόχο και όλοι είμαστε χαρούμενοι. Και εμείς και ο κόσμος, γενικότερα όλη η οικογένεια της ΑΕΚ. Του χρόνου θέλουμε να πάμε ακόμα καλύτερα».

Για την ποιότητα της ομάδας: «Σίγουρα έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Δουλεύουμε και ακούμε τον προπονητή μας. Σίγουρα είμαστε μεγάλη ομάδα, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε κάθε φορά στο γήπεδο. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας και προσπαθούμε για το καλύτερο. Υπάρχει ομοιογένεια και ο προπονητής μας δουλεύει πάρα πολύ και είναι συνέχεια κοντά μας. Εμείς δε φοβόμαστε κανέναν, αλλά τους σεβόμαστε όλους, διότι παίζουμε έντεκα εναντίον έντεκα. Ο προπονητής μας μάς δίνει ψυχολογία».

Για την επόμενη μέρα: «Πρώτα από όλα χρειάζεται να παραμείνουμε οικογένεια. Σίγουρα θα γίνουν κάποιες προσθήκες, αλλά το να είμαστε οικογένεια και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε είναι δύο βασικά στοιχεία. Θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Σούπερ Λίγκα και θα τα καταφέρουμε μόνο αν μείνουμε ενωμένοι».

Για το αν κάποια στιγμή κλονίστηκε η πίστη του όσον αφορά την άνοδο της ομάδας: «Ποτέ! Ούτε μία στιγμή, ακόμα κι ότανήρθαν δύο στραβά αποτελέσματα. Είχα εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου, την ομάδα και τον προπονητή. Το κυριότερο για μένα από τη στιγμή που ήρθα είναι να ανεβαίνω σκαλοπάτι σκαλοπάτι εγώ, αλλά και η ομάδα».

Για το αν ήταν δύσκολο να πάει στην ΑΕΚ της Γ' Εθνικής: «Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ήξερα που πήγαινα και δεν έκανα λάθος. Εν τέλει δικαιώθηκα. Ξεκίνησε από την αρχή η καριέρα μου και η ομάδα μού έδωσε ψυχολογία. Είναι σημαντικό να είσαι χαρούμενος για αυτό που κάνεις και να το αγαπάς. Έχω μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνω. Είμαι σε μία μεγάλη ομάδα. Χαίρομαι κάθε στιγμή που είμαιστο γήπεδο και θα συνεχίσω να το κάνω όσα χρόνια θα παίζω ποδόσφαιρο».

Για την απόδοσή του: «Η επόμενη χρονιά θα είναι πιο δύσκολη. Στόχοι και όνειρα πάντα υπάρχουν. Χωρίς τα όνειρα δε ζούμε. Εγώ προσπαθώ και θα συνεχίσω να προσπαθώ μέσα από την ομάδα να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθάω την ομάδα για να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το αν φοβάται ότι θα χάσει τη θέση του εφόσον ενισχυθεί η ομάδα: «Είναι καλό να υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές σε μία ομάδα. Αυτό δημιουργεί ανταγωνισμό. Όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας. Εμένα δε με φοβίζει κάτι, δουλεύω καθημερινά, αυτό ξέρω να κάνω και αυτό θα κάνω, είτε παίζω ένα λεπτό, είτε 90. Θα προσπαθώ να βοηθάωτην ομάδα, δε θα αλλάξω κάτι στην καθημερινότητά μου».

Για το αν θα ήθελε να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ:« Είναι μία μεγάλη κουβέντα. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι σε μία τέτοια ομάδα και να γίνεις ο ηγέτης της. Σίγουρα θα το ήθελα, αλλά αυτό δεν γίνεται με μία λέξη. Θέλει δουλειά, συνέχεια και να είσαι πάντα μέσα στους στόχους σου».

Για τον προπονητή της ομάδας, Τραϊανό Δέλλα:«Ο προπονητής έχει δώσει τα πάντα για να ανέβει η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Περάσαμε δύο δύσκολες κατηγορίες και πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι στην ομάδα. Μας βοηθάει καθημερινά σε πολλούς τομείς και σημαντικό να είναι μία οικογένεια οι παίκτες με τον προπονητή».

Για τη θέση στην οποία προτιμά να αγωνίζεται:« Ξεκίνησα στην Καλλιθέα ως αριστερό μπακ και έπειτα από δύο τρία χρόνια ανέβηκα στα χαφ. Αισθάνομαι καλύτερα όταν παίζω δεξιά με ανάποδο πόδι. Μου αρέσει να παίζω εκεί. Είναι μία διαδρομή παρόμοια, όπως αυτή του Μπέιλ».

Για την κριτική για την εικόνα της ΑΕΚ:« Όλοι είμαστε άνθρωποι και υπάρχουν οι κακές ημέρες. Δυστυχώς, στα περισσότερα παιχνίδια στα πλέι οφ δεν έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά έχουμε πάρει τους βαθμούς και αυτό μετράει. Ο καθένας μπορεί να πει πολλά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είμαστε αδιάφοροι. Υπάρχει η κούραση, καθώς είναι το τέλος της σεζόν. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε και ταυτόχρονα να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Στεναχωριόμαστε και δεν είμαστε ικανοποιημένοι όταν δεν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, ακόμα και αν κερδίζουμε».

Για τη στήριξη του κόσμου της ομάδας:« Δεν το περιμέναμε αυτό, ειδικά στη Γ΄Εθνική. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο και μας δίνει ώθηση και χαρά. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Είμαστε χαρούμενοι όταν υπάρχει κόσμος στο γήπεδο και θέλουμε να τους δίνουμε χαρά. Μας αρέσει ναβλέπουμε γεμάτο το ΟΑΚΑ, όπως στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά εκεί θα ήταν καλύτερο να παίρναμε και την πρόκριση. Ωστόσο, έτσι είναι το ποδόσφαιρο και συνεχίζουμε».

Για τους στόχους για την επόμενη σεζόν:« Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα τα δώσουμε όλα, θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου και ελπίζουμε να μη σταματήσει το… τρένο. Μακάρι να κάνουμε το τρία στα τρία, αλλά όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ