ΑΕΚ

Πατίτο στο Sport24.gr: "Στόχος η νίκη με τον Ολυμπιακό"

Πατίτο στο Sport24.gr: "Στόχος η νίκη με τον Ολυμπιακό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πατίτο Ροντρίγκες μίλησε στο Sport24.gr μετά το ματς με τον Ηρακλή, τονίζοντας ότι στόχος της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο "Γ. Καραϊσκάκης" είναι μόνο n η νίκη.

Τη νίκη στο "Γ. Καραϊσκάκης" στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για την 6η αγωνιστική της Super League, έθεσε ο Αργεντινός εξτρέμ της ΑΕΚ, Πατίτο Ροντρίγκες, μιλώντας στο Sport24.gr στη μεικτή ζώνη του ΟΑΚΑ μετά το ματς με τον Ηρακλή.

Ο Πατίτο υποστήριξε ότι με το "Γηραιό" χάθηκε μια ευκαιρία, ότι το ντέρμπι είναι μία άλλη, αλλά δεν κρίνει οριστικά τη μάχη του τίτλου, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ποιοτικός συνωστισμός στη μεσαία γραμμή φέρνει αποτελέσματα στην Ένωση.

- Η ΑΕΚ έχασε σήμερα με αντίπαλο τον Ηρακλή μια ευκαιρία, δεδομένου ότι οι άλλοι τρεις (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ) είτε έχασαν είτε δεν κέρδισαν τους αντιπάλους τους;

"Ναι, ναι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να βρεθούμε στην κορυφή, αλλά εντάξει το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και τώρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία στο ντέρμπι κι ελπίζω να την εκμεταλλευτούμε".

- Τι έλειψε στο ματς με τον Ηρακλή για να πάρει η ΑΕΚ τη νίκη;

"Το γκολ, μόνο το γκολ. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες απέναντι σε μια ομάδα κλειστή, η οποία ήρθε στο ΟΑΚΑ για να αμυνθεί, να ψάξει την ισοπαλία. Αλλά, όπως σου είπα θα έχουμε μια νέα ευκαιρία στο ντέρμπι".

- Τι σημαίνει για το πρωτάθλημα και την εξέλιξή του το γεγονός ότι οι τέσσερις μεγάλες ομάδες και διεκδικητές του τίτλου δεν μπόρεσαν να νικήσουν. Ίσως να μην είναι τόσο μεγάλη η απόσταση των "μικρών" από τους "μεγάλους";

"Δεν υπάρχει αμφιβολία επί τούτου. Θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, έτσι θα είναι. Θα γίνει μάχη, οι αντίπαλοι έρχονται με περισσότερη διάθεση απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα για να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα. Ηρεμία και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας".

- Τώρα έρχεται το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με αντίπαλο των Ολυμπιακό, εκτός έδρας στο "Γ. Καραϊσκάκης". Η ΑΕΚ είναι έτοιμη ώστε να αποδράσει από την έδρα του Ολυμπιακού; Να φύγει με την ισοπαλία ή τη νίκη... αλήθεια ποιος είναι ο στόχος;

"Να νικήσουμε. Μπαίνουμε στο γήπεδο πάντα για να νικήσουμε. Μπορεί να φέρεις ισοπαλία ή να χάσεις, αυτό είναι στο ποδόσφαιρο, αλλά ο στόχος μας είναι να νικήσουμε".

- Η ΑΕΚ είναι αυτή στιγμή σε καλύτερο σημείο από τον Ολυμπιακό, στο ίδιο σημείο;

"Όλοι είμαστε στο ίδιο σημείο. Οι τέσσερις "μεγάλοι" έχασαν βαθμούς, νομίζω ότι όλοι είμαστε στο ίδιο επίπεδο"

- Η σημασία του ντέρμπι; Είναι ένα ντέρμπι κρίσιμο για το πρωτάθλημα, για τη μάχη για τον τίτλο;

"Όχι, το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, όπως είπα αυτή τη στιγμή όλοι είναι στο ίδιο επίπεδο. Για μένα όλα τα ματς είναι σημαντικά, όχι μόνο το ντέρμπι".

- Ίσως είναι και καλύτερο για την ΑΕΚ να προετοιμαστεί από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει πιο βεβαρημένο πρόγραμμα και με τα ματς του Europa League;

"Η πίεση σε μια μεγάλη ομάδα είναι πάντα η ίδια. Πίεση νιώθουμε και εμείς, πίεση νιώθουν κι αυτοί".

- Η ΑΕΚ δεν είχε απέναντι στον Ηρακλή τον Μάνταλο. Πιθανόν να αγωνιστεί απέναντι στον Ολυμπιακό. Η επιστροφή του θα βοηθήσει την ομάδα;

"Ναι, πάντα είναι καλό να έχει τη βοήθεια από όλους τους παίκτες και να είναι όλη στη διάθεση του προπονητή, ώστε αυτός να αποφασίσει τους καλύτερους"

- Υπάρχει πολλή συζήτηση πώς θα λειτουργήσει η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ με τόσους παίκτες ποιότητας όπως εσύ, ο Βάργκας, ο Μάνταλος, ο Μπακασέτας. Μπορεί να λειτουργήσει αυτό το μείγμα;

"Νομίζω ότι λειτουργεί, ήδη. Σε όλα τα ματς δημιουργούμε ευκαιρίες, νομίζω ότι είμαστε καλά όλοι σε αυτή τη συνεργασία".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ