ΑΕΚ

Plan B και Ζόραν Μάμιτς για την ΑΕΚ

Plan B και Ζόραν Μάμιτς για την ΑΕΚ

Το Sport24.gr και ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αποκαλύπτουν ότι η ΑΕΚ ψάχνεται και για το ενδεχόμενο μη παραμονής του Πογέτ στην ομάδα. Ο πρώτος υποψήφιος ακούει στο όνομα Ζόραν Μάμιτς και έχει μάθει να είναι πρωταθλητής στην Κροατία. Υπάρχει όμως κι άλλος…

Όπως πολλάκις έχετε διαβάσει στο Sport24.gr, η ΑΕΚ δεν έχει λάβει ακόμα την απόφαση για το αν ο Γκουστάβο Πογέτ είναι ο προπονητής με τον οποίο θέλει να συνεχίσει την πορεία της. Υπάρχει μια θετική αύρα, προκύπτουν όμως και εντός της ομάδας αντιρρήσεις. Κι επειδή κάθε σύλλογος που έχει δεύτερες σκέψεις οφείλει να εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις του, στην Ένωση προετοιμάζονται και για το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί με συμφωνία η επικείμενη συζήτηση με τον Ουρουγουανό.

Το ραντεβού που εκκρεμεί είναι άγνωστο πότε θα οριστεί. Στην Ένωση δεν βιάζονται, προφανώς αναλογιζόμενοι το ενδεχόμενο του Grexit το οποίο από μόνο του θα αποκλείσει το ενδεχόμενο παραμονής του Πογέτ. Ταυτόχρονα όμως κοιτάζουν και άλλες περιπτώσεις προπονητών, μία εκ των οποίων είναι πιο προχωρημένη και ενδιαφέρουσα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Sport24.gr, η Ένωση εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Ζόραν Μάμιτς ο οποίος έχει οδηγήσει την Ντινάμο Ζάγκρεμπ σε δύο συνεχόμενες κατακτήσεις πρωταθλημάτων στην Κροατία και καλές εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου την τρέχουσα σεζόν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό γνωρίζοντας δύο ήττες σε παιχνίδια που είχαν ωστόσο ιδιαίτερα αμφίρροπη εξέλιξη. Σημειωτέον ότι στην πρεμιέρα των ομίλων νίκησε την Αρσεναλ στην Κροατία.

Η επαφή και ο Φονσέκα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ΑΕΚ έχει κάνει μια πρώτη διερευνητική επαφή με τον Μάμιτς ο οποίος χαίρει της εκτίμησης και εμπιστοσύνης του εκτελεστικού διευθυντή της Ένωσης Ντούσαν Μπάγεβιτς, του ανθρώπου που όπως αντιλαμβάνεστε είναι ο συνδετικός κρίκος της ιστορίας. Με την πάντοτε σημαντική υποσημείωση ότι δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση για τον Πογέτ, την οποία θα λάβει ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά το καθοριστικό ραντεβού

Είναι ωστόσο ξεκάθαρο ότι οι Κιτρινόμαυροι βρίσκονται σε διαδικασία βολιδοσκόπησης προπονητών προκειμένου να είναι έτοιμοι για το ενδεχόμενο μη συνέχισης της συνεργασίας τους με τον Πογέτ, το οποίο είναι πολύ σοβαρό. Ένας από αυτούς είναι και ο ανερχόμενος Πάουλο Φονσέκα της Μπράγκα ο οποίος είχε ένα ατυχές πέρασμα από τηυν Πόρτο τη σεζόν 2013-14 όμως φτιάχνει ξανά το όνομα και τη φήμη του στη Μπράγκα. Είναι ωστόσο κομματάκι πιο ακριβός.

Σε κάθε περίπτωση, ενώ ο Πογέτ περιμένει στο ακουστικό του το κάλεσμα της Ένωσης και μάλιστα απορεί για τους λόγους που αυτό καθυστερεί, στην Ένωση δρομολογούνται επαφές και με άλλους προπονητές ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα της εφόσον δεν βρεθεί η χρυσή τομή με τον Ουρουγουανό.

Η θέση της ΑΕΚ

Σχετικά με το θέμα του προπονητή η ΠΑΕ ΑΕΚ πήρε την εξής θέση:" Η ΑΕΚ έχει προπονητή και είναι απόλυτα προσηλωμένη στην επίτευξη των αγωνιστικών της στόχων υπό τις οδηγίες του. Οποιαδήποτε απόπειρα δημιουργίας αστήρικτων σεναρίων και αποσταθεροποίησης της ομάδας θα μας βρει σταθερά απέναντι. Το μόνο που ζητάμε είναι ο σεβασμός στην εσωτερική μας λειτουργία αφού για εμάς το μόνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη ολοκλήρωση της τρέχουσας ποδοσφαιρικής σεζόν".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ