ΑΕΚ

Πιάνει (πολλή) δουλειά ο Χιμένεθ

Ο ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ισπανός νέος τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, πηγαίνει την Παρασκευή στα Σπάτα και καλείται να διαχειριστεί "φλέγοντα" ζητήματα αγωνιστικά, ψυχολογικά και… μεταγραφικά. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Μπορεί να αισθανθεί σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα από τότε που έκλεισε την πόρτα πίσω του και έφυγε μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο. Μπορεί να αισθανθεί ακόμα και πως δεν έφυγε ποτέ. Η μπορεί να του φανούν όλα καινούργια.

Σαν να τα πιάνει από την αρχή. Το σίγουρο είναι πως από την στιγμή που θα περάσει σήμερα (20/1) ο Μανόλο Χιμένεθ ξανά την πόρτα του προπονητικού κέντρου των Σπάτων μετά από 5,5 ολόκληρα χρόνια, έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Δεν πρόκειται να βρει κανέναν ποδοσφαιριστή στο ρόστερ, από εκείνους με τους οποίους δούλεψε στην πρώτη του θητεία στον πάγκο της ΑΕΚ.

Θα συναντήσει ξανά τον τιμ μάνατζερ Βασίλη Δημητριάδη, τον προπονητή τερματοφυλάκων Κώστα Καμπόλη, τον γιατρό Άλκη Καλιακμάνη, αλλά και τον πιο παλιό των κιτρινόμαυρων αποδυτηρίων, Νίκο Κορομηλά. Κυρίως όμως, θα βρει μπροστά του μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα, τα οποία θα πρέπει άμεσα να διαχειριστεί. Αγωνιστικά, ψυχολογικά, ακόμα και… μεταγραφικά. ΤοSport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ο ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Νοικοκύρεμα και αποτελέσματα

Ο Χιμένεθ πέρασε δυο ολόκληρες νύχτες σχεδόν άυπνος, προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει εικόνα για ότι υλικό θα παραλάβει, αλλά και για όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα με την ομάδα. Έτσι κι αλλιώς, ο Ισπανός τεχνικός πάντα φρόντιζε να έχει μια ενημέρωση για όσα συνέβαιναν στην ΑΕΚ και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Άλλωστε το όνομα του είχε «παίξει» ανάμεσα στους υποψηφίους για την κιτρινόμαυρη τεχνική ηγεσία και όταν έφυγε ο Δέλλας και όταν απομακρύνθηκε ο Κετσπάγια.

Όμως τώρα ο Χιμένεθ ερχόταν στην Αθήνα για να πιάσει δουλειά και το διάβασμα που έπρεπε να κάνει, ήταν επισταμένο. Ο Ισπανός τεχνικός ξέρει πως σε δυο μέρες υπάρχει ματς και πως το πρώτο που χρειάζεται είναι να μπορέσει η ΑΕΚ να σταθεί στα πόδια της και να αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα.

Ο πρώτος στόχος λοιπόν, είναι να προχωρήσει σ’ ένα αγωνιστικό νοικοκύρεμα της ομάδας. Και από εκεί και πέρα, σταδιακά να προσπαθήσει να βάλει το δικό του αγωνιστικό στίγμα μέσα στην ομάδα. Πάντως ο Χιμένεθ ξέρει πως προτεραιότητα έχουν τα αποτελέσματα.

Ο ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Το μεγάλο στοίχημα της ψυχολογίας

Ήδη από το πρώτο πέρασμα του από τον πάγκο της ΑΕΚ, ο Χιμένεθ είχε δείξει πως είναι ένας προπονητής που δίνει μεγάλο βάρος στην δουλειά στην ψυχολογία. Με δουλειά και με κάθε παίκτη ξεχωριστά, αλλά συνολικά και με την ομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία στην πρώτη του θητεία, η ΑΕΚ είχε προλάβει να κάνει δυο ήττες και μια ισοπαλία στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Με σαφές ζήτημα ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης. Και στο ντεμπούτο του Χιμένεθ στον πάγκο, η ΑΕΚ πέρασε με το εμφατικό 4-0 από το Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Άρη.

Τώρα η ανάγκη για τόνωση στην ψυχολογία και στην αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών της Ένωσης, είναι επιτακτική. Και ο Χιμένεθ θα επικεντρωθεί πάνω σ’ αυτό το κομμάτι. Ενδεχομένως σε πρώτη φάση, πολύ περισσότερο απ’ ότι ακόμα και στον τομέα της τακτικής.

Η υπόθεση των μεταγραφών

Ο Χιμένεθ αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ μεσούσης της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Αυτό του δίνει την ευχέρεια, έστω και με πίεση χρόνου καθώς έχουμε φτάσει 20 Γενάρη, να κάνει εισηγήσεις σχετικά με τις προσθήκες που θεωρεί απαραίτητες.

Ειδικά από την στιγμή που τελικά η υπόθεση του Περέιρα Ντίας εξελίχθηκε σε ναυάγιο, καθώς ο Αργεντινός επιθετικός οδεύει προς το Μεξικό. Απ’ όσα έχει «διαβάσει» μέχρι τώρα ο Χιμένεθ για το υλικό που έχει η ομάδα, δεν είναι αντίθετος με τον σχεδιασμό που ήδη παραλαμβάνει και που προβλέπει απόκτηση ενός φορ.

Αλλά ειδικά από την στιγμή που δεν φαίνεται γενικώς η ΑΕΚ να έχει προχωρήσει κάποια περίπτωση, ο Ισπανός τεχνικός πιθανότατα θα επιχειρήσει να ενεργοποιήσει τις επαφές του, προκειμένου πέσουν στο «τραπέζι» κάποιες περιπτώσεις σέντερ φορ και ακραίου επιθετικού.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στην Αθήνα ο Χιμένεθ για την ΑΕΚ
Φέρνει Χιμένεθ η ΑΕΚ
Επέμενε και επέστρεψε!
Επίσημο: Νέος προπονητής της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ