ΑΕΚ

Πείραμα με "δέντρο"

Πείραμα με "δέντρο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός της ΑΕΚ δοκίμασε σύστημα για να χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα τον Μπακασέτα με τον Μάνταλο - Χτύπησε ο Πέκχαρτ. (VIDEOS)

Μπορεί ο Τιμούρ Κετσπάγια να ξεκίνησε την φετινή προετοιμασία δουλεύοντας σταθερά με το σύστημα 4-2-3-1. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως το σχήμα αυτό έχει "κλειδώσει" στο μυαλό του τεχνικού της ΑΕΚ. Το ακριβώς αντίθετο. Ο Κετσπάγια συνεχίζει να ψάχνεται. Κυρίως διότι θέλει να δει και διαφορετικά πράγματα και κυρίως διαφορετικά πρόσωπα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΚΙΕΛΤΣΕ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Ήδη από το φιλικό με την Κορόνα, ο τεχνικός της ΑΕΚ είχε δείξει πως ψάχνει τρόπο να χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα τον Πέτρο Μάνταλο με τον Τάσο Μπακασέτα. Με το 4-2-3-1, φάνηκε στο φιλικό, πως δύσκολα κάτι τέτοια μπορεί να γίνει. Και στη σημερινή (11/7)προπόνηση ο Κετσπάγια πειραματίστηκε σε διαφορετικό σχήμα.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ δοκίμασε στο δίτερμα για πρώτη φορά το "δέντρο". Δηλαδή ένα 4-3-2-1. Ο Κετσπάγια έβαλε τον Σιμόες κόφτη, τον Τζανετόπουλο και Ανδρεόπουλο εσωτερικούς χαφ και ζητούσε από τον Μπακασέτα και τον Μάνταλο να κινούνται ελεύθερα μπροστά από την τριάδα των χαφ. Με τον Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης. Και με δεδομένο πως το συγκεκριμένο σχήμα δεν έχει "φτερά", ζητούσε από τα δυο ακραία μπακ (Μπακάκη και Ζόριτς) να ανεβαίνουν ψηλά όταν η ομάδα τους κάνει επίθεση. Σ' αυτό το σχήμα βέβαια, χωρούν στην ενδεκάδα Μάνταλος και Μπακασέτας, αλλά μένουν εκτός ο Βάργκας και Μπαρμπόζα. Ενώ θα πρέπει να βρεθε΄και τρίτο χαφ, αν ο Σιμόες με τον Γιόχανσον παίξουν μαζί.

Όσο για την δεύτερη ομάδα του "διπλού", αυτή έπαιξε και πάλι με το κλασικό 4-4-1-1. Με τον Ανάκογλου πίσω από τον Πέκχαρτ, τον Γιόχανσον και τον Γαλανόπουλο ως αμυντικά χαφ, τον Μπαρμπόσα και τον Βάργκας στα "φτερά" και τους Γκάλο, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι και Κολοβέτσιο στην τετράδα της άμυνας.

Μείον ένας επιθετικός

Μ' ένα απρόοπτο έκλεισε η απογευματινή προπόνηση. Ο Τόμας Πέκχαρτ υπέστη κάκωση έσω πλαγίου, λίγο πριν το φινάλε του διπλού. Αποχώρησε αμέσως και έπεσε πάνω του το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ για να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Εκτίμηση δεν μπορούσε να γίνει άμεσα για το διάστημα της απουσίας του Τσέχου επιθετικού. Το σίγουρο είναι πως δεν θα μπορέσει να παίξει στο αυριανό (12/7) φιλικό με την Βίγκρι.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

Δείτε βίντεο από την προπόνηση:

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ