ΑΕΚ

Πιάστε τους… κοντούς

Πιάστε τους… κοντούς
Μπουονανότε Πλατέλλας Βάργκας

Η λέξη «κοντός» δεν έφυγε ποτέ από το λεξιλόγιο της κοινωνίας της ΑΕΚ. Όμως φέτος, μετά από πολλά χρόνια, επανέρχεται ως κυρίαρχη για αναφορά σε αγωνιστικά δεδομένα.

Και αν ο τίτλος της χολιγουντιανής ταινίας ήταν «πιάστε τον κοντό», για την περίπτωση της φετινής ΑΕΚ, η αναφορά θα πρέπει να γίνει στον πληθυντικό. Ο Μπουονανότε με το παρατσούκλι «Νάνος», ήρθε στα Σπάτα για να συναντήσει τον «Κόντο», όπως φωνάζουν τον Πλατέλλα οι συμπαίκτες του.

Και κάπου ανάμεσα είναι και ο Βάργκας, που δεν είναι δα και πρώτο μπόι. Πάντως το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο. Μπορούν άραγε δυο (ή και τρεις)… κοντοί στην ίδια ενδεκάδα; Το Sport24 έχει την απάντηση.

Ο σούπερ Πλατέλλας

Από το Ολυμπιακό Στάδιο το Σάββατο (22/8), ο Βαγγέλης Πλατέλλας έφυγε με το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον Πλατανιά. Τον άξιζε πέρα για πέρα. Κυρίως διότι ήταν ένας διαρκής κίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα και διότι έβαλε το πόδι του και στα τρια γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ. Δεν ήταν η πρώτη καλή εμφάνιση του Πλατέλλα. Έκανε ίδια και… μεγαλύτερα όργια στο φιλικό με τη Σεβίλλη. Ενώ αν υπήρχε βραβείο πολυτιμότερου για την παρουσία στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, πάλι αυτός θα το κέρδιζε. Εκείνο που καταρχήν κέρδισε, είναι την θέση του βασικού και αναντικατάστατου στο δεξί άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ.

Ο «ελεύθερος» Μπουονανότε

Στο ματς με τον Πλατανιά έκανε το ντεμπούτο του ο Ντιέγκο Μπουονανότε. Μόλις πέντε προπονήσεις είχε προλάβει να κάνει με τους νέους συμπαίκτες του. Και μόλις 15 λεπτά πρόλαβε να παίξει στο παιχνίδι του Σαββάτου. Ο Δέλλας επέλεξε δώσει, σ’ αυτή την πρώτη συμμετοχή, θέση επιτελικού μέσου στον Μπουονανότε. Με τον Αργεντινό όμως να βγαίνει προς τα άκρα και κυρίως προς το αριστερό.

Δυο… κοντοί στην ίδια ενδεκάδα

Ο Δέλλας έτσι κι αλλιώς φέτος θα πρέπει να πονοκεφαλιάσει πολύ για να κάνει επιλογές ενδεκάδας. Κυρίως διότι θα πρέπει να αφήσει στον πάγκο παίκτες που έχουν την δυνατότητα να διεκδικούν θέση στη βασική ενδεκάδα. Ένα από τα πιο προφανή ζητήματα, είναι αν χωρά και ο Μπουονανότε και ο Πλατέλλας στην ίδια ενδεκάδα. Δυο παίκτες με ύψος 1,57 και 1,63. Ο Δέλλας έδειξε ήδη από το ματς με τον Πλατανιά, πως στο μυαλό του έχει απαντήσει στο ζήτημα αυτό. Θεωρεί πως όχι μόνο χωράνε, αλλά μπορούν να δώσουν στην ομάδα την ταχύτητα σε συνδυασμό με την τεχνική κατάρτιση, που προβλέπει το αγωνιστικό μοντέλο που ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει στο μυαλό του. Ακόμα και τρίτος… κοντός θα χωρέσει, καθώς μια τριάδα με Μπουονανότε, Βάργκας και Πλατέλλα πίσω από τον σέντερ φορ, θα κάνει… τούρμπο την επιθετική λειτουργία. Μάλιστα αυτό δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα και στο ματς του Σαββάτου (28/8) στην Ξάνθη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ