ΑΕΚ

Πέκχαρτ: "Να βοηθήσω με τα γκολ μου"

Πέκχαρτ: "Να βοηθήσω με τα γκολ μου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τόμας Πέκχαρτ μιλάει για πρώτη φορά, από τότε που φόρεσε τα "κιτρινόμαυρα" τον περασμένο Γενάρη. Τι παραδέχεται και τι υπόσχεται ο Τσέχος φορ. (video)

Παίζει σε μια θέση που όλα κρίνονται από τους αριθμούς. Από τους αριθμούς των γκολ. Παίζει επίσης σε μια θέση, στην οποία η ΑΕΚ, έξι μήνες μετά την απόκτηση του, ψάχνει ξανά για μεταγραφή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ: Κώστας Τσίλης

Ο Τόμας Πέκχαρτ αποτελεί ήδη από τον περασμένο Γενάρη τον μεγάλο γρίφο της ΑΕΚ. Και αυτό ισχύει και για τη νέα σεζόν.

Έχουν ήδη μιλήσει πολλοί και πολύ γι αυτόν. Τώρα είναι η σειρά και του ίδιου του Τσέχου φορ, να μιλήσει για πρώτη φορά αναλυτικά, από την μέρα που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα.

Παραδέχεται πως ακόμα δεν έχει δείξει όσα πραγματικά μπορεί να κάνει. Παραδέχεται επίσης πως έχει σκληρή μάχη μπροστά του, για να κερδίσει μια θέση.

Αλλά υπόσχεται πως θα δουλέψει σκληρά, κυρίως για να βοηθήσει την ομάδα από τον δικό του τομέα ευθύνης. Δηλαδή τα γκολ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πέκχαρτ:

- Μετά από 6 μήνες παρουσίας στην ΑΕΚ, δικαιώθηκες για την επιλογή που έχεις κάνει; Ποιοι είναι οι στόχοι σου από εδώ και πέρα;

Τις πρώτες μέρες που ήρθα στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου δεν γνώριζα την ομάδα. Τώρα έχουμε έναν νέο προπονητή, δουλεύουμε καλά με τα παιδιά και παλεύουμε για να πετύχουμε τον πρώτο στόχο μας, την επιστροφή στην Ευρώπη.

Να μπούμε στους ομίλους του Europa League και να εδραιωθούμε σε αυτό. Η φιλοδοξία μας είναι να πάρουμε ξανά έναν τίτλο, όπως κάναμε και πέρυσι.

- Πιστεύεις πως ακόμα δεν έχουμε δει τον πραγματικό σου εαυτό;

Εγώ θέλω να παίξω, να σκοράρω και να κάνω ότι καλύτερο για την ομάδα. Αυτό σκέφτομαι μόνο.

- Είναι αγχωτικό για σένα το ότι η ΑΕΚ κινείται στην αγορά για έναν επιθετικό, ενώ υπάρχει ήδη και ο ανταγωνισμός με τον Αραβίδη;

Όταν ήμουν στη Γερμανία είχα να δώσω… μάχη με 6 επιθετικούς, για μια θέση στην ενδεκάδα. Οπότε για μένα είναι το ίδιο. Όλοι παλεύουν για μια θέση στο βασικό σχήμα.

- Πόσο εύκολη είναι η δουλειά για έναν επιθετικό, όταν έχει παίκτες όπως ο Μπαρμπόσα και ο Μάνταλος;

Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να έχεις τέτοιους συμπαίκτες. Ειδικά το δεκάρι είναι βασικό για ένα σέντερ φορ, γιατί αυτός δίνει την τελική πάσα, που εμείς θα κάνουμε γκολ.

- Πέρυσι σε είδαμε να βοηθάς την ομάδα, να παίζεις με την πλάτη και να είσαι πολύ χρήσιμος στο γήπεδο. Φέτος τι περισσότερο μπορούμε να περιμένουμε από σένα;

Όπως είπα και πριν ο επιθετικός κρίνεται από το αν σκοράρει. Αν θα κάνει γκολ τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν. Εγώ θέλω να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος σε αυτό το κομμάτι και με τα γκολ μου να βοηθήσω περισσότερο την ΑΕΚ.

- Θεωρείς πως η πόρτα της εθνικής είναι ακόμα ανοικτή για σένα;

Έχω παίξει ήδη σε κάποια φιλικά με την εθνική. Στην προηγούμενη ομάδα που είχα δεν πήγα τόσο καλά, δεν έπαιξα αρκετά και ο προηγούμενος ομοσπονδιακός τεχνικός, επέλεγε παίκτες που έπαιζαν 90λεπτα.

Τώρα με την αλλαγή προπονητή στην εθνική, ελπίζω και εγώ να μπορέσω να πάρω συμμετοχή, ανάλογα και με την πορεία μου εδώ στην ΑΕΚ.

- Θεωρείς πως η ΑΕΚ είναι το ιδανικό περιβάλλον για να βρεις τον καλό εαυτό σου;

Κάθε μέρα δουλεύω και εργάζομαι σκληρά για αυτό, μαζί με την ομάδα, ώστε να το πετύχω.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ