ΑΕΚ

Πλατέλλας: "Δεν θέλουμε να χάνουμε από κανέναν"

Πλατέλλας: "Δεν θέλουμε να χάνουμε από κανέναν"
Πλατέλλας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας μίλησε στο Sport24.gr για την πιο δύσκολη ανάμνηση της τελευταίας διετίας, τον κόουτς Δέλλα και τόνισε πως δεν χρειάζονται λόγια αλλά έργα για να ερθει η ΑΕΚ στην κορυφή.

Τόλμησε να παίξει στη Γ’ εθνική. Δεν δικαιώθηκε απλώς. «Ξαναγεννήθηκα ποδοσφαιρικά», παραδέχεται. Τόλμησε να επιλέξει την, βαριά λόγω σημειολογίας από το παρελθόν, φανέλα με το νούμερο «11».

Πέτυχε 23 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ συνολικά σ’ αυτή την δύσκολη διετία. Και ας μην είναι σέντερ φορ. Τόλμησε να μην φοβηθεί τα δύσκολα. Και πλέον δικαιούται να βάζει ψηλά τον πήχη στα "ακόμα πιο δύσκολα".

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας ακολούθησε την ΑΕΚ από την αρχή της διαδρομής στο «σκοτεινό τούνελ» που έλεγε και ο Δέλλας και τώρα είναι πανέτοιμος να βγει στο φως. « Πέρασαν τα δύσκολα και τώρα πάμε για τα πιο δύσκολα» λέει χωρίς δεύτερη σκέψη, στην αποκλειστική συνέντευξη στο Sport24.gr και ξεκαθαρίζει:

«Στόχος της ΑΕΚ είναι πάντα η πρωτιά και εμείς δεν θέλουμε να χάνουμε από κανέναν». Ο Βαγγέλης Πλατέλλας ρίχνει μια τελευταία ματιά σ’ ότι πέρασε η ΑΕΚ αυτή την διετία, κρατάει ένα παράπονο και στρέφει το βλέμμα στο μέλλον για να μιλήσει για τους στόχους, το κλίμα, τον Δέλλα, τον εσωτερικό ανταγωνισμόκαι όσα («δύσκολα αλλά και καλύτερα») έρχονται.

Πλατέλλας: "Δεν θέλουμε να χάνουμε από κανέναν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας με τον ρεπόρτερ του Sport24.gr, Κώστα Τσίλη

«Μάθημα ζωής αυτά τα δύο χρόνια»

Πέρασαν τα δυο χρόνια της ΑΕΚ μακριά από την θέση της. Πως ήταν αυτά τα δυο χρόνια;

«Ήταν δυο χρόνια πολύ δύσκολα για την ομάδα κυρίως και για όλους μας. Το σημαντικό είναι πως πέρασαν γρήγορα και με επιτυχία. Όλοι που ήρθαμε στην ΑΕΚ, ξέραμε γιατί ήρθαμε. Για να την βγάλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τις δύσκολες κατηγορίες. Τα καταφέραμε και γι αυτό είμαστε χαρούμενοι. Και η μεγάλη ΑΕΚ γύρισε πλέον εκείπου έπρεπε να βρίσκεται».

Για έναν παίκτη όπως εσύ, που ήσουν στην ΑΕΚ από την αρχή αυτής της περιπέτειας, πως ήταν το συναίσθημα όταν σφύριξε ο διαιτητής την λήξη στο τελευταίο ματς στο Βόλο.

«Είναι μια ανακούφιση για εμάς, γιατί αυτά τα δυο χρόνια παίζαμε σε δύσκολες έδρες και πολλές φορές υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Το σημαντικό είναι ότι τα καταφέραμε. Είναι σημαντικό επίσης πως ο κόσμος ήταν δίπλα μας σ’ όλη αυτή την διαδικασία και δεν μας άφησε ποτέ. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για όλους μας».

Υπήρξαν στιγμές που σκεφτήκατε «τι κάνω εγώ εδώ;» ή «τι κάνει η ΑΕΚ εδώ;»

«Σίγουρα το είπαμε κι αυτό κάποιες στιγμές. Όμως δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Έπρεπε να το διαχειριστούμε. Ξέραμε τις συνθήκες. Έπρεπε να μπούμε στο κλίμα και των δυο κατηγοριών και από εκεί και πέρα να κάνουμε το καλύτερο. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τα καταφέραμε.

Τι είναι αυτό που έμαθε η ΑΕΚ απ’ αυτή την περιπέτεια των δυο χρόνων;

«Αυτά τα δυο χρόνια είναι μαθήματα ζωής για όλους μας και για την ομάδα. Αυτή η διαδικασία θα μας κάνει όλους πιο δυνατούς. Το μόνο σίγουρο είναι αυτό. Από την άλλη μεριά αυτά τα δύσκολα πέρασαν, η ομάδα είναι εκεί που πρέπει και τα καλύτερα αλλά και τα πιο δύσκολα, τώρα έρχονται».

Ποια είναι η στιγμή που δεν θα ξεχάσεις ποτέ σ’ αυτή τη διετία;

«Μπορεί να περάσαμε πολλά και διάφορα και περίεργα, όμως αυτό που κανείς μας δεν θα ξεχάσει, είναι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μέσα στο ΟΑΚΑ. Ήταν ένα ματς που είχε στο γήπεδο 70χιλιάδες κόσμο και αυτό είναι ένα εκπληκτικό και απερίγραπτο συναίσθημα, το οποίο δεν το είχα ξαναζήσει. Και φυσικά θέλω πολύ να το ξαναζήσω. Αυτό που μας έχει μείνει, είναι πως τελικά δεν καταφέραμε να τον κάνουμε όλο αυτόν τον κόσμο χαρούμενο με τη πρόκριση».

«Πετύχαμε τον στόχο μας αλλά…»

Να πάμε και στη φετινή σεζόν…

«Νομίζω πως η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά, τελείωσε καλά καθώς ήμασταν πρώτοι και με μεγάλη διαφορά και μόνο στα πλέι οφ τα χαλάσαμε. Πάντως τελικά πήραμε αυτό που θέλαμε και αυτό είναι που μετράει».

Αισθανθήκατε την πίεση πως όχι μόνο έπρεπε να κερδίζετε σ’ όλα τα ματς, αλλά να το κάνετε και με μεγάλο σκορ;

«Σίγουρα υπάρχει πίεση όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα και ειδικά όταν είναι τέτοιες οι συνθήκες. Αλλά πάντα στην ΑΕΚ θα υπάρχει πίεση. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτό και να μπορούμε να το διαχειριζόμαστε.Άλλωστε πέρασαν τα δύσκολα, αλλά τώρα έρχονται τα πιο δύσκολα. Και όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ, θα πρέπει να βγαίνεις πρώτος»

Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, φάνηκε σαν να αδειάσατε ψυχολογικά…

Πλατέλλας: "Δεν θέλουμε να χάνουμε από κανέναν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

«Στο πρωτάθλημα ξέραμε πως θα το πάρουμε σίγουρα, γιατί ήδη είχαμε πάρει διαφορά. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι εκείνο με τον Ολυμπιακό, μας πόνεσε πολύ, όπως πόνεσε και τον κόσμο. Και με τον τρόπο που έγινε αλλά και για το γεγονός πως αν είχαμε περάσει θα είχαμε πολλές πιθανότατες και να φτάναμε στον τελικό αλλά και να παίρναμε το κύπελλο. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Από εκεί και πέρα ήταν ο στόχος να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ και αυτό ευτυχώς το πετύχαμε».

Υπάρχουν στιγμές που ακόμα και τώρα σκέφτεστε εκείνη την χαμένη ευκαιρία σ’ εκείνο το ματς με τον Ολυμπιακό;

«Το έχουμε σκεφτεί και εγώ και οι συμπαίκτες μου, πολλές φορές από τότε. Λέω συνέχεια από μέσα μου, «αμαρτία, είναι κρίμα, γιατί να μην είμαστε εμείς στον τελικό». Από την άλλη μεριά, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να κοιτάξουμε πλέον μπροστά και αυτό να το αφήσουμε πίσω».

Τώρα που το βλέπεις από μακριά, που χάθηκε αυτή η ευκαιρία;

«Είναι πάντα μια λεπτομέρεια που κρίνει αυτά τα ματς. Ένα γκολ ήταν,. Μπήκε σε σημείο που δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Ενώ και εμείς χάσαμε δυο ευκαιρίες νωρίτερα στο παιχνίδι, που αν είχαμε σκοράρει τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω πως η πρόκριση κρίθηκε στο Καραϊσκάκη. Εκεί ήμασταν καλύτεροι και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει».

Στα πλέι οφ, αισθανθήκατε πως κινδυνεύετε να γκρεμίσετε ότι κτίσατε μέσα στη σεζόν;

«Δεν πήγαν καλά τα πλέι οφ για μας. Αλλά το σημαντικό είναι πως πήραμε τις νίκες που θέλαμε. Δεν ήμασταν καλοί και το ξέρουμε. Βεβαίως δεν ξεχάσαμε και αυτά που ξέραμε. Δουλεύαμε καθημερινά και απλώς δεν μας έβγαιναν πράγματα στο γήπεδο. Πάντως το σημαντικό είναι πως πήραμε αυτό που θέλαμε».

Ακόμα και στα δύσκολα πάντως η ομάδα έμεινε ενωμένη…

«Είμαστε όλοι νεαροί και φιλόδοξοι παίκτες και οι πιο πολλοί είμαστε Έλληνες. Και αυτό μας έχει δέσει πολύ. Από πέρυσι ο κόουτς μας είπε πως το πιο σημαντικό είναι να είμαστε μια οικογένεια. Τι θέλαμε αυτό και το έχουμε καταφέρει. Είναι σημαντικό να είμαστε καλά μεταξύ μας και αυτό κάνει καλό στην ομάδα και βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Και είναι και η συνταγή που πρέπει να κρατήσουμε και για την επόμενη σεζόν. Ο κόουτς αυτό θέλει από εμάς. Να είμαστε ενωμένοι, δεμένοι και να κα προχωρήσουμε όλοι μαζί».

Ο κόουτς Δέλλας και ο Μάνταλος

Ανέφερες πολλές φορές τον Δέλλα. Ποιος ο ρόλος του σ’ αυτό το δέσιμο της ΑΕΚ και πως αισθανθήκατε όταν μάθατε πως μένει στην ομάδα;

Πλατέλλας: "Δεν θέλουμε να χάνουμε από κανέναν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

«Ο κόουτς είναι ένας άνθρωπος που είναι κοντά μας και δίπλα μας. Είναι ακριβοδίκαιος και αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Μας έχει καθοδηγήσει στο να είμαστε πάνω απ’ όλα καλοί άνθρωποι και μετά καλοί ποδοσφαιριστές. Μας έχει μιλήσει πολλές φορές για το ποδόσφαιρο και μας έχει πει πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε. Μας βοηθά στο γήπεδο, κυρίως διότι έχει τον τρόπο να μας δίνει να καταλάβουμε πως είμαστε οι καλύτεροι και κυρίως πως παίζουμε σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ήταν καλό νέο για όλους μας η παραμονή του Δέλλα στον πάγκο της ομάδας. Το χαρήκαμε όλοι μας πολύ. Μας έχει στηρίξει πολύ όλο αυτό το διάστημα και στη συνέχεια θα πρέπει να τον στηρίξουμε στην επόμενη σεζόν που θα είναι πολύ δύσκολη».

Σε ποιόν θα έδινες τον τίτλο του πολυτιμότερου της φετινής σεζόν για την ΑΕΚ;

«Ο Πέτρος ο Μάνταλος ήταν μια καλή παρουσία για εμάς, βοήθησε πολύ την ομάδα. Αλλά κυρίως το σημαντικό ήταν πως ήμασταν μια δεμένη ομάδα και ένα πολύ καλό σύνολο. Δεν μπορώ να κρίνω ποιος ήταν ο καλύτερος. Εκείνο που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πως ήμασταν ένα σύνολο δεμένο και όλοι συνέβαλαν ώστε να πετύχουμε αυτό που είχαμε βάλει ως στόχο».

Τελικά επηρέασε την ομάδα η απώλεια του Μάνταλου

«Ο Πέτρος είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα, είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και σίγουρα επηρέασε η απουσία του. Ήταν μεγάλη απώλεια για την ομάδα. Όπως είναι και απώλεια κάθε παίκτης που λείπει.»

«Κάτω το κεφάλι και σκληρή δουλειά»

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη για την επιστροφή της;

«Αυτή η διαδικασία της επιστροφής τα δυο προηγούμενα χρόνια, ήταν πολύ δύσκολη. Τώρα είμαστε έτοιμοι, ήρθαμε έτοιμοι για να πρωταγωνιστήσουμε και να φέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει. Δηλαδή όσο πιο ψηλά γίνεται και μακάρι και μ’ έναν τίτλο».

Που θα βάλει η ΑΕΚ τον πήχη ενόψει της νέας σεζόν;

«Πολλά λόγια δεν μπορούμε να πούμε και δεν χρειάζεται να λέμε λόγια. Σίγουρα θα πρέπει να ξεκινήσουμε με κάτω το κεφάλι, να δουλέψουμε πολύ και σκληρά και όλα μέσα στο γήπεδο θα φανούν. Στόχος της ΑΕΚ είναι πάντα η πρωτιά. Είμαστε όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ φιλόδοξοι, ξέρουμε που παίζουμε και δεν θέλουμε να χάνουμε από κανέναν».

Από του χρόνου θα υπάρχει και μεγαλύτερος ανταγωνισμός εντός της ομάδας για την θέση στην ενδεκάδα. Σας αγχώνει αυτό;

«Είναι καλό για κάθε ομάδα να υπάρχει ανταγωνισμός. Είναι πολύ καλό να υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στην ομάδα. Και φυσικά σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ ξέρουμε πως θα υπάρχει αυτό, γιατί πάντα πάει για πρωτάθλημα. Όλοι θα δουλέψουμε σκληρά και όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας. Και μέσα από τον ανταγωνισμοί όλοι θα γινόμαστε καλύτεροι και θα είναι καλό και για την ομάδα».

Τι είναι αυτό που η ΑΕΚ πρέπει να διορθώσει, να προσθέσει ή να αφαιρέσει στο παιχνίδι της ενόψει της νέας σεζόν;

«Είναι δεδομένο πως πηγαίνουμε σε μια κατηγορία που είναι πολύ πιο δύσκολη απ’ αυτή που παίξαμε φέτος. Θα αντιμετωπίσουμε καλύτερες ομάδες. Δεν θα είναι όμως όλες κλεισμένες στην άμυνα τους και θα μπορούμε να παίξουμε και εμείς το ποδόσφαιρο μας. Δεν έχουμε να αλλάξουμε και πολλά πράγματα. Βεβαίως ο κόουτς ξέρει πολύ καλύτερα από μένα τι πρέπει να γίνει. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά και να τον ακούμε».

Πλατέλλας: "Δεν θέλουμε να χάνουμε από κανέναν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

«Στην ΑΕΚ ξαναγεννήθηκα και μπορώ και ονειρεύομαι»

Η ΑΕΚ ήταν και είναι ακόμα και ένα προσωπικό στοίχημα για σένα;

«Ήρθα στην ΑΕΚ σε μια δύσκολη καμπή της καριέρας μου. Είμαι χαρούμενος γι αυτό που επέλεξα. Δούλεψα και ανταμείφθηκα. Στην ΑΕΚ ξαναγεννήθηκα και ουσιαστικά ξεκίνησε η καριέρα μου. Εκείνη την στιγμή ή θα χανόμουνα ή θα πήγαινα ψηλά. Ευτυχώς έγινε το δεύτερο. Τα όνειρα μου αρχίζουν πλέον και γίνονται πραγματικότητα, αλλά φυσικά ακόμα υπάρχουν πολλά που θέλω να πετύχω».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος του Πλατέλλα;

«Είναι η καθιέρωση στην ΑΕΚ. Να πρωταγωνιστήσουμε με την ομάδα. Και φυσικά τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ. Γιατί χωρίς αυτά δεν μπορούμε να ζήσουμε».

Τώρα που άνοιξε ξανά η πόρτα της εθνικής για παίκτες της ΑΕΚ, το σκέφτεσαι;

«Σίγουρα είναι ένα όνειρο ζωής το εθνόσημο. Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα. Μια κλήση στην εθνική, θα είναι το πιο ωραίο δώρο, μετά την ΑΕΚ».

Το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ΑΕΚ;

«Δεν έχω να πω πολλά, το καλύτερο είναι να μιλάς στο γήπεδο. Αυτό που θα ήθελα να πω στους οπαδούς της ΑΕΚ, είναι να συνεχίσουν να μας στηρίζουν όπως μας στηρίζουν και θα τους ανταμείψουμε μ’ ότι έχουμε μέσα από την ψυχή μας».

Photos: Κώστας Γεωργόπουλος / Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ