ΑΕΚ

Πίεση στη Λας Πάλμας για Αραούχο

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με συμπαίκτη τον Αραούχο, ο οποίος μετέφερε στη Λας Πάλμας την επιθυμία επιστροφής του στην Ένωση, η ΑΕΚ ήδη άρχισε τις επαφές και το πρέσινγκ προκειμένου να δώσει ένα γρήγορο και υπέρ της τέλος στην υπόθεση. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Οι πιθανότητες δεν ήταν ποτέ με το μέρος της. Δεν είναι ακόμα, καθώς η Λας Πάλμας έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι. Μπορεί να περιμένει όσο θέλει, ανεξαρτήτως από το τι η ΑΕΚ επιθυμεί ή αν ο Αραούχο δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που διοικούν τον ισπανικό σύλλογο.

Αν η Λας Πάλμας αποφασίσει να περιμένει πρόταση αγοράς, δε θα ρωτήσει κανέναν. Αν όμως δει την κατάσταση λογικά, η Ένωση θα μπει ακόμα πιο γερά στο κόλπο διατήρησης του Αργεντινού στο ρόστερ της.

Ξεκινώντας από το ρεπορτάζ, σύμφωνα με όσα το Sport24.gr γνωρίζει, η ΑΕΚ έχει ήδη ενημερώσει τη Λας Πάλμας ότι επιθυμεί να κρατήσει τον Αραούχο για επιπλέον μία σεζόν, υπό τη μορφή δανεισμού. Πληρώνοντας το συμβόλαιό του (800.000 ευρώ) και καταβάλλοντας 400.000 ευρώ ως ενοίκιο στην ισπανική ομάδα, συν μία οψιόν αγοράς του παίκτη για το ερχόμενο καλοκαίρι. Όπως δηλαδή είχαν συμφωνήσει οι δύο ομάδες προφορικά ότι θα πορευτούν, εφόσον αποφασιστεί η παραμονή του 25χρονου επιθετικού στην Αθήνα για επιπλέον μία σεζόν.

Η ΑΕΚ προσπαθεί να πάρει μια απάντηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Και στην προσπάθεια της αυτή έχει ως σύμμαχο τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, την οικογένειά του (ο θετός πατέρας και εν μέρει ατζέντη του δουλεύει επίσης προς αυτή την κατεύθυνση), αλλά και την κατάσταση εντός της ισπανικής ομάδας καθώς διαφαίνεται ότι χώρος για τον Αραούχο προκειμένου να γίνει σημαίνων μέλος της, αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει.

Το Sport24.gr γνωρίζει ότι ο Αραούχο έχει κατασταλάξει σ το τι θέλει και ότι μάλιστα το έχει ήδη μεταφέρει στους αρμοδίους. Επιθυμεί την επιστροφή του (κάτι που έχει ήδη καταστήσει σαφές και με διαδοχικές δηλώσεις του στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα το "να με υπολογίζει ο Χιμένεθ") στην ΑΕΚ και ζητεί να του δοθεί αυτή η ευκαιρία αυτοπροσδιορισμού της καριέρας του σε ένα περιβάλλον που είναι ξεκάθαρο ότι τον βοηθά να είναι αυτός που πρέπει και μπορεί.

Ο δρόμος που η ΑΕΚ ακολουθεί είναι ο ενδεδειγμένος. Θέλει να δείξει στη Λας Πάλμας ότι το «περίμενε» δεν οδηγεί πουθενά, όπως επίσης ότι με σεβασμό στον ποδοσφαιριστή και στην αξία του, κερδισμένες μελλοντικά θα βγουν και οι δύο ομάδες καθώς ο παίκτης θα αγωνιστεί στην Ευρώπη και οι πιθανότητες πώλησής του θα αυξηθούν. Το χαρτί των δύο ευκαιριών στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ είναι σημαντικό και ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Ένωσης.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Στον αέρα το μέλλον του Αραούχο"
Κουαρτέτο για... ξεκαθάρισμα
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ