ΑΕΚ

Πέντε μέρες, μόνο επίθεση

Πέντε μέρες, μόνο επίθεση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κετσπάγια έχει συγκεκριμένο τομέα δουλειάς στον οποίο θα ρίξει όλο το βάρος, μέχρι το ματς της Κυριακής (11/9) με την Ξάνθη. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ

Για την αγωνιστική φιλοσοφία της νέας ΑΕΚ, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Την είχε περιγράψει άλλωστε ξεκάθαρα ο ίδιος ο Τιμούρ Κετσπάγια, όταν ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο του κτισίματος στο Κίελτσε της Πολωνίας.

«Πρώτα το μηδέν στην άμυνα». Και σχεδόν σ’ όλη την καλοκαιρινή προετοιμασία ο Κετσπάγια δούλεψε πάνω σ’ αυτό και η ΑΕΚ δεχόταν γκολ μόνο από με… αίτηση. Ενώ έκλεισε και τις μεταγραφές της με την απόκτηση ενός μεγάλου ονόματος για τα στόπερ. Όμως ο Γεωργιανός τεχνικός πρώτος απ’ όλους, ξέρει πως η ΑΕΚ για να κερδίζει και κυρίως για να πετύχει τους στόχους της, θα πρέπει να σκοράρει. Και για να σκοράρει θα πρέπει να βρει επιθετικούς αυτοματισμούς. Κάτι που, για περισσότερους από έναν λόγους, χρειάζεται (ακόμα) πολλή δουλειά.

Άλλωστε ακόμα και ο ίδιος ο Κετσπάγια, στην ομιλία που έκανε χθες (5/9) στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και την οποία διαβάσατε ήδη στο Sport24, προανήγγειλε τον τομέα στον οποίο θα ρίξει όλο το βάρος της δουλειάς, στο επόμενο διάστημα και καταρχήν μέχρι και το πρώτο ματς πρωταθλήματος την Κυριακή (11/9) με την Ξάνθη. «Πρέπει να βγάλουμε ακόμα περισσότερες επιθετικές αρετές» είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ. Όπερ σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση, «θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο στο κομμάτι της επιθετικής λειτουργίας».

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ έχει ανάγκη από εντατική δουλειά στο κομμάτι των επιθετικών αυτοματισμών. Κυρίως διότι στην γραμμή κρούσης, είχε πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα μ’ όλες τις ενδείξεις, από την τετράδα της επίθεσης που θα παρατάξει ο Κετσπάγια στο ματς με την Ξάνθη την Κυριακή, μόνο ο Μάνταλος ήταν και πέρυσι στην ομάδα. Οι άλλοι τρεις, είναι καινούργιοι. Και μάλιστα ο Χριστοδουλόπουλος βρίσκεται μόλις μια εβδομάδα στην ομάδα. Επομένως ο Κετσπάγια χρειάζεται να δουλέψει εντατικά, ώστε να μπορέσει να «δέσει» η επιθετική γραμμή και να βγάζει «περισσότερες επιθετικές αρετές» όπως τόνισε και ο ίδιος.

Το ζήτημα για τον τεχνικό της ΑΕΚ είναι πως στερείται λόγω εθνικής και τον Μάνταλο και τον Μπακάσετα. Δυο παίκτες κλειδιά για την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Γι αυτό και ακόμα πιο εντατική δουλειά στην επιθετική λειτουργία, ο Κετσπάγια θα κάνει από την Πέμπτη (8/9). Πάντως είναι δεδομένο πως σ’ αυτό το κομμάτι, θα ρίξει ο τεχνικός της ΑΕΚ το βάρος, στις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν.Από τους αυτοματισμούς στην επίθεση, μέχρι και τις στημένες φάσεις, που επίσης είναι ένα κομμάτι που ο Κετσπάγια θέλει να το εκμεταλλευτεί.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ