ΑΕΚ

Πέτρος Μάνταλος: The damned captain

Πέτρος Μάνταλος: The damned captain

Όσο ο Πέτρος Μάνταλος "απογειώνεται", τόσο η γκαντεμιά του στήνει καρτέρι και τόσο εκείνος δίνει την πιο κατάλληλη απάντηση. Η"ατυχία" πριν το "καταραμένο" ματς με τον Πανιώνιο και η πρώτη ατάκα στους γιατρούς, που τα λέει όλα. Το Sport24.gr διηγείται την ιστορία του.

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ΑΕΚ είναι μια πολύ σπουδαία υπόθεση. Κάποιοι ακόμα έχουν να το λένε στα παιδιά τους, παρόλο που το φόρεσαν μόλις σ' ένα ματς. Εκείνος έχει κερδίσει να το έχει μόνιμα και σταθερά στο μπράτσο του, εδώ και 2,5 ολόκληρα χρόνια. Η κατάκτηση ενός Κυπέλλου με την ΑΕΚ, είναι επίσης πολύ σπουδαία υπόθεση.

Τεράστιοι παίκτες, όπως ο Νίκος Λυμπερόπουλος, περίμεναν μέχρι την τελευταία χρονιά της καριέρας τους για να το καταφέρουν. Κάποιοι δεν τα κατάφεραν ποτέ. Εκείνος το σήκωσε μόλις στη δεύτερη χρονιά του στην ΑΕΚ. Από την άλλη μεριά, ένας τραυματισμός στους χιαστούς είναι εφιάλτης για όλους τους ποδοσφαιριστές. Εκείνος "μετρά" δυο χιαστούς, έναν σε κάθε πόδι, μέσα σε περίπου δυο χρόνια. Συν μια σπασμένη μύτη. Αυτή είναι η ποδοσφαιρική ζωή του Πέτρου Μάνταλου. Από το όνειρο στον εφιάλτη και πάλι πίσω σε ακόμα μεγαλύτερο όνειρο. Έτσι έχει μάθει να ζει.

Μέσα σε τρία χρόνια, ο Μάνταλος έχει ζήσει τα πάντα, περιβραχιόνιο αρχηγού, κούπα, αναγνώριση, εθνική ομάδα, εκτόξευση ποδοσφαιρικής μετοχής. Αλλά και χειρουργεία, πόνο, ιδρώτα, αγωνίες. Μια ζωή βγαλμένη από το σενάριο του damned united. Όμως αυτή είναι πραγματική ζωή του αρχηγού της ΑΕΚ, που για τρίτη φορά, καλείται να δείξει πόσο δυνατός είναι και πόσο ικανός να "σπάει" τα κοντέρ του χρόνου.

Βλέπετε, το χειρουργείο που θα κάνει σήμερα (31/10) στον αριστερό πρόσθιο χιαστό, είναι το τρίτο ζόρικο, μέσα σε λιγότερο από τρια χρόνια. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ για τις δυο "νίκες" που ήδη μετρά ο Μάνταλος, την ατυχία που έφερε βαρέως πριν το καταραμένο ματς στη Νέα Σμύρνη, αλλά και την πρώτη ατάκα μετά τον τραυματισμό, που τα έλεγε όλα.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΟΝ "ΕΦΙΑΛΤΗ"

Για έναν ποδοσφαιριστή με το τεράστιο ταλέντο του Πέτρου Μάνταλου, ήθελε κότσια η απόφαση να ξεκινήσει την έφοδο προς τον ουρανό από τη Β’ εθνική. Έστω και μια βαριά και ασήκωτο φανέλα, όπως αυτή της ΑΕΚ. Όμως από την αρχή ο Μάνταλος πίστευε πολύ σ’ αυτό το εγχείρημα. Κι άρχισε να πιστεύει ακόμα περισσότερο, όταν από την χρονιά κιόλας της Β’ εθνικής, "φλέρταρε" με την κατάκτηση ενός κυπέλλου. Ισοπαλία στο πρώτο ματς των προημιτελικών στο Καραϊσκάκη 1-1 και ρεβάνς στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Ο Μάνταλος ήταν μπροστά στην πρώτη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του. Αντί γι αυτό, βρέθηκε τετ α τετ με τον πρώτο εφιάλτη. Περίεργο πέσιμο, ακόμα πιο πρωτόγνωρος ήχος και αίσθηση από το δεξιό γόνατο και μετά πόνος ανείπωτος. Ρήξη χιαστού και χειρουργείο. Αποκλεισμός και για την ΑΕΚ με γκολ στο 90’.

Πέτρος Μάνταλος: The damned captain
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όλοι μέσα στην ομάδα επέμεναν πως αν δεν είχε βγει ο Μάνταλος, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Χαμογελούσε όσες φορές το άκουγε και έπαιρνε δύναμη. Πέρασε ένα ζόρικο διάστημα. Με σκληρή δουλειά ακόμα και στο κατακαλόκαιρο. Χωρίς ούτε διακοπή, ούτε… διακοπές. Αλλά επέστρεψε γερός και δυνατός, πριν καν συμπληρωθεί εξάμηνο. Και πριν κλείσουν δυο εβδομάδες από την επιστροφή, έβαλε και πάλι το περιβραχιόνιο στο χέρι, ενώ η σεζόν που επέστρεψε από τον τραυματισμό, ήταν εκείνη που κατέληξε στην κατάκτηση του κυπέλλου. Μάλιστα την ώρα των πανηγυρισμών, κάποιος μέσα από την ΑΕΚ, θυμήθηκε να πει στον Μάνταλο πως "αυτή την κούπα, ο θεός στην χρώσταγε από πέρυσι".

ΣΠΑΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

Δεν είναι σπάνιος ένας τραυματισμός κατά την διάρκεια των προπονήσεων. Ειδικά σε παίκτες που βάζουν το ίδιο πάθος με τα κανονικά ματς, ακόμα και στις ασκήσεις τακτικής. Κι έναν χρόνο μετά την επιστροφή του από την επέμβαση στους χιαστούς, ο Μάνταλος θα χρειαστεί να πάει επειγόντως στο νοσοκομείο. Μια σέντρα στο δίτερμα στα Σπάτα, ο αρχηγός πήγε να πιάσει δυνατή κεφαλιά, ο Γκάλο να διώξει και το κακό έγινε. Κάταγμα στη μύτη. Ξανά χειρουργείο.

Πέτρος Μάνταλος: The damned captain
EUROKINISSI

Όχι ίδιο και όχι τόσο δύσκολο με τους χιαστούς, αλλά χειρουργείο. Πόνος και μάχη με τον χρόνο για να προλάβει να μην χάσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ακόμα και ταξίδι στην Ιταλία για να προσαρμογή ειδικής μάσκας στη μύτη. Οι πρώτες εκτιμήσεις μετά το κάταγμα, δεν άφηναν κανένα περιθώριο ελπίδας να προλάβει εκείνο το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Όμως ο Μάνταλος έπαιξε κανονικά. Η δεύτερη νίκη.

Η "ΑΤΥΧΙΑ" ΚΑΙ Η ΑΤΑΚΑ

Λίγο πριν πάει ο Μάνταλος σ’ αυτό το τρίτο ραντεβού του με την πραγματική ατυχία, είχε κάτι στο μυαλό του περί… ατυχίας που τον βασάνιζε. Γεννημένος αρχηγός και νικητής, του είχε καθίσει πολύ άσχημα η φάση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στο ματς με τον Ατρόμητο. Εκείνο το πλασέ εξ επαφής που πήγε στο δοκάρι αντί στα δίχτυα, με το παιχνίδι στο 0-0. "Αν είχε μπει γκολ σ’ εκείνη την φάση και ήταν ατυχία με το δοκάρι, η ΑΕΚ θα είχε κερδίσει 3-0", ήταν η κουβέντα στα αποδυτήρια και ο πρώτος που το σκεφτόταν ήταν ο Μάνταλος. Βεβαίως η πραγματική ατυχία, ήρθε έξι μέρες μετά, την περασμένη Κυριακή (29/10) στη Νέα Σμύρνη.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κι ο αρχηγός της ΑΕΚ το κατάλαβε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Εξ ου και η κίνηση να κάνει τον σταυρό του. "Έγινε πάλι", ήταν η συγκλονιστική ατάκα που είπε στον γιατρό της ΑΕΚ, όταν έτρεξε πάνω του για τις πρώτες βοήθειες. Ήξερε. Και ήδη ετοιμαζόταν για τη νέα μεγάλη μάχη. Σήμερα (31/10) μπαίνει στο χειρουργείο. Για επέμβαση στον αριστερό χιαστό. Και μετά φουλ για την τρίτη νίκη επί της γκαντεμιάς που δεν λέει να τον αφήσει. Άλλωστε ο Μάνταλος έχει πλέον συμβιβαστεί με την ιδέα, πως η έφοδος του προς τον ουρανό της ποδοσφαιρικής του δόξας, θα περνά πάντα μέσα από καρτέρια γκαντεμιάς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ